Alle GTA 6 geruchten uit 2018 op een rij

  Nu Red Dead Redemption 2 zich in de consoles van vele spelers heeft genesteld, is het tijd om te kijken naar wat Rockstar Games als volgende gaat doen. Natuurlijk is de hoop gevestigd op GTA 6 en dat kan maar zo. Dit zijn de GTA 6 release geruchten die je moet weten.

  Komt de game al volgend jaar? Waar gaat de game over? Allemaal goede vragen die op het moment alleen nog geen definitief antwoord hebben. Er zijn alleen wel ontzettend veel geruchten en dit zijn de GTA 6 release geruchten waarover je op de hoogte moet zijn.

  GTA 6 komt eraan

  Dat GTA 6 eraan komt is zeker als we afgaan op wat Leslie Benzies, President van Rockstar heeft gezegd. Hij liet namelijk weten dat er zeker ideeën zijn voor GTA 6 maar dat ze nog niet weten hoe dat er precies uit gaat zien. Dat is allemaal nog redelijk vaag, maar gelukkig kwam er recentelijk meer opheldering.

  Dan Houser, mede-oprichter van Rockstar Games sprak een paar weken geleden namelijk met CQ en liet daarin weten dat GTA 6 eraan komt. Wanneer is alleen nog maar de vraag. In ieder geval niet voordat Trump is afgetreden als president van de Verenigde Staten. Dat is namelijk de volgende van de GTA 6 release geruchten.

  De periode van de GTA 6 release

  In hetzelfde interview met CQ liet Houser namelijk weten wanneer GTA 6 ongeveer uit zou komen. Specifieker liet hij eigenlijk weten dat we de game niet voor 2021 hoeven te verwachten. De game zal namelijk niet uitkomen zolang Donald Trump president is, maar dat kun je op verschillende manieren interpreteren.

  Donald Trump is op het moment President van de Verenigde Staten en zal dit tot en met 2021 in ieder geval nog zijn. Voor die tijd hoef je dus niet op de GTA 6 release te rekenen. Mocht Trump herkozen worden als president betekent dit dat hij tot en met 2025 de Verenigde Staten zal leiden, maar dan pas na 2025 uitkomt is nog niet bekend. Daarover liet Houser niets los.

  Josh Hallett

  Platform kiezen

  Waar dan ook over nagedacht moet worden is op welke console-generatie de game uitgebracht gaat worden. De PlayStation 4 en Xbox One zijn inmiddels al vijf jaar op de markt en de vraag is nog maar of de GTA 6 release op deze console-generatie uitkomt. Er wordt namelijk in de diepste duisternissen van het internet gespeculeerd over het einde van de console-generatie.

  Zo wordt er op Kotaku gemeld dat de volgende PlayStation pas op z’n vroegst in 2020 zou komen. Dit zou betekenen dat de volgende GTA uitkomt op de volgende generatie games. Of GTA 6 daadwerkelijk deze consolegeneratie overslaat moet nog blijken, maar dat is wel waar het op lijkt.

  Een bekende locatie

  Details rondom waar de game zich zal afspelen zijn er ook nog maar weinig, maar daarover lopen de geruchten wel uiteen. Zo wordt er gespeculeerd over Tokio en Las Vegas, maar zeggen sommigen ook dat de game teruggaat naar Vice City. De jaren ’80 versie van Vice City om precies te zijn, maar daar houdt het niet op.

  De game zou zich namelijk ook gedeeltelijk af gaan spelen in Zuid-Amerika. De game zou namelijk een verhaal vertellen dat gaat over de stijging van drugsgebruik. Het zou kunnen. Al helemaal omdat Vice City de enige setting is die nog niet in HD ontdekt is, aangezien Liberty City in GTA 4 zat en Los Santos de speeltuin van GTA 5 was.

  Vooruitstrevend denken

  Om dan toch maar bij GTA 5 te blijven, kunnen we het ook direct hebben over de hoofdpersonen. In GTA 5 waren het drie mannen, maar voor GTA 6 kan dat maar zo anders worden. Er wordt namelijk volop gespeculeerd dat je als een vrouw de game mag gaan spelen.

  Waar er in GTA 5 niet over nagedacht was volgens Houser, lijkt dat wel anders te worden in GTA 6. Eerder werd er overigens ook gespeculeerd dat de hoofdpersonen door Ryan Gosling en Eva Mendes ingesproken zouden worden, maar die geruchten kunnen begraven worden. In een interview met Vulture liet Houser namelijk weten dat er niet meer gewerkt wordt met bekende acteurs.

  Deze GTA 6 release geruchten moet je weten

  Op deze GTA 6 release geruchten na, is er nog maar weinig over GTA 6 bekend. De game is officieel nog niet eens aangekondigd, maar vanuit wat we uit interviews kunnen opmaken wel in ontwikkeling.

  Voor nu kun je in ieder geval nog lekker rondrijden op je paard in Red Dead Redemption 2, de andere game van Rockstar Games. Die game is nu uit op de PlayStation 4 en Xbox One en krijgt binnenkort de toevoeging in de vorm van Red Dead Online.

  Dit artikel is op 18 mei 2020 bijgewerkt.

  Grand Theft Auto VI

  Verkijgbaar vanaf 31 december 2022

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.