Fans denken dat GTA 6 vandaag als PS5 exclusive wordt aangekondigd

  De geruchten gaan al tijden: GTA 6 zou aangekondigd worden en zou zelfs een (tijdelijk) exclusieve titel voor de PS5 worden. Ook nu weer doen deze geruchten de ronde. Sterker, de aankondiging zou op heel korte termijn plaats vinden, namelijk vandaag.

  Update - De realiteit

  Inmiddels is wel duidelijk dat dit gerucht vals bleek te zijn. Niet alleen werd de game niet aangekondigd, want tot op de dag van vandaag is er nog geen informatie over de nieuwe game bekendgemaakt. Wel kun je alles lezen over wat we op dit moment weten over GTA 6.

  Oorspronkelijk bericht

  De kans is groot dat Rockstar druk bezig is met de ontwikkeling van GTA 6. Het is immers al bijna zeven jaar geleden dat het vorige deel op de markt verscheen. Al jaren gaan er geruchten over het nieuwe deel van de successerie van Rockstar. GTA is immers populair en verkoopt, zelfs jaren na de originele lancering, nog steeds goed genoeg om regelmatig in top-30 verkooplijstjes te staan.

  Ondertussen wachten fans al lang op nieuws over een nieuw deel. De enorme schare fans wil nu natuurlijk graag een nieuw deel om mee te spelen. Wat vaak gebeurt en hier ook het geval is, is dat fans het lange wachten een beetje beu beginnen te worden.

  Rockstar houdt de kaken stijf op elkaar en dat geeft ruimte voor valse informatie en geruchten die in omloop raken. De informatie-honger van fans zorgt er vervolgens voor dat dergelijke geruchten een eigen leven gaan leiden en gretig verspreid worden.

  Fantasie op hol

  Een van de hardnekkige geruchten is dat GTA 6 een exclusive zou worden voor de PlayStation 5. Natuurlijk, als dat waar zou zijn, zou dat een enorme klap voor alle niet-PlayStation gamers. Dit gerucht gaat al langer en steeds komen de 'bronnen' van anonieme personen op 4chan of Reddit.

  Tot nu toe is er geen betrouwbare, geloofwaardige bron die er ook maar op hint dat dit daadwerkelijk het geval zou kunnen zijn. De geruchten zijn zo hardnekkig, dat onze Ralph er een column aan gewijd heeft. Toch is er nog geen enkele reden om aan te nemen dat er in deze geruchten een kern van waarheid zit.

  Aankondiging aanstaande?

  Ook nu weer neemt het aantal geruchten rond GTA 6 weer toe. Belangrijk detail hierbij is dat de aankondiging van de game er nu echt aan zou komen en zelfs heel snel, de aankondiging zou zelfs morgen al plaats vinden. Kijken we naar de bronnen, komen we opnieuw uit bij de eerder genoemde 4chan of Reddit.

  De Reddit post is inmiddels zelfs al als 'niet betrouwbaar' verwijderd. De conclusie moet dan ook zijn dat ook deze geruchten niet betrouwbaar zijn, iets wat tevens door Jason Schreier, journalist voor Kotaku die veel bronnen binnen gamebedrijven heeft, wordt bevestigd op Twitter. Wanneer GTA 6 wel onthuld wordt, is niet duidelijk.

  Dit artikel is op 12 juni 2020 bijgewerkt.

  Grand Theft Auto VI

  Verkijgbaar vanaf 31 december 2022

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.