Tech Thursday: de beste smartwatches voor kinderen

Article
donderdag, 09 april 2020 om 10:35
screenshot 2020 04 07 at 121028f1586254332
Smartwatches zijn tegenwoordig erg populair door de vele opties die ze bieden. De digitale horloges zijn bovendien niet alleen handig voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Welkom bij een nieuwe Tech Thursday met deze keer de beste smartwatches voor kinderen van het moment!

One2Track Connect Touch (89,95 euro)

Voor veel ouders zijn de mogelijkheden van smartphones en smartwatches een tweezijdig zwaard. Enerzijds kunnen ze ermee makkelijk in contact komen met hun vrienden en ouders, maar anderzijds kunnen ze ook toegang krijgen tot dingen waar je ze van wil weerhouden.
De One2Track Connect Touch smartwatch probeert de voordelen te bieden en de nadelen buiten de deur te houden. Zo kunnen ouders door middel van GPS achterhalen waar hun kind is en kan er zelfs gebeld worden met de smartwatch. Daarvoor is geen smartwatch nodig, maar wel een speciale simkaart van One2Track. Nummers die niet op de smartwatch geregistreerd staan worden bovendien automatisch geblokkeerd.
De Connect Touch komt natuurlijk ook met features die we tegenwoordig bijna als standaard zien in een smartwatch, zoals een stappenteller, compatibiliteit met iOS en Android en de smartwatch is waterdicht.
screenshot 2020 04 07 at 123805f1586255951

Garmin Vivofit Junior 2 (85 euro)

Waar kinderen vroeger de deur uit moesten om zich te vermaken, zijn binnenshuis tegenwoordig steeds meer verleidingen. Waarom zou je naar buiten gaan als je je ook op de Switch of de PlayStation 4 kan vermaken?
De Garmin Vivofit Junior probeert kinderen aan te moedigen om juist actief te blijven. De activity tracker komen verder in avonturen op de smartwatch door aan bepaalde doelen te voldoen, die worden bijgehouden door onder andere de stappenteller. Ouders kunnen met de bijbehorende app ook taken toewijzen en beloningen uitdelen.
Met een batterijduur van een jaar hoeft de Garmin Vivofit Junio 2 bovendien ook niet om de zoveel worden te worden opgeladen. Tel daar de waterdichtheid en robuuste natuur van de smartwatch bij op en je hebt een horloge die zorgeloos op de pols kan blijven.
screenshot 2020 04 07 at 124013f1586256057

Belio Touch (99,95 euro)

De Connect Touch van One2Track is niet de enige smartwatch die ouders en kinderen constant in contact met elkaar willen laten staan. Ook Belio heeft een horloge ontwikkeld die ervoor moet zorgen dat ouders weten waar hun kind is en waar ze gemakkelijk mee kunnen bellen.
De Belio Touch doet dat door middel van een combinatie van GPS, Wifi en LBS om live via een app en webplatform te zien waar de gebruiker is. Die informatie wordt bovendien bewaard op een Nederlandse server, zodat je ook niet bang hoeft te zijn dat er derde partijen met de data vandoor gaan. De smartwatch ondersteunt daarnaast een telefoonboek van twintig nummers, die direct kunnen bellen naar het horloge.
De smartwatch van Belio heeft ondersteuning voor iOS en Android, maar voor veel functionaliteiten moet je wel een abonnement afsluiten voor de app en webplatform. Dat is het eerste jaar gratis, met daarna 9,95 euro per jaar.
screenshot 2020 04 07 at 124146f1586256150

Fitbit Ace 2 (65,99 euro)

Wil je niet alleen zorgen dat je kind genoeg beweging krijgt, maar dat jij ook zelf actief blijft? Dan is de Fitbit Ace 2 een goede oplossing. Deze activity tracker moedigt de gebruiker aan om voldoende beweging te krijgen op een dag en houdt daarnaast ook het slaappatroon bij.
Heb je zelf of een ander familielid ook een activity tracker van Fitbit, dan kan je elkaar uitdagen. Degene die het meest actief is geweest aan het einde van de dag, mag een digitale trofee in ontvangst nemen. Met de app is bovendien ook te zien waar de gebruiker zich bevindt.
screenshot 2020 04 07 at 124342f1586256260

Samsung Galaxy Watch Active (151,99 euro)

Wil je je kind alle mogelijkheden geven die smartwatches te bieden hebben, dan is de Samsung Galaxy Watch Active één van de beste opties. Voor een smartwatch die voornamelijk gericht is op volwassen is de kast lekker klein en staat daardoor niet verkeerd op veel polsen.
Zoals de naam Active al zegt wordt de gebruiker aangemoedigd om flink actief bezig te zijn. Naast de stappenteller zijn er bijvoorbeeld verschillende sportprogramma’s om al je activiteiten bij te houden. Met ingebouwde GPS kan je ook altijd doorgeven waar je bent.
De Samsung Galaxy Watch Active is geschikt voor iOS en Android en biedt naast de geïnstalleerde apps ook vele mogelijkheden in de app store. De smartwatch is iets duurder dan de concurrentie, maar heeft wel de meeste potentie.

Tech Thursday gemist? Check het overzicht!

Benieuwd naar nog meer toffe tech? Check dan snel ons overzicht van de Tech Thursday. Daarin is nog meer toffe hardware te vinden.
Laat ons weten welke smartwatch jij het tofst vindt in de reacties hieronder. Laat ons daarnaast weten welke hardwarehoek jij in de volgende Tech Thursday wil zien!