De 10 beste PS5 games van de eerste helft van 2023

Article
vrijdag, 14 juli 2023 om 17:30
final fantasy xvif1610030425
We zitten alweer op de helft van 2023. Tijd dus om terug te kijken naar de beste games tot nu toe. Dit is de top 10 beste PS5 games van de eerste helft van 2023.
Dit jaar kwam eindelijk de langverwachte Final Fantasy XVI uit. Fans hebben er lang op moeten wachten, maar het wachten was het zeker waard. De game kreeg in onze review een 9.3 en we schreven het volgende:
‘’Final Fantasy XVI is met recht een meesterwerk te noemen. Een nieuwe stap voor de serie, die definitief de overstap gemaakt heeft naar een meer serieuze toonzetting, maar waar wel over elke stap goed nagedacht is. Dat resulteert uiteindelijk in een heel bijzondere game voor zowel wie voor het eerst kennis maakt met de reeks, maar ook oudgedienden moet kunnen overtuigen.’’
Final Fantasy is niet de enige klassieker die dit jaar terugkeerde met een nieuwe game. Ook Street Fighter bracht dit jaar een nieuwe game uit: Street Fighter 6. Deze game werd binnen een maand al twee miljoen keer verkocht en de PS5-versie heeft een metascore van 92.

Remakes op de PS5

De PS5 zag dit jaar ook remakes van geliefde games, waarvan er twee op ons lijstje staan: Dead Space en Resident Evil 4. De eerste game kreeg in onze review een 9.4, de tweede een 9.3. Beide games bleven trouw aan het origineel.
Verder staan op ons lijstje Horizon Call of the Mountain, Star Wars Jedi: Survivor, Octopath Traveler II, Dead Island 2, Atelier Ryza 3, Live a Live. De meeste daarvan hebben we ook gereviewd. Ben je dus nog niet overtuigd, lees dan onze reviews voor Horizon Call of the Mountain, Star Wars Jedi: Survivor, Dead Island 2 en Live a Live.