Tech Thursday: De beste smartphones die 5G-ready zijn

  Technologie ontwikkelt zich constant en dat is ook op het gebied van smartphones niet af te remmen. De nieuwste telefoons krijgen 5G ondersteuning en daar zijn er al een aantal van opkomst. Welkom bij een nieuwe Tech Thursday met deze keer de beste smartphones met 5G-ondersteuning van dit moment!

  Samsung

  Nu 5G langzaam maar zeker ook Nederland betreedt, is het slim om je alvast voor te bereiden op de volgende stap in het nationale netwerk. 5G is een stuk sneller dan 4G en heeft een scala aan toepassingen, die ondere andere voor smartphones gelden. 5G heeft alleen niets te maken met het coronavirus, iets wat niet bij iedereen duidelijk is. In Nederland worden 5G-masten de laatste tijd in brand gestoken, omdat mensen denken dat dit voor het coronavirus zorgt, maar dat is helemaal niet het geval.

  Samsung Galaxy S20 (Plus/Ultra) 5G

  We trappen af met een gehele smartphone-lijn, namelijk de Samsung Galaxy S20-lijn. De enigszins verwarrende line-up bevat een aantal 5G-ready varianten. Zo heeft de gewone Samsung Galaxy S20 een 5G variant en zijn de Galaxy S20+ en de Galaxy S20 Ultra beide ook 5G-ready.

  Iedere telefoon heeft zijn eigen voordelen natuurlijk, dus welke je kiest is een kwestie van wat je belangrijk vindt. De goedkopere variant is de doorsnee Galaxy S20 5G, maar die heeft ook de minste specs. De S20 Ultra 5G heeft daarentegen het hoogste prijskaartje, een groter scherm en de beste specificaties. De tussenweg is de S20+ 5G die zowel goede specs bevat als een prijs die tussen de andere modellen valt.

  Oppo Find X2 Pro

  De volgende telefoon die al 5G-ready is en mogelijk de moeite waard is, is de OPPO Find X2 Pro. Dit nieuwe model van OPPO bevat een 120Hz QHD+ scherm dat voor een supersnelle ervaring zorgt. Deze ziet er dankzij het kleurenveld ook nog eens spectaculair uit en dat op een mooi groot display.

  Onder de kap is de telefoon ook goed voorzien, wat gamen op de telefoon uiterst prettig maakt. Combineer dit met de mogelijkheid om games te streamen via 5G en je hebt een heerlijke ervaring. 5G is namelijk dé manier om games zonder latency te streamen en zal dan ook voor krachtige telefoons goed van pas komen in combinatie met een dienst als Google Stadia.

  Huawei Mate 20 X

  Met de Huawei Mate 20 X maak je zeker geen beroerde keuze als je naar een 5G-ready smartphone zoekt. De Mate 20 X heeft namelijk de grootste batterij van de telefoons die we vandaag uitlichten en kan ook nog eens supersnel opladen. Combineer dat met en 7.2 inch OLED-scherm en je hebt een krachtpatser gevonden die supermooie (FullHD-) beelden toont.

  Het grootste nadeel is te vinden in het prijskaartje van 1099 euro, maar die is bij belsimpel op het moment verlaagd naar 719 euro. De ideale kans om je goed voor te bereiden op 5G dus.

  OnePlus

  OnePlus 8 Pro

  Ook de OnePlus 8 Pro is een goede keuze ondanks het hoge prijskaartje. Zo bevat de telefoon fantastische specs en wordt er ook van een 120Hz scherm gebruikgemaakt. Goed voor gamers dus, maar OnePlus doet hier nog een stapje bovenop door je de optie te geven om de framerate van games, films en series variabel te verhogen. Voor gamers betekent dit een hogere framerate die de telefoon zelf mogelijk maakt.

  Een andere reden waarom deze telefoon goed is voor 5G is te vinden in de slimme wissel. De OnePlus 8 Pro maakt gebruik van Smart 5G waardoor de telefoon automatisch schakelt tussen 5G- en niet-5G-netwerken. Hierdoor gaat je batterij minder snel leeg en ben je alvast helemaal klaar voor de toekomst die ons te wachten staat.

  Xiaomi Mi Mix 3 5G

  De laatste 5G-ready smartphone die we deze week in de Tech Thursday uitlichten is de Mi Mix 3 5G van Xiaomi. Hoewel de specs van deze telefoon iets minder zijn dan de andere modellen, is dit de meest betaalbare opties. Waar de andere telefoons dichtbij de 1000 euro komen, kost deze telefoon slechts 355 euro.

  De verschillen zijn dan ook in de camera, het scherm en de binnenkant van de telefoon te vinden. Zo heeft de Mi Mix 3 5G slechts een 20 megapixel camera, is het scherm een stukje kleiner dan de rest en is het scherm een stuk minder mooi. Je kunt je met deze smartphone dan wel goed voorbereiden op 5G, maar de kans is aanwezig dat we nog geen 5G kunnen gebruiken voordat deze telefoon voor je gevoel alweer een beetje gedateerd is.

  Tech Thursday gemist? Check het overzicht!

  Benieuwd naar nog meer toffe tech? Check dan snel ons overzicht van de Tech Thursday. Daarin is nog meer toffe hardware te vinden.

  Laat ons weten welke smartwatch jij het tofst vindt in de reacties hieronder. Laat ons daarnaast weten welke hardwarehoek jij in de volgende Tech Thursday wil zien!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.