Tech Thursday: De beste koptelefoons van dit moment

  Als je onderweg bent naar school of naar werk wil je natuurlijk hoge geluidskwaliteit hebben voor je muziek of serie. Als oortjes je niet genoeg kwaliteit bieden, ga je natuurlijk voor een goede koptelefoon. Wij zetten de vijf beste koptelefoons op een rijtje.

  Sony

  Sony WH-1000XM3 - Normaal: 379 euro (Nu: 249 euro)

  Sony staat al best wel lang bekend om zijn goede audioproducten. Deze koptelefoon is dan ook geen uitzondering. De XM2 was al een geweldige koptelefoon, maar met de XM3 zijn er veel dingen verbeterd. Zo zijn de hoge tonen beter en maakt de koptelefoon gebruik van nieuwe kussentjes die het draagcomfort verbeteren. Door de noise cancelling kan je ook volledig focussen op wat je aan het luisteren bent, social interactie is nu toch niet aan te raden.

  De koptelefoon heeft een lange batterijlevensduur. Zo gaat de koptelefoon ongeveer 30 uur mee. Het opladen van de XM3 duurt gelukkig ook niet lang. Met de usb-c lader laad je in tien minuutjes ongeveer 5 uur luistertijd bij. Qua design zit je ook op een goede plek, je hebt zelfs de keuze tussen zwart en wit. De koptelefoon is netjes afgewerkt en dus zie je er altijd stijlvol uit.

  Sennheiser

  Sennheiser Momentum 3.0 Wireless - Normaal: 399 euro (Nu: 318,99 euro)

  Als je het over audio hebt kan je eigenlijk nooit om Sennheiser heen. Het bedrijf staat bekend om het maken van hoogwaardige audioproducten in nagenoeg alle prijsklasses. De Momentum 3.0 Wireless valt dan misschien in de hogere prijsklasse, maar is het wel dubbel en dwars waard. Qua geluid kan deze koptelefoon makkelijk de strijd met iedereen aan.

  De Sennheiser maakt ook al gebruik van Bluetooth 5.0, dit zorgt voor minder verbindingsproblemen. Hierdoor staat de koptelefoon ook wat hoger dan de Sony XM3, die gebruikt namelijk maar Bluetooth 4.2. De Momentum 3.0 maakt daarnaast gebruik van een handige app waarmee je de koptelefoon kan afstellen op jouw voorkeuren, zo kan jij er zelf voor zorgen dat je altijd een comfortabele luisterervaring hebt.

  Anker

  Anker Soundcore Life Q20 - 54,99 euro

  Mocht je nou denken: allemaal leuk en aardig, maar ik ga geen honderden euro's uitgeven aan een koptelefoon. Dan biedt Anker een goede uitkomst. De prijs-kwaliteit verhouding van deze koptelefoon is uitstekend. Nou moet je niet verwachten dat je hier hetzelfde geluid uit krijgt als uit de Sennheiser, maar het geluid wat je krijgt is uitzonderlijk goed als je kijkt naar wat je ervoor betaalt.

  De koptelefoon van Anker biedt een nog langere levensduur dan de Sony XM3. Zo zou de koptelefoon, zonder actieve noise cancelling, tot wel 60 uur meegaan. Wanneer je noise cancelling aanzet loopt de batterijduur wel terug naar 40 uur, maar waarschijnlijk duurt het niet zo lang voordat je weer bij een stopcontact in de buurt bent. Zelfs al zit je gestrand op een onbewoond eiland, je kan in ieder geval even door met het luisteren van muziek. Ondanks de lage prijs krijg je ook Bluetooth 5.0.

  Grado

  Grado SR60e - 119 euro

  Deze koptelefoon valt met zijn prijs een beetje tussen de high-end en budget modellen in. Toch is dit misschien wel de beste koptelefoon die in deze lijst staat. Als het op geluid aankomt is deze koptelefoon ongeëvenaard. Misschien heeft het ermee te maken dat de koptelefoons van Grado met de hand worden gemaakt in Brooklyn door echte liefhebbers. Ze zeggen altijd dat de beste producten worden gemaakt door mensen met liefde voor hun vak en dat lijkt hier dan ook niet anders.

  Als de koptelefoon zo goed is, waarom is de prijs dan niet hoger? Nou, de koptelefoon is dus niet draadloos. Dit is bewust gedaan om de optimale geluidservaring te behouden. Je krijgt dus zeker hoogwaardige audio. De kabel is niet het enige nadeel van de koptelefoon. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van een open systeem, dit betekent dat je hele omgeving vrolijk mee kan genieten als je muziek luistert. Dan mag je dus nooit meer in de stiltecoupé in de trein plaatsnemen. Ondanks de nadelen is het een onmisbare koptelefoon voor menig audioliefhebber, zelfs al kan je de koptelefoon alleen maar thuis gebruiken.

  Bose

  Bose QuietComfort 35 II - Normaal: 349 euro (Nu: 267 euro)

  Als laatste op dit lijstje vinden we een koptelefoon van Bose. De koptelefoon maakt dan misschien geen gebruik van Bluetooth 5.0, het geluid wat uit de Quietcomfort komt is fantastisch. Het geluid is al helemaal bijzonder voor een draadloze koptelefoon, kun je nagaan als ze nog betere Bluetooth hadden. De koptelefoon zit ook bijzonder comfortabel door de hoofdband die niet op je hoofd drukt, zoals met enkele andere koptelefoons nog wel eens het probleem wil zijn.

  Wat de Bose echt uniek maakt is dat je twee apparaten tegelijkertijd kan koppelen. Om even een scenario te schetsen. Je bent rustig op je laptop aan het werk. Via de laptop heb je ook je muziek aanstaan. Terwijl je hard aan het werk bent, word je gebeld. De koptelefoon schakelt zonder moeite om naar je telefoon zodat je zonder problemen kan opnemen. Wanneer je klaar bent met bellen schakelt de koptelefoon weer terug naar je laptop. De ultieme koptelefoon dus voor de multitaskers onder ons.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.