Assassin’s Creed Mirage wil je pijn doen

News
vrijdag, 14 juli 2023 om 17:00
assassins creed miragef1662103517
Game-ontwikkelaars willen graag dat je opgaat in een game en doen soms best opvallend dingen om dat te bewerkstelligen. In Assassin’s Creed Mirage kun je bijvoorbeld Basims pijn zelf voelen. Dan hebben we het alleen niet over gevoelige momenten in het verhaal.
Je wordt geen Assassin in je luie stoel: het is zwaar lichamelijk werk en Ubisoft wil dat je dat als speler begrijpt. Daarom kun je in Assassin’s Creed Mirage haptische feedback verwachten. Dat is alleen niet het soort dat de DualSense van de PS5 biedt.
Ubisoft werkt namelijk samen met het bedrijf OWO om een shirt uit te brengen waarmee je de “sensaties” van Assassin’s Creed Mirage en toekomstige Ubisoft games zelf voelt. Je kunt de parkour uit de game en de klappen die Basim opvangt lichamelijk ervaren. OWO belooft ook “exclusieve sensaties die nog nooit gevoeld zijn”. Dat klinkt toch een beetje als een dreigement.
Het OWO-systeem werkt zowel op PC als console en wordt ook uitgebracht in een speciale Assassin’s Creed Mirage editie, dat eruit ziet als de outfit van Basim. In eerste instantie kun je deze versie alleen kopen via de website van OWO. Uiteindelijk kun je bij andere winkels ook een bundel van de game en het OWO shirt kopen.

Wanneer verschijnt Assassin’s Creed Mirage?

Voordat je hoogstpersoonlijk kunt voelen wat Basim allemaal te verduren krijgt moet natuurlijk eerst de game uit zien. Daar moeten fans nog wel even op wachten. Assassin’s Creed Mirage verschijnt namelijk op 12 oktober.