Tech Thursday: De beste bluetooth speakers van dit moment

  Nu de lente langzaam maar zeker om de deur komt kijken, willen velen weer naar buiten. Hoewel dit moeilijk is door het coronavirus, kun je wel alvast voorbereidingen treffen voor wanneer je weer naar buiten mag door een nieuwe speaker uit te zoeken. Welkom bij een nieuwe Tech Thursday met deze keer de beste bluetooth speakers van dit moment!

  Denon

  5. Denon Envaya DSB-250BT (170,63 euro)

  Deze week trappen we af met de Denon Envaya, een speaker die in drie verschillende maten komt. Specifiek richten we ons op de DSB-250BT variant vanwege het design en de gebruiksvriendelijkheid. De speaker heeft namelijk gemakkelijke knoppen op de zijkant en heeft een batterijduur van ongeveer dertien uur.

  Hoewel de speaker niet onwijs hard geluid verzorgt, blijft het geluid wel op ieder niveau van goede kwaliteit. Daarnaast is de speaker waterdicht en kan deze dankzij de rubberen zijkanten wel tegen een stootje. Het is alleen jammer dat de prijs zo hoog uitvalt.

  Anker

  4. Anker Soundcore Flare 2 (81,34 euro)

  Van een duur model schakelen we over naar de goedkoopste speaker op deze lijst, de Soundcore 2 van Anker. Deze speaker kost iets meer dan 80 euro en levert een feest van kleuren die synchroon oplichten met heerlijke muziek. Door de handige totem-vorm kun je deze speaker in het midden van de kamer zetten en het geluid in iedere hoek goed horen.

  De geluidskwaliteit is eveneens van hoge kwaliteit en werkt goed samen met de speciale Soundcore-app. Alleen het design had wat beter gekund, want de knoppen zijn bij weinig licht niet goed zichtbaar. Gelukkig is de speaker wel waterbestendig.

  JBL

  3. JBL Charge 4 (99,99 euro)

  Voor wie een goedkopere speaker zoekt, kan bij JBL aankloppen. De Charge 4 is nu namelijk spotgoedkoop en heeft goede kwaliteiten om van te genieten. Zo kan deze speaker lekker hard en is het batterijleven zeer goed. Deze kan namelijk zo’n veertien uur mee voordat de batterij leeg is, maar die is zo weer opgeladen dankzij USB-C. Bijzonder handig is dat deze speaker ook gebruikt kan worden als oplaadpunt voor je telefoon.

  De grote reden waarom de speaker niet hoger in dit lijstje staat, heeft te maken met het geluid. Dit is vrijwel identiek als dat van haar voorganger en hoewel dat nog steeds heel goed is, laat de speaker steekjes vallen. Zo zijn stemmen wat moeilijk verstaanbaar door de overmatige hoeveelheid bass in sommige nummers.

  Ultimate Ears

  2. UE Boom 3 (93,81 euro)

  Het zilver van deze Tech Thursday gaat naar Ultimate Ears. De Boom 3 speaker staat bekend om haar goede batterijleven en werkt op slimme wijze samen met oudere modellen om stereogeluid te creëren. Combineer dat met een heerlijke bass zonder kwaliteitsverlies van het stemgeluid en je hebt een prima speaker te pakken.

  Ook de prijs is aantrekkelijk en dat de speaker waterdicht is, zal goed ontvangen worden als je naar het strand gaat. Het design is alleen wat lelijk en dat de speaker vrij zwaar is, maakt het ook niet de beste speaker om mee te slepen.

  Sonos

  1. Sonos Move (379 euro)

  Voor wie op zoek is naar de beste speaker van dit moment kan terecht bij Sonos. De Sonos Move kent namelijk de beste audiokwaliteit van de bluetooth speakers die in deze lijst staan en heeft daarnaast een aantal vernuftige features. Zo heeft de Move een gemakkelijke Wi-Fi/bluetooth switch en kan je de speaker gebruiken in combinatie met Alexa en Google Assistant.

  De speaker gaat zo’n tien uur mee met een volle batterij en is spatwaterdicht. Het grootste hekelpunt zal voor velen de prijs zijn. Die komt namelijk neer op 379 euro, maar voor de kwaliteit is dat het meer dan waard.

  Tech Thursday gemist? Check het overzicht!

  Benieuwd naar nog meer toffe tech? Check dan snel ons overzicht van de Tech Thursday. Daarin is nog meer toffe hardware te vinden.

  Laat ons weten welke bluetooth speaker jij het tofst vindt in de reacties hieronder. Laat ons daarnaast weten welke hardwarehoek jij in de volgende Tech Thursday wil zien!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.