De 10 populairste PlayStation 4 games van dit moment!

  Sony's PlayStation 4 heeft ontzettend veel succes geboekt sinds haar uitgave in 2013. De populaire console beschikt over geweldige games, waaronder een groot aantal uiterst succesvolle exclusives. Maar wat zijn nou de 10 populairste PlayStation 4 games van dit moment? Wij hebben een mooi lijstje voor jullie samengesteld!

  FIFA 19

  De immense populariteit van FIFA kent geen grenzen. De voetbalsport zelf is al ontzettend groot en de games van EA Sports helpen daar ook zeker bij. Het één versterkt het ander. Mensen die van voetbal houden zullen eerder geneigd zijn om een game met hetzelfde concept te spelen, terwijl mensen die eerst worden geïntroduceerd aan de games sneller geïnteresseerd zullen raken in de sport. De toekomst ziet er dus rooskleurig uit voor beide!

  Het nieuwste exemplaar uit de succesvolle FIFA serie, FIFA 19, ligt sinds 28 september 2018 in de schappen. EA heeft ook met deze toevoeging aan de serie goud te pakken. Het spel is weer ontzettend vaak verkocht, en niet zonder reden. De game weet weer een hoop dingen goed te doen, zo is te lezen in onze review.

  Red Dead Redemption 2

  Dat Rockstar Games spellen uitbrengt van uitzinnige kwaliteit weten we al jaren, maar toch blijft het bedrijf ons verbazen met de games die ze uitgeeft. Na het grote succes van het meesterwerk dat Grand Theft Auto V heet, was het nu de beurt aan Red Dead Redemption 2 om weer een grote stap vooruit te zetten in de game wereld.

  Op 26 oktober 2018 was het dan zover, het langverwachte vervolg op de in 2010 uitgekomen cowboy shooter Red Dead Redemption zag het daglicht. En hoe?! Rockstar bewees wat voor grootmacht het bedrijf is in de industrie. Wij gaven de game zelfs een 9,8! Niet gek dus dat spel het behoort tot de 10 populairste PlayStation 4 games.

  Assassin's Creed Odyssey

  De game wereld heeft met oktober 2018 een goede maand gehad, want niet alleen kwam aan het eind van die maand het eerder genoemde spel Red Dead Redemption 2 uit, het bracht ons ook een nieuwe Assassin's Creed game! Ubisoft kwam op 5 oktober met het actie avonturen Assassin's Creed Odyssey op de proppen.

  De Assassin's Creed serie heeft wat ups en downs gekend, maar Odyssey bleek weer een schot in de roos voor de langlopende serie. Het vorige deel, Assassin's Creed Origins, was volgens ons al van hoge kwaliteit, maar Odyssey tilt de serie naar een nóg hoger niveau.

  Horizon: Zero Dawn

  De Nederlandse ontwikkelaar Guerrilla Games bracht in begin 2017 de eerste PlayStation 4 exclusive van deze lijst uit met Horizon Zero Dawn. Hoewel de game dus al wat ouder is dan vele andere spellen op de lijst behoort het alsnog tot de 10 populairste PlayStation 4 games van dit moment.

  Het open wereld actie rollenspel van Guerrilla Games blies veel mensen onverwacht weg. De prachtige game steekt ontzettend goed in elkaar en hoort in het kastje te staan van iedere PlayStation fanaat. Met de heldhaftige Aloy in de hoofdrol is het geweldig om de mechanische monsters in de wereld een lesje te leren. De 9.7 die het spel in onze review verdiende bewijst dat des te meer.

  Call of Duty: Black Ops 4

  Ontwikkelaar Treyarch bracht ons in het laatste kwartaal van 2018 een nieuwe Call of Duty, namelijk Black Ops 4. Deze first person shooter, die is uitgebracht door Activision op 12 oktober vorig jaar, is al het vijftiende deel in de langlopende Call of Duty serie.

  Black Ops 4 is het eerste spel uit de Call of Duty serie die niet beschikt over een singleplayer-verhaal. Veel fans waren hier teleurgesteld over, maar het weglaten van de singleplayer heeft er wel voor gezorgd dat het spel kwalitatief veel brengt. De toevoeging van een Battle Royale modus met Blackout helpt hier zeker bij. Heb jij nog een beetje moeite met Blackout? Lees dan nu onze tips om je dichterbij de overwinning te brengen!

  Far Cry 5

  De langverwachte opvolger van Far Cry 4 werd ons op 27 maart 2018 door Ubisoft aangeboden. Het twaalfde spel uit de gehele serie werd ontwikkeld door Ubisoft Montreal en Ubisoft Toronto en speelt zich af in Hope County, een fictieve regio in de staat Montana uit Amerika. De first-person shooter is uitgebracht op de PlayStation 4, Xbox One en de PC.

  Far Cry 5 is vanaf de release al erg succesvol geweest. De game verkocht in de eerste week van uitgave namelijk beter dan alle andere spellen uit de Far Cry serie in hun eerste week. Niet geheel onverwachts want Far Cry 5 is een hele toffe actiegame! Het spel staat natuurlijk niet voor niets tussen de 10 populairste PlayStation 4 games

  Tom Clancy's Rainbow Six Siege

  Het oudste spel op deze lijst van de 10 populairste PlayStation 4 games van dit moment is Tom Clancy's Rainbow Six Siege. Het spel is inmiddels al meer dan drie jaar oud maar blijft toch immens populair. Ubisoft bracht de tactische shooter op 1 december 2015 uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  In de wereld van eSports staat Rainbow Six Siege nog steeds als een huis. De spanning in deze tactische game is keer op keer om te snijden en dit komt het spel alleen maar ten goede. In juni 2018 werd er onthuld dat het spel al meer dan 40 miljoen geregistreerde gebruikers heeft over alle platformen!

  Marvel's Spider-Man

  Over de jaren heen hebben Spider-Man games geen al te beste reputatie gekregen. Veel van de games over de superheld waren niet om over naar huis te schrijven, zoals The Amazing Spider-Man 2. Het stripfiguur kende vroeger wel goede tijden in de game wereld. De originele Spider-Man 2 op de PlayStation 2 wordt namelijk nog steeds geprezen.

  Ontwikkelaar Insomniac Games kwam in september 2018 met haar eigen Spider-Man game op de proppen. De PlayStation exclusive werd door veel gamers met veel hoop opgewacht en stelde niet teleur. Het spel zit (super)goed in elkaar en is ontzettend vermakelijk. Het actie avonturen spel kreeg in onze review maar liefst een 9!

  Fortnite: Battle Royale

  Wil je erachter komen of je niet toevallig onder een steen leeft? Dan hoef je je maar één ding af te vragen: heb ik ooit gehoord van Fortnite? Er is een hele grote kans dat je deze vraag met een 'ja' beantwoordt. Het spel is sinds haar release in 2017 niet weg te denken uit de mediawereld. De populaire Battle Royale game is al tijden een enorme hype.

  Een game zo groot als Fortnite ontbreekt natuurlijk niet in een lijst met de 10 populairste PlayStation 4 games. Niet alleen het spel zelf, maar ook alles eromheen is wereldwijd bekend, zoals de vele dansjes die terug te zien zijn in de game. De third person shooter trok in minder dan een jaar na de release meer dan 125 miljoen spelers aan! Populair is dus nog een understatement bij het beschrijven van Fortnite.

  God of War

  Dat 2018 een goed jaar was voor games, maar ook dat PlayStation een paar ontzettend goede exclusives heeft is wel te zien aan deze lijst met de 10 populairste PlayStation 4 games van dit moment. Als laatste op deze lijst hebben we namelijk nog een PlayStation exclusive, namelijk God of War. Deze actie avonturen game werd in april 2018 uitgebracht door Sony, exclusief voor haar PlayStation 4.

  Het achtste spel uit de God of War serie speelt zich grotendeels af in het oude Noorwegen. Natuurlijk kruipen wij, zoals in de voorgaande delen, weer in de rol van Kratos. Dit keer is hij echter niet het enige hoofdpersonage, want zijn zoon Atreus is er ook bij. Ontwikkelaar Santa Monica Studio heeft met God of War één van de beste games van 2018 gecreëerd!

  Dit zijn de 10 populairste PlayStation 4 games van dit moment!

  De PlayStation 4 kan naast de geweldige games die het deelt met de Xbox One en PC ook nog eens beschikken over meerdere toffe exclusives. Tussen de 10 populairste PlayStation 4 games van dit moment zitten daar al maar liefst 3! Niet gek dus dat de console het goed blijft doen. Laten we voor de toekomst hopen op nog meer moois!

  Assassin's Creed Odyssey

  Verkijgbaar vanaf 5 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.