Tech Thursday: De beste draadloze oortjes van dit moment

Article
donderdag, 05 maart 2020 om 8:30
shallow focus photography of white airpods on green surface 1646704f1582547405
Wie ooit buitenshuis komt, zal vast en zeker voorbijgangers zien met gekke uitsteeksels uit zijn of haar oren. Het zijn natuurlijk gewoon draadloze oordoppen, maar voordat je deze zelf ook wil gaan dragen, ben je natuurlijk wel op zoek naar kwaliteit (en betaalbaarheid). Dit zijn de vijf beste draadloze oordopjes die je op dit moment kunt kopen!

5. Apple AirPods 2 (met draadloze oplaadcase) - 199 euro

Je hebt trendsetters en trendvolgers, waarbij Apple duidelijk in de eerste categorie hoort. Het Amerikaanse bedrijf bracht een aantal jaar geleden haar AirPods op de markt en een groot deel van de True Wireless Oortjes (TWO’s) bezitters kiest dan ook al snel voor de AirPods van Apple.
De functionaliteit is verbazingwekkend goed, het design strak en de geluidskwaliteit prima. Het grootste verschil met andere oortjes is dat die van Apple aan je oor hangen in plaats van dat ze in je oor genesteld zitten. Het hoge prijskaartje is helaas de reden dat Apple zo laag scoort op deze lijst, want voor slechts een vierde van de prijs zijn TWO’s te vinden die net zo goed werken.
mpowf1582547021

4. Mpow M5 - 48,95 euro

Wie goedkopere oortjes zoekt met een vergelijkbare kwaliteit kan met de Mpow M5 zijn geluk niet op. Voor nog geen vijftig euro kun je deze waterproof oortjes aanschaffen, waarna je ze zelfs onder de douche kunt gebruiken. Met één keer opladen kun je ongeveer zes uur gebruikmaken van de oortjes en je kunt met het oplaadbare doosjes zelfs zes keer opladen voordat deze aan de lader hoeft.
De oortjes wijken qua design wel wat af van de standaard. Een klein staafje aan de onderkant, zoals bij de AirPods te vinden is, ontbreekt bij de Mpow M5. In plaats daarvan wordt hier voor een klein en stijlvol design gekozen dat nog steeds makkelijk in gebruik is dankzij handige toetsopties. Het grootste nadeel is dat er wat vertraging te vinden is bij het kijken van films en series, waardoor de monden niet synchroon lopen met het geluid. Als je je daar niet aan stoort en vooral voor muziek naar oortjes zoekt is dit een fantastische keuze.
edifierf1582546967

3. Edifier TWS200 - 42,57 euro

Wie opzoek is naar de AirPods stijl met fantatisch geluid kan beter voor de Edifier TWS200 kiezen. Deze oortjes hebben namelijk een goed allround geluid en kan vijf uur mee op één keer laden. Via het oplaaddoosje kun je vervolgens vier keer volledig opladen voordat de oortjes echt aan de kabel moeten.
Ook heb je geen last van een vertraging in het geluid bij het kijken van video’s waardoor je in de trein ook lekker Netflix kunt kijken. Doordat de oortjes net als de AirPods aan je oor hangen en niet volledig in je oor gedrukt worden, heb je tevens de mogelijkheid om nog goed te horen wat er om je heen gebeurt. Helaas is de besturing van de oortjes niet heel gebruiksvriendelijk en moet je dus even wennen voordat je alle ins- en outs van deze oortjes hebt ontdekt.
fillf1582547213

2. FIIL T1X - 59,99 euro

De FILL T1X is voor de gebruiker die zoekt naar het beste geluid of graag bezig is met sport. Deze doppen gaan zes uur mee bij eenmalig opladen en via het oplaaddoosje kun je de oortjes vier keer opladen voordat ze daadwerkelijk aan de kabel moeten. Deze boonvormige oortjes worden geleverd met een extra rubbertje dat je om de oortjes kunt halen waardoor ze beter blijven zitten tijdens het sporten.
Daarbij zijn de touch controls gemakkelijk in gebruik en is er van vertraging geen sprake bij het kijken van een filmpje. Toch is de beste feature de audiokwaliteit, gezien deze voor iedere luisteraar wat te bieden heeft. Je bent alleen wel bijna het dubbele kwijt voor deze oortjes in vergelijking met de nummer één in deze lijst en in vergelijking met de rest zijn dit de op één na duurste oortjes.
qcyf1582547087

1. QCY T5 - 32,30 euro

Op de eerste plek in deze lijst met beste draadloze oortjes van dit moment staat de QCY T5. Deze oortjes lijken in design veel op AirPods en heeft daarnaast ook touch controls en goed geluid voor iedere luisteraar. Tevens kun je vier uur luisteren bij eenmalig opladen en kun je daarna nog vier keer de oortjes volledig opladen met het oplaadbare doosje dat wordt meegeleverd.
Hoewel deze oortjes daadwerkelijk in je oor gaan, zijn dit misschien wel de meest comfortabele TWO’s die je vandaag de dag kunt vinden. Daarbij is de besturing onwijs simpel en kun je gemakkelijk tussen oortjes switchen als je de batterijduur nog extra wil verlengen. Het grootste pluspunt is misschien wel dat de oortjes slechts drie tientjes kosten en dat ze via bol.com de volgende dag nog thuis bij je op de mat liggen. Echt een koopje dus.

Populair Nieuws

Laatste Reacties