Tech Thursday: De beste e-readers van het moment

Article
donderdag, 30 april 2020 om 16:46
kindle oasisf1588246096
Nu de zomer langzaam maar zeker weer uit zijn hol kruipt en je veel tijd hebt om te doden zolang de intelligente lockdown nog van kracht is, is dit het perfecte moment om een nieuwe e-reader in huis te halen. Lezen werkt niet alleen ontspannend voor de geest, maar kan je ook van uren vermaak voorzien. Met een e-reader heb je geen onnodige rugklachten meer nodig en dus zetten wij de beste e-readers van dit moment op een rijtje.

Amazon Kindle Oasis

We trappen deze lijst met beste e-readers af met de Amazon Kindle Oasis. Deze stijlvolle e-reader heeft in 2019 een kleine update gekregen. Dit is dan ook de variant die we aanraden, ondanks dat het prijskaartje vrij hoog is. Je kunt daarbij kiezen uit verschillende varianten waaronder een 8GB editie, een gouden variant en een model met een grafiet-design.
Amazon heeft hier wel een goede reden voor gelukkig, want de e-reader heeft een fantastisch design dat zowel stijlvol als praktisch is. Met een pixeldichtheid van 300 PPI, een display van 7 inch en gemakkelijk te gebruiken navigatie-knoppen kun je goed met deze digitale boekenlezer uit de voeten. Dat de e-reader ook nog eens mogelijkheden bevat om je ogen extra te beschermen is alleen maar mooi meegenomen en als je van plan bent om veel te lezen, is dit dan ook zeker een goede keuze.
kobo clara hdf1588246368

Kobo Clara HD

Ook de Kobo Clara HD heeft een scherm met een pixeldichtheid van 300 PPI, maar kost een stuk minder dan de Kindle van Amazon. Dit heeft onder andere te maken met de techniek die gebruikt wordt in de e-reader. Kobo kiest voor een techniek waarbij rood en oranje LED-licht wordt gebruikt. Op deze manier omzeilt Kobo ook het blauwe licht (dat slecht kan zijn voor je ogen) en weet het bedrijf de prijs flink te drukken.
Qua opslag en formaten kun je met de Clara HD dan ook goed uit de voeten en ook de batterij gaat lekker lang mee. Het design is dan wel een stukje minder dan dat van de Oasis en komt alleen in een zwarte uitvoering, maar dat moet de pret niet verpesten. De extra euro’s die je in je zak houdt, kun je namelijk lekker bewaren voor later.
pocketbook aqua 2f1588246436

PocketBook AQUA 2

Wie op zoek is naar een goed alternatief kan ook voor de PocketBook Aqua 2 kiezen. Zoals de naam je al doet vermoeden, kan deze e-reader wel tegen een plasje water. De Aqua 2 is namelijk stof- en waterbestendig (tot op 1 meter diepte). Hierdoor is dit de ideale keuze voor wie zijn of haar e-reader mee wil nemen naar het water.
Het scherm van de PocketBook Aqua 2 is alleen wel een stukje kleiner in vergelijking met de eerdergenoemde modellen, maar bevat gelukkig wel evenveel opslaggeheugen. Een kleiner scherm zal niet iedereen bevallen, dus daar moet je wel eerst flink rekening mee houden. Dat dit alternatief overigens niet verankerd is aan één van de grote namen op de e-reader-markt is ook een pluspunt voor iedereen die van zijn privacy houdt.
kobo libra h20f1588246620

Kobo Libra H2O

Wie zich niet om de monopoliepositie van de twee grootste e-reader-bedrijven bekommert kan ook met een gerust hart kiezen voor de Kobo Libra H2O. Deze e-reader heeft namelijk een sterk design dat zowel tegen een spatje water kan en de zon redelijk goed weert. Daarbij heeft het apparaat fysieke knoppen om de pagina’s mee te wisselen en ondersteunt een scala aan ebook formaten.
Nadeel is wel dat de e-reader een doorn in het oog kan zijn voor Amazon-gebruikers, omdat Kobo niet verbonden is met de service van Kindle. Wel kun je kiezen voor de service van Kobo zelf die 9,99 euro per maand kost. Hiermee krijg je een uitgebreid aanbod van meer dan 470.000 e-boeken en luisterboeken. De vraag is of je apart nog een abonnement wil nemen bovenop het prijskaartje van de e-reader.
pocketbook touch lux 4f1588246681

PocketBook Touch Lux 4

Als laatste komen we met een alternatieve optie voor fans van de PocketBook. De Touch Lux 4 kost je namelijk evenveel knaken, maar dan om een compleet andere reden. Deze e-reader geeft je namelijk meerdere bedieningsmogelijkheden. Zo kun je gebruikmaken van het touchscreen, maar ook via de knoppen van pagina wisselen.
Helaas heeft ook deze e-reader slechts een 6 inch-scherm, wat niet bij iedereen in de smaak zal vallen. Het opslaggeheugen is daarentegen wel net zo groot (namelijk 8 GB) en kan ook nog worden uitgebreid. Hierdoor heb je meer dan genoeg leesplezier voor een vakantie van twaalf weken!

Tech Thursday gemist? Check het overzicht!

Benieuwd naar nog meer toffe tech? Check dan snel ons overzicht van de Tech Thursday. Daarin is nog meer toffe hardware te vinden.
Laat ons weten welke smartwatch jij het tofst vindt in de reacties hieronder. Laat ons daarnaast weten welke hardwarehoek jij in de volgende Tech Thursday wil zien!

Populair Nieuws