Assassin's Creed Valhalla release onthuld; komt ook naar next-gen

  De release periode voor Assassin's Creed Valhalla is officieel bekendgemaakt door Ubisoft. Via een cinematische trailer is de release officieel bevestigd voor later dit jaar. De game komt eind 2020 uit op zowel de Xbox One als de Xbox Series X, waarmee ook gelijk duidelijk is dat de game naar de next-gen consoles komt.

  Ubisoft heeft officieel de release van Assassin's Creed Valhalla bekendgemaakt. Aan het einde van de eerste trailer blijkt dat de game later dit jaar verschijnt, waarbij voor nu de periode holiday 2020 gegeven wordt. Hoewel het in de trailer niet duidelijk wordt, komt de game dit najaar ook naar de PlayStation 4 en de PlayStation 5.

  Uit de trailer zijn ook een aantal features duidelijk geworden, nadat gisteren de setting van de game al uit de doeken werd gedaan. Zo keert de Hidden Blade terug, het bekende wapen van de Assassin's dat zowel in Origins als Odyssey ontbrak. Op dramatische wijze wordt deze opnieuw geïntroduceerd voor de vikingperiode.

  Bekijk de trailer van Asssassin's Creed Valhalla hieronder!

  Pre-orders zijn open

  De game is per direct alvast te bestellen voor PlayStation 4, Xbox One en PC. De game komt in vier verschillende edities uit:

  • Standard Edition, bevat de game en bij pre-order de missie The Way of the Berserker.
  • Gold Edition, bevat de game, Season Pass en bij pre-order de missie The Way of the Berserker.
  • Ultimate Edition, bevat de game, Season Pass, het Ultimate Pack en bij pre-order de missie The Way of the Berserker.
  • Collector's Edition, bevat de game, Season Pass, het Ultimate Pack, Collector's items en bij pre-order de missie The Way of the Berserker.

  Het is nog niet mogelijk om een bestelling te plaatsen voor de variant voor de PlayStation 5 of Xbox Series X.

  Eerste verhaaldetails ook duidelijk

  In Assassin's Creed Valhalla speel je als Eivor, een viking waarmee je de Donkere Middeleeuwen van Engeland gaat ontdekken. Het nieuwste deel brengt met het verhaal ook tal van nieuwe features met zich mee. Zo zullen raids onderdeel van de gameplay zijn, is het mogelijk om een nederzetting uit te bouwen en kun je de invloed van deze nederzettingen vergroten.

  Die nederzetting zal volgens Ashraf Ismail, de regisseur van AC Valhalla, een grote rol spelen in de game. In een interview met IGN liet Ismail het volgende weten.

  "The settlement is a key feature of the game. It's quite grand in what we're trying to achieve with it. We want you to feel that this is your home, that you're building, that a lot of what you're doing in the game world is, at the end of the day, going to feed into the settlement so that it can grow, it can flourish. We have a ton of buildings that people can build. Each building comes with its own gameplay purpose."

  Ashraf Ismail, de regisseur van AC Valhalla

  In de nieuwste titel zal het wederom mogelijk zijn om te kiezen of je wil spelen als man of vrouw. Dit laat de studio weten tegenover Gamespot. Assassin's Creed Valhalla komt later dit jaar uit op de PlayStation 5, Xbox Series X, PlayStation 4, Xbox One, PC en Google Stadia.

  Dit artikel is op 31 juli 2020 bijgewerkt.

  Assassin's Creed Valhalla

  Verkijgbaar vanaf 10 november 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.