Google Meet wordt deze maand gratis voor iedereen

News
donderdag, 30 april 2020 om 15:26
home office 336378 1920f1586165339
Google meet krijgt binnenkort een gratis variant die voor iedereen beschikbaar zal zijn. De video-conferencing app was eerst alleen beschikbaar voor G-Suite-gebruikers, maar komt komende maand wordt de app voor iedereen beschikbaar.
Nu een groot deel van de mensen nog steeds vanuit huis werkt, zijn apps om mee te videobellen nog steeds erg belangrijk. Voor werk overleggen had je keuze uit veel verschillende diensten. Google Meet, eerst bekend als Google Hangouts Meet, is een alternatief voor Zoom en andere video conference diensten. Het nadeel voorheen was dat je hiervoor een betaald account nodig had, maar dat is nu niet meer het geval. Komende maand kan iedereen gratis Google Meet gebruiken.

Google Meet gratis voor iedereen

Google heeft dit door middel van een blogpost aangekondigd. Vanaf mei is het voor iedereen mogelijk om met een e-mailadres en Google-account inloggen in Google Meet en een videogesprek beginnen. Je krijgt dan ook enkele functies die voor betaalde gebruikers beschikbaar zijn. Zo kun je je scherm delen en dingen inplannen.
Een Google Meet gesprek is met encryptie beveiligd. Opnames die bewaard worden in Google Drive worden dan ook met encryptie bewaard. In een groepsgesprek kunnen met de gratis variant maximaal honderd deelnemers meedoen. In de gratis variant zijn gesprekken beperkt tot zestig minuten, alhoewel dat pas na 30 septemer gehandhaafd zal worden. De geavanceerde functies van de app blijven ook tot en met 30 september voor iedereen gratis.
Het kan nog even duren voordat je met de gratis versie aan de slag kan. Zoals gezegd start Google hier in mei mee, maar de functie wordt stap voor stap uitgerold.

Populair Nieuws