Tech Thursday: De beste hybrid smartwatches van het moment

Article
donderdag, 27 februari 2020 om 9:00
screenshot 2020 02 21 at 102054f1582284801
Smartwatches worden steeds populairder, maar nog niet iedereen is klaar voor de overstap van een klassiek naar een volledig digitaal horloge. Voor die mensen is een hybrid smartwatch de ideale oplossing, een combinatie van een mechanisch horloge en de mogelijkheden van een smartwatch. Maar wat zijn nu de beste hybrid smartwatches?

Garmin Vivomove HR

Garmin is een bedrijf dat zich voornamelijk bezighoudt met het makkelijker maken van de levens van sporters, middels fitness trackers en andere accessoires. De laatste tijd is het bedrijf daarnaast ook bezig om producten te maken die te gebruiken zijn in het dagelijkse leven.
Een goed voorbeeld daarvan is de Garmin Vivomove HR. De hybrid smartwatch is beschikbaar met leren en siliconen bandjes, waardoor je het horloge kan gebruiken voor het sporten, maar ook bij andere gelegenheden. De hele dag door wordt jouw hartslag, stressniveau en natuurlijk stappen bijgehouden en worden notificaties getoond. Al die informatie kan je zien door middel van een touchscreen die naadloos is verwerkt in de mechanische behuizing.
Als smartwatch heeft de Garmin Vivomove HR een batterijduur van vijf dagen, maar je kan het apparaatje ook gebruiken als puur horloge voor twee weken. De Vivomove HR is beschikbaar vanaf 199 euro.
withings move ecg hybride smartwatch zwart geel2xf1582285270

Withings ECG

Het Franse bedrijf Withings heeft de laatste paar jaar een achtbaanritje gemaakt. Dankzij slimme apparaten is het bedrijf wereldwijd snel gegroeid en in 2017 overgenomen door Nokia, waar onder andere de Nokia Steel HR is uitgekomen. Alweer een jaar later heeft de oprichter van Withings zich uitgekocht om opnieuw zelfstandig door te gaan.
Het nieuwe project van Withings is de hybrid smartwatch Withings ECG. Zoals de naam al zegt is het horloge één van de weinige smartwatches die de mogelijkheid heeft om een ECG-scan uit te voeren, wat boezemfibrilleren kan detecteren bij de gebruiker. Maar naast hartpatiënten is de Withings ECG ook interessant voor veel andere mensen die op zoek zijn naar een smartwatch.
Zo heeft het apparaat een batterijduur van maar liefst een jaar, worden nauwkeurig je stappen en hartslag bijgehouden en biedt de hybrid smartwatch ook opties voor fitnessprogramma's en sleep tracking. Door middel van een app kan je je voortgang bijgehouden. Voor de Withings ECG ben je 116,99 euro kwijt.
screenshot 2020 02 21 at 124313f1582285440

Skagen Holst

Veel smartwatches zijn tegenwoordig veel gericht op de actieve gebruikers. Vaak zijn gaan de horloges dan ook gepaard met siliconen bandjes, die beter tegen zweet kunnen dan leer. Skagen richt zich daarentegen meer op het design van smartwatches, wat goed te zien is met de Holst.
Deze hybrid smartwatch ziet er op het eerste gezicht uit als een klassiek, mechanisch horloge. Via een bluetooth-verbinding en een applicatie krijg je alleen op een discrete manier notificaties binnen. Op de achtergrond worden ook activiteiten bijgehouden en kan de smartwatch jouw slaap bijhouden. Door middel van zelf in te stellen functies op de fysieke knoppen kan je onder andere ook muziek-apps op je smartphone aansturen.
De hybrid smartwatch van Skagen is daarmee ideaal voor mensen die op zoek zijn naar iets meer functies voor hun mechanische horloge. De Skagen Holst is verkrijgbaar voor 169 euro.
screenshot 2019 12 10 at 112101f1577462572

Fossil Hybrid Watch HR

Fossil is één van de eerste smartwatchfabrikanten die zich bezig heeft gehouden met de combinatie van mechanische en digitale horloges. Het is dan ook geen wonder dat het bedrijf op sommige punten de concurrentie ver voor is en experimentele technieken gebruikt in haar producten.
Zo maakt de Fossil Hybrid Watch HR als eerste hybrid smartwatch gebruik van een e-ink display met daaromheen een mechanische wijzerplaat. Het digitale display in het midden gebruik bijna geen energie en daarmee kan het horloge twee weken lang gebruikt worden, voordat je op zoek moet gaan naar de oplader. Ondertussen worden alle notificaties getoond die jij wil zien en kan je de beschikbare informatie op het schermpje zelf instellen.
De revolutionaire hybrid smartwatch is nog niet officieel beschikbaar in Nederland, maar via Duitsland wel te importeren voor 199 euro.
screenshot 2020 02 21 at 125100f1582285906

Misfit Command

Net zoals de Skagen Holst is ook de Misfit Command een smartwatch in disguise. Op het eerste gezicht lijkt het horloge geen slimme functies te hebben, maar op de tweede dial worden jouw dagelijkse stappen bijgehouden en kunnen notificaties worden gemeld door naar een specifiek nummer te wijzen.
Via de applicatie kan je bijhouden welke notificaties worden doorgestuurd naar de smartwatch en op welke manier. Dat geldt ook voor de fysieke knoppen die aan de zijkant van de Misfit Command zitten. Veel komt overeen met de functionaliteiten van hybrid smartwatches die we hebben gezien van Fossil, maar heel verrassend is dat dan ook niet. Misfit is namelijk een zusterbedrijf van Fossil.
Het zorgt er wel voor dat het horloge, dat is veel verschillende kleuren beschikbaar is, voor een relatief zacht prijsje te koop is. Voor de Misfit Command ben je namelijk 149 euro kwijt.

Populair Nieuws

Laatste Reacties