GTA 6 VR optie lijkt gelekt te zijn

  Het lijkt erop dat een grote feature van de volgende Grand Theft Auto game, GTA 6, is gelekt. De game zou namelijk niet alleen op de klassieke manier gespeeld kunnen worden, maar ook in VR.

  De geruchtenmolen rondom GTA 6 vertoont nog geen enkele teken van stoppen. Steeds duiken er geruchten op rondom de opvolger van GTA 5. Telkens moeten we die natuurlijk met een flinke korrel zout nemen, gezien Rockstar haar lippen stijf op elkaar houdt over de game. Dit keer komt het gerucht dat GTA 6 VR krijgt vanuit een vacature, wat het net even wat geloofwaardiger maakt.

  In een vacature van Australische ontwikkelaar Video Games Deluxe stond namelijk te lezen dat er ‘talent gezocht wordt voor een AAA open wereld virtual reality project'. Nu duidt dit niet direct op GTA 6, maar GTA-fans legden al snel de link met Rockstar en de game. Video Games Deluxe heeft namelijk eerder aan LA Noire: The VR Case gewerkt voor Rockstar Games en ondersteunde de GTA-ontwikkelaar daarnaast bij een aantal andere projecten.

  VR-feature zou auto’s stelen wel heel echt maken

  Als GTA 6 daadwerkelijk een VR-feature krijgt, dan biedt dit een heleboel nieuwe mogelijkheden voor de game en een aantal dingen waar ongetwijfeld kritiek op zal komen. GTA staat namelijk bekend om een aantal terugkerende elementen zoals het stelen van auto’s, het gebruik van geweld en andere criminele activiteiten. Deze dingen zouden in virtual reality een stuk echter worden en daarmee is de kans groot dat Rockstar flink wat kritiek over zich heen krijgt. Of GTA 6 daadwerkelijk een VR-optie krijgt, zullen we moeten afwachten.

  Meer over GTA 6 lees je bijvoorbeeld in onze special over de features die wij in Grand Theft Auto VI willen zien.

  Grand Theft Auto VI

  Verkijgbaar vanaf 31 december 2022

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.