Beste RPG's in 2020 om jezelf in te verliezen

  Veel mensen vinden games heerlijk om even te ontsnappen aan de werkelijkheid. Om nieuwe en vreemde werelden te ontdekken. RPG’s zijn wat dat betreft perfect en dit lijken in 2020 de toppers in het genre te gaan worden.

  Voor deze lijst bespreken we alleen games waarvan al duidelijk is dat ze in 2020 verschijnen. Hierdoor vallen titels zonder releasedatum of releaseperiode af. Tevens nemen we een aantal factoren mee in deze lijst, waaronder de publieke opinie en of de game exclusief voor het platform verschijnt.

  6. Empire of Sin

  We trappen deze lijst met RPG’s om naar uit te kijken in 2020 af met Empire of Sin. Het is de nieuwste game van de hand van John Romero, de game-legende die bij id Software verantwoordelijk is geweest voor begrippen als Doom, Quake en Wolfenstein. Empire of Sin is daarentegen geen shooter waarbij je demonen of Nazi’s moet afslachten.

  In de RPG stap jij in de gepoetste schoenen van een maffiabaas in Chicago, ten tijde van de Drooglegging. Het is aan jou om criminele zaken te onderhouden zoals kroegen, casino’s en hoerenhuizen. Uiteraard probeert de concurrentie jou te overtreffen en zal je dus de nodige maffiosi naar bed moeten sturen tussen de vissen. Dat gaat gepaard met X-COM-achtige, tactische gevechten. Maak je Tommygun maar alvast schoon.

  Empire of Sin staat gepland voor een release ergens in 2020 en komt uit op PC, PlayStation 4, Xbox One en Switch.

  5. Wasteland 3

  Liefhebbers van tactische gevechten hoeven het in 2020 niet te laten bij alleen Empire of Sin. Ontwikkelaar inXile komt dit jaar namelijk met een nieuw deel in de geroemde Wasteland-serie.

  Deze keer zul je een weg moeten banen door de ijzige vlaktes van een post-apocalyptisch Colorado. Zeg maar dus gedag tegen de zonnige gebieden uit het vorige deel. Uiteraard zullen gevechten weer worden uitgevoerd door middel van turn-based combat met jouw squad, waarbij je een goed tactisch inzicht zal moeten hebben. Voor je het weet lig je anders zelf begraven onder de sneeuw.

  Wasteland 3 zal uitkomen op 19 mei voor PC, PlayStation 4 en Xbox One.

  4. Nioh 2

  FromSoftware zal voorlopig niet met een nieuwe game komen, na het succesvolle Sekiro van vorig jaar. Toch kunnen we ook dit jaar weer extreem moeilijke bazen bevechten met een katana, want Team Ninja trakteert ons in 2020 met Nioh 2.

  In dit deel neem je niet de controle over de Ierse samurai William, maar mag je zelf een karakter gaan maken. Nioh 2 is namelijk een prequel en zal zich afspelen aan het einde van de 16de eeuw. Uiteraard kan je weer aan de slag met een heel scala aan traditionele, Japanse wapens en mag je zelf een build met skills in elkaar knutselen. Een game die de adrenaline-junkies onder ons niet mogen missen.

  Nioh 2 staat gepland voor release op 13 maart voor PlayStation 4.

  3. Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2

  Altijd al zin gehad om je tanden te zetten in een sappige mensennek? Nu raden we je niet aan om dat te doen in het echt, maar Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 zal daarvoor een perfecte uitlaatklep zijn. In de game ga je namelijk op avontuur met je zelfgemaakte vampier.

  Het universum van Vampire: The Masquerade kent verschillende soorten vampiers, die allemaal zorgen voor een unieke speelstijl in deze RPG. Aan het begin van de game moet je alleen nog uit de voeten als een verzwakte thinblood vampier in Seattle. Door opdrachten uit te voeren voor je nieuwe familieleden zal je je langzaam opwerken in de nachtelijke gemeenschap. Dat is alleen makkelijker gezegd dan gedaan in de chaotische tijden wanneer de game zich afspeelt…

  Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 moet ergens in 2020 uitkomen op PC, PlayStation 4 en Xbox One.

  2. Final Fantasy VII Remake

  Final Fantasy-fans kijken al jaren uit naar de langverwachte Final Fantasy VII Remake. Toen de remake eindelijk werd aangekondigd tijdens de E3 van 2015 ging het dak er dan ook vanaf. In 2020 zal de game dan eindelijk in de schappen verschijnen.

  Natuurlijk zullen spelers weer in de schoenen stappen van Cloud Strife, die samen met zijn vrienden het opneemt tegen de machtige corporatie Shinra en de legendarische Sephiroth. Het verhaal mag dan bekend zijn, de gameplay is over een compleet andere boeg gegooid. In tegenstelling tot het origineel zullen gevechten namelijk in real time worden uitgevochten, vergelijkbaar met Final Fantasy XV. Uiteraard zijn de graphics ook naar de 21ste eeuw gebracht. Daarmee is de remake een genot voor oude én nieuwe fans.

  Final Fantasy VII Remake zal op 3 maart uitkomen voor PlayStation 4.

  1. Cyberpunk 2077

  Uiteraard kunnen we in onze lijst van beste RPG’s om in 2020 naar uit te kijken niet om Cyberpunk 2077 heen. Al sinds de teaser uit 2013 wordt er door velen uitgekeken naar de nieuwste titel van CD Projekt RED, de ontwikkelaar van onder andere The Witcher III: The Wild Hunt.

  In de RPG ga je deze keer alleen niet op avontuur in een Middeleeuwse fantasiewereld, maar juist in een futuristische stad genaamd Night City. Met de afwezigheid van de lange arm van de wet is er genoeg werk te vinden voor huurlingen, waar ook de speler zich onder schaart. Ook in deze titel heb je weer veel keuze over je speelstijl, want met je zelfgemaakte personage kan je investeren in verschillende skill trees. Daaronder vallen vuurwapens, hand-tot-hand-gevechten en natuurlijk hacking.

  Net zoals de voorgaande titel van CD Projekt RED ziet het er naar uit dat het een episch avontuur gaat worden en de game is één van de grootste kanshebbers voor de titel Game of the Year. Zet de releasedatum maar alvast in je agenda.

  Cyberpunk 2077 staat gepland voor een release op 16 april voor PC, PlayStation 4, Xbox One en Google Stadia.

  Het beste van 2020 om naar uit te kijken!

  Laat ons in de reacties weten naar welke RPG games jullie uitkijken en vergeet niet dat nu 2020 is begonnen we vooruitblikken op het jaar. Er staat immers een fantastisch jaar op ons te wachten. We trappen het decennium af met een scala aan lijsten over wat je van dit jaar kunt verwachten.

  Hierboven vind je artikelen over allerlei vooruitblikken van 2020!

  Cyberpunk 2077

  Verkijgbaar vanaf 19 november 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.