Nieuwe series om in 2020 in de gaten te houden

  2019 heeft ons een flink aantal prachtige, nieuwe series bezorgd, waaronder Chernobyl, The Mandalorian en The Witcher. Volgend jaar gaan de televisiemakers gelukkig er rustig mee door, met deze potentiële toppers op de planning.

  Disney+

  The Falcon and the Winter Soldier

  Het verhaal van Thanos mag dan voorbij zijn in het Marvel Cinematic Universe, dat betekent niet dat de avonturen van de bekende Marvel-helden stoppen. Sterker nog, Disney wil met het haar nieuwe streamingplatform juist meer wegen inslaan.

  In 2020 zal dan ook de eerste Marvel-serie verschijnen die speciaal voor Disney+ is ontwikkeld: The Falcon and the Winter Soldier. Anthony Mackie en Sebastian Stan zullen terugkeren als de twee vrienden van Captain America. Ook Daniel Brühl zal opnieuw de rol van Zemo voor zijn rekening nemen. De serie zal zich afspelen vlak na het einde van Avengers: Endgame.

  The Falcon and the Winter Soldier moet in de herfst van 2020 van start gaan.

  Amazon Prime Video

  Hunters

  Netflix heeft met Disney+ een flinke concurrent erbij gekregen, maar Amazon timmert ondertussen ook flink aan de weg. Zo gaan we in 2021 getrakteerd worden op een The Lord of the Rings-serie, maar ook komend jaar komen er al nieuwe series aan.

  De gloednieuwe serie Hunters gaat over een groep Nazi-jagers, die in New York wonen in de jaren 70. De zogeheten Hunters zijn achter een plot gekomen van hooggeplaatste Nazi-officieren. Terwijl ze verstopt zitten tussen de normale burgers proberen de oorlogscriminelen het Vierde Rijk te stichten in de Verenigde Staten. Het diverse team van jagers, onder leiding van Al Pacino, moet een stokje steken voor het plan.

  Wanneer Hunters precies van start gaat in 2020 is nog niet bekend.

  Amazon Prime Video

  Star Trek: Picard

  Hoewel Captain James T. Kirk de originele kapitein is van de USS Enterprise, is voor velen Jean-Luc Picard de ware kapitein van het ruimteschip. Sir Patrick Stewart vertolkte de rol van 1987 in de Next Generation-serie tot aan Star Trek: Nemesis uit 2002 en vergaarde daarmee veel fans.

  Die mensen kunnen volgend jaar weer met een grote glimlach naar het televisiescherm kijken. Stewart stapt namelijk opnieuw in de iconische schoenen van Picard in de gelijknamige Star Trek-serie. Het verhaal speelt zich af twintig jaar na de gebeurtenissen in Nemesis, waarbij Picard ondertussen met pensioen is gegaan. Het is alleen snel gedaan met de rust wanneer hij wordt benaderd door een jonge vrouw...

  Star Trek: Picard begint al op 23 januari.

  Breaking Bad / Sony Pictures Home Entertainment

  Your Honor

  De volgende serie waar we naar uitkijken in 2020 zorgt voor de terugkeer van Bryan Cranston naar het televisiescherm. De acteur zorgde eerst voor vele lachmomenten in Malcolm in the Middle, maar liet een heel andere kant van hem zien in Breaking Bad.

  In Your Honor zal hij weer moeten putten uit een heel ander vaatje. In de serie speelt hij een gerespecteerde rechter in New Orleans. Zijn leven wordt alleen op z’n kop gezet wanneer zijn zoon is betrokken bij een hit and run en de maffia al snel op de deur komt kloppen. Kan hij zijn zoon redden van de onderwereld?

  Wanneer Showtime van start gaat met Your Honor is nog niet bekendgemaakt.

  Netflix

  Space Force

  Toen Donald Trump aankondigde dat hij een Space Force wil opzetten, een speciale tak binnen het leger dat verantwoordelijk is om de ruimte veilig te houden, kreeg hij de lachers op zijn hand. Het zorgde ook meteen voor een idee bij Steve Carell en Greg Daniels. De twee hebben namelijk opnieuw de handen ineengeslagen voor een komische serie.

  De Netflix-serie Space Force moet een spirituele opvolger worden van The Office. In plaats van papierverkopers gaan we in Space Force de groep mensen volgen die de nieuwe tak in het leger moeten gaan opzetten. Naast Steve Carell zullen onder andere John Malkovich en Ben Schwartz in de serie gaan schitteren.

  Wanneer Space Force lanceert in 2020 is nog onduidelijk.

  Bob's Burgers / Comedy Central

  Central Park

  Met het populaire Bob’s Burgers heeft maker Loren Bouchard zichzelf groot gemaakt in de televisiewereld. Toen hij dan ook met een nieuwe animatieserie aan de slag ging bij 20th Century Fox stonden de streamingdiensten in de rij. Apple, Netflix en Hulu wilden de show allemaal dolgraag op hun platform uitbrengen, met Apple die uiteindelijk de veiling wist te winnen.

  In 2020 zal de animatieserie, die de titel Central Park draagt, het levenslicht zien. Veel is er nog niet over bekend, behalve dat het zal gaan om een familie van conciërges die wonen en werken in Central Park. Ze zullen het wereldberoemde park moeten redden en daarmee ook de wereld. De stemmen zullen onder andere verzorgd worden door Josh Gad, Kristen Bell en Stanley Tucci.

  Het is nog niet bekend wanneer Central Park wordt uitgezonden in 2020.

  Het beste van 2019 voor jou op een rij!

  Nu 2019 op haar einde loopt is het weer tijd om terug te blikken. Dit jaar doet XGN dat met een scala aan artikelen over het beste van 2019! Houd de site in de gaten voor dagelijks om 12.00 en 16.00 uur een nieuwe lijst met het beste van wat 2019 ons heeft gebracht.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.