Henry Cavill raakte bijna blind tijdens zijn avonturen in The Witcher

News
dinsdag, 14 januari 2020 om 15:29
the witcher geraltf1673257620
Henry Cavill is een indrukwekkende gedaante als Geralt of Rivia in The Witcher, mede dankzij de witte pruik en gekleurde lenzen. Het kostte de Britse acteur alleen wel bijna zijn zicht tijdens het schieten van de Netflix-serie.
Acteurs mogen gekleurde lenzen normaal niet te lang dragen. Het kan namelijk voor flink wat schade zorgen aan de ogen. Door dat gedeelte van het oog te bedekken kan er namelijk geen zuurstof bijkomen. Het advies is daarom ook om de lenzen maar een paar uur achter elkaar te dragen. Een advies dat Henry Cavill compleet negeerde, vertelt hij in gesprek met Metro.
Die koppigheid kwam Cavill bijna duur te staan. Tijdens het filmen op de Canarische Eilanden kwam er namelijk vulkanisch stof achter de lenzen te zitten, dat schuurde over zijn ogen. De acteur kreeg steeds meer pijn aan zijn ogen, maar bleef stug doorgaan. Op een gegeven moment kreeg een techneut door wat er aan de hand was en werden de opnames stilgelegd. Gelukkig heeft Henry Cavill er geen blijvende schade aan overgehouden, maar hij heeft zijn lesje nu wel geleerd.