Microsoft steunt Epic Games in strijd tegen Apple

News
dinsdag, 25 augustus 2020 om 8:00
fortnite 4682645 1920f1631260292
Epic Games klaagt Apple aan, omdat de Fortnite app uit de Appstore verwijdert is. Apple heeft strikte regels bij het aanbieden van apps, waar de Fornite-maker zich niet aan hield. Hierdoor is Fortnite uit de Appstore verwijdert en later ook uit de Google Play Store.
Epic Games introduceerde een ander betaalsysteem in de App Store en Google Play Store. Hierdoor heeft Apple Fortnite uit de App Store verwijdert. Epic games laat het hier niet bij zitten en besloot om Apple voor de rechter te slepen. Het moment dat Epic Games de nieuwe betaalmethode toevoegde, had het bedrijf de papieren voor de rechtszaak al klaar liggen.

Microsoft steunt Epic Games

Phil Spencer deelt in een tweet dat Microsoft Epic Games ondersteunt. Microsoft is namelijk van mening dat Apple Epic Games geen toegang mag ontzeggen van tot de laatste technologie voor het bouwen van games. Epic Games kan nu geen gebruik maken van de Unreal Engine, waar het bedrijf games mee maakt voor iOS. Microsoft is dan ook van mening dat Apple te ver gaat in de strijd. Waar eerst alleen de Fortnite app verwijdert werd, wordt nu ook alle toegang tot de nieuwste technologie ontnomen.

Unreal Engine

Microsoft laat in een verklaring onder meer weten dat zij Epic Games ondersteunen in deze strijd. Doordat Apple toegang tot de devtools ontneemt, kan de Unreal Engine niet ondersteund worden.
Unreal Engine is een van de populairste thirdparty game engines die beschikbaar is, mede door het grote aanbod aan functies. Als dit niet meer ondersteund kan worden, zou dat het nadelig kunnen zijn voor gamemakers die via dit platform een game heeft gebouwd, of wil bouwen.