De beste games van 2020 om naar uit te kijken

  2020 is alweer door de helft en dus is het tijd om vooruit te blikken op wat het jaar nog te bieden heeft. Er komen nog onwijs veel games uit om naar uit te kijken (en nog twee next-gen consoles)! Dit zijn de beste games van 2020 om naar uit te kijken.

  10. Marvel’s Avengers

  We trappen deze lijst met beste games van 2020 af met een titel waarover nog veel onzeker is. We hebben het over de door Crystal Dynamics ontwikkelde titel Marvel’s Avengers. Deze game mixt een singleplayerverhaal over hoe de Avengers weer bij elkaar moeten worden gebracht met een losstaand multiplayeraspect. Zo zijn er missies die je alleen moet spelen met je favoriete Marvel-helden, maar kun je met diezelfde helden ook missies spelen samen met vrienden.

  Laatstgenoemde missies vullen het achtergrondverhaal in en zijn bedoeld om je personages sterker te maken. Op deze manier lijkt de game ietswat op Destiny en The Division, waarbij het belangrijk is om je personages steeds sterker te maken en waarbij je constant nieuwe dingen te doen hebt. Wat de endgame precies is, moet nog blijken, want er is nog veel wat we niet weten over Marvel’s Avengers.

  Marvel’s Avengers verschijnt op 4 september 2020 op de PlayStation 4, Xbox One, PC

  9. Watch Dogs Legion

  Het leek er lang op dat Watch Dogs Legion in de lente van het jaar al op de markt zou komen. Daar kwam eind 2019 toch verandering in en lang bleef de game zonder datum zitten. Een vaag 2020/2021 deed velen vrezen voor de populaire hacker-serie die met het derde deel een baanbrekende mechanic toevoegd. Toch komt de game dit jaar nog uit, namelijk op 29 oktober.

  Het nieuwste deel komt daarmee kort voor twee andere grote, open world games, maar dat moet de pret niet drukken. De game geeft je namelijk de optie om als ieder personage in de wereld te spelen. Er zijn geen NPC's meer en dat kan voor een wel hele bijzondere ervaring zorgen. Ubisoft moet alleen wel oppassen dat de game hierdoor niet snel saai wordt, maar we hebben er vertrouwen in dat dit goed gaat komen.

  Watch Dogs Legion verschijnt op 29 oktober op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  8. Tony Hawk's Pro Skater 1+2

  Wie kan zich de dagen met punk/rockmuziek en skateboards nog herinneren? Het antwoord lijkt duidelijk te zijn, want Activision brengt later dit jaar een remaster van de geliefde Tony Hawk Pro Skater-games uit. De eerste twee delen worden gebundeld in het ultieme pretpakket voor de echte skaterboys (en girls).

  De remaster is compleet opnieuw gebouwt, waardoor deze als een pareltje moet gaan draaien op de PlayStation 4 en Xbox One. Ook de soundtrack is in delen bewaard gebleven, waar menig fan een gat om in de lucht springt. Ook zijn er nieuwe nummers te verwachten en dus is het in september tijd om het skatepark weer te bezoeken!

  Tony Hawk's Pro Skater 1+2 verschijnt op 4 september op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  7. Star Wars Squadrons

  Het sterrenstelsel hier ver, ver vandaan is ook terug dit jaar met een gloednieuwe game. Waar vorig jaar Star Wars Jedi: Fallen Order vriend en vijand omver wist te blazen, gaan we dit jaar zelf de sterren verkennen in Squadrons. Dit keer heb je dan ook geen lightsaber in hand, maar een knuppel. Een vliegknuppel wel te verstaan.

  Star Wars Squardons draait namelijk om luchtgevechten in je X-Wing of TIE Fighter. Dit doe je in 5 vs. 5 ruimtegevechten waardoor je dus ook samen met je vrienden ten strijde kunt trekken. Tevens is de game volledig in VR te spelen, waardoor je je daadwerkelijk in het universum van Luke en Leia kunt wanen.

  Star Wars Squadrons verschijnt op 2 oktober op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  6. FIFA 21

  Ook FIFA 21 weet de lijst met de beste games van 2020 om naar uit te kijken te halen. Het nieuwste deel in de bekende footie-reeks komt dit jaar wat later dan normaal, maar dat moet de pret niet drukken. Het uitstel heeft te maken met het coronavirus, maar heeft uiteindelijk maar een paar weken vertraging opgeleverd.

  Wie FIFA 21 dit jaar haalt heeft dubbel plezier, want je krijgt dan een gratis upgrade naar de PS5/Xbox Series X-versie van de game. Daarbij heeft de game ook weer zijn gebruikelijke upgrades, waardoor de speelervaring weer wat verfijnder wordt. Zo denken AI-spelers nu beter voor zichzelf en kunnen ze slimmer passen.

  FIFA 21 verschijnt op 9 oktober op de PlayStation 4, Xbox One, PC en Nintendo Switch.

  5. Godfall

  Op de vijfde plek zien we Godfall zijn intrede maken. Officieel gezien is het de eerste PlayStation 5 titel waarvan we het bestaan weten en dat is tevens de grootste reden waarom de game in deze lijst staat. Halsreikend wordt er uitgekeken naar de volgende generatie consoles en toen de trailer tijdens The Game Awards werd getoond keek men met volle verbazing naar de titel.

  Godfall belooft een fantasiewereld waarin je als ridder probeert om een apocalypse te voorkomen. Dit doe je met wapens en armor in overvloed, want de game draait om het verzamelen van de beste loot. In dat aspect lijkt de game op Borderlands, wat logisch is gezien deze titel van dezelfde uitgever komt. In plaats van schieten ben je alleen wel constant aan het kontschoppen met zwaarden of je vuisten.

  Godfall verschijnt in 2020 op de PlayStation 5.

  4. Halo Infinite

  Op de vierde plek in deze lijst met beste 2020 games om naar uit te kijken zien we Halo Infinite verschijnen. Het nieuwe avontuur van Master Chief weet om verschillende redenen hoge ogen te gooien. Zo wordt het verhaal van Halo 5: Guardians vervolgt en komt de game uit op de Xbox Series X.

  Daarmee is Halo Infinite een van de eerste officieel onthulde next-gen Xbox titels. Natuurlijk is er ook nog Hellblade II, maar die titel is lang niet zo bekend of bekroond als de Halo-serie. de vraag is alleen of 343 Industries een parel van een game af weet te leveren, gezien het vijfde deel niet door iedereen even goed werd ontvangen.

  Halo Infinite verschijnt ergens in 2020 op de Xbox Series X, Xbox One en PC.

  3. Assassin's Creed Valhalla

  Na een jaartje rust is Assassin's Creed terug dit jaar met een gloednieuwe game. De titel wordt ontwikkeld door het team achter Assassin's Creed Origins en heeft dit keer als setting voor de vikingen gekozen. Veel bloedvergiet zal gepaard gaan met prachtige schepen en wateravonturen.

  Assassin's Creed Valhalla ziet daarnaast ook de terugkeer van de Hidden Blade, het iconische wapen van de serie. Met bloedmooie graphics en een grote, levendige open wereld is er dan ook genoeg om naar uit te kijken. Tel daarbij op de combat die sinds Origins alleen maar beter is geworden en het is duidelijk dat we weer onwijs veel uren gaan verliezen in Valhalla.

  Assassin's Creed Valhalla verschijnt op 17 november 2020 op de PlayStation 4, Xbox One, PC en Stadia.

  2. Marvel's Spider-Man: Miles Morales

  De grootste verrassing van dit najaar moet toch wel Marvel's Spider-Man Miles Morales worden. De game werd uit het niets aangekondigd toen Sony haar PS5 line-up bekendmaakte en komt dit jaar nog uit. De eerste, grote PS5 exclusive gaat dan ook gebruikmaken van alle voordelen die de PS5 heeft, zoals de supersnelle SSD.

  Dit keer speel je als Peter Parker's protege, Miles Morales. De jonge held staat nog niet al te stevig in zijn schoenen, maar zal dit najaar toch zijn krachten moeten zien te ontwikkelen wanneer we zijn avontuur gaan beleven. Zo heeft Miles andere krachten dan Peter, al is het slingeren natuurlijk onveranderd gebleven. Dat zal als vanouds heerlijk voelen!

  Marvel's Spider-Man: Miles Morales verschijnt in 2020 op de PlayStation 5.

  1. Cyberpunk 2077

  Het is geen verrassing dat je Cyberpunk 2077 in deze lijst treft. Na het uitmuntende werk van CD Projekt Red met The Witcher 3: Wild Hunt zijn de verwachtingen voor de eerstvolgende titel hoog. Tel daarbij op dat we dit keer een futuristische wereld via een FPS-RPG gaan ontdekken en alle neuzen kijken richting Cyberpunk.

  De game belooft onwijs veel vrijheid in het doen en laten van de speler met een verhaal dat altijd vooruit gaat, ook als je een missie faalt. Dan moet je maar leren leven met de keuzes en het feit dat Johnny Silverhand (gespeeld door Keanu Reeves!) je misschien niet meer zo aardig vindt. De game is al jaren in de maak en oogt iedere keer indrukwekkender en dat is de reden dat deze game met het goud aan de haal gaat in onze lijst met beste games van 2020 om naar uit te kijken.

  Cyberpunk 2077 verschijnt op 19 november 2020 op de PlayStation 4, Xbox One, PC en Google Stadia.

  Eerdere games in 2020 waar we naar uitkeken

  Dit artikel verscheen oorspronkelijk op 2 januari 2020 als onderdeel van XGN's 2020 preview. Inmiddels zijn we meer dan een half jaar verder en dus hebben we de lijst bijgewerkt met nieuwe titels waar we nog naar uitkijken. De titels die we sinds de update vervangen zijn, zie je hieronder:

  • Watch Dogs Legion heeft plek negen overgenomen van Godfall. Die titel is opgeschoven van de negende plaats naar plek vijf. Daarmee vervangt de game tevens Animal Crossing: New Horizons
  • Resident Evil 3 Remake (plek 8) is vervangen door Tony Hawk's Pro Skater 1+2
  • DOOM Eternal (plek 7) is vervangen door Star Wars Squadrons
  • Ghost of Tsushima (plek 6) is vervangen door FIFA 21
  • Final Fantasy 7 Remake (plek 3) is vervangen door Assassin's Creed Valhalla
  • The Last of Us Part 2 (plek 2) is vervangen door Marvel's Spider-Man Miles Morales

  Marvel's Avengers

  Verkijgbaar vanaf 4 september 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.