De beste games van 2020 om naar uit te kijken

  Een jaar komt op zijn einde en dat betekent dat we vooruitblikken op wat 2020 te bieden heeft. Er komen in 2020 weer onwijs veel games uit en dus is het tijd om de pijlen op 2020 te richten. Dit zijn de beste games van 2020 om naar uit te kijken.

  10. Marvel’s Avengers

  We trappen deze lijst met beste games van 2020 af met een titel waarover nog veel onzeker is. We hebben het over de door Crystal Dynamics ontwikkelde titel Marvel’s Avengers. Deze game mixt een singleplayerverhaal over hoe de Avengers weer bij elkaar moeten worden gebracht met een losstaand multiplayeraspect. Zo zijn er missies die je alleen moet spelen met je favoriete Marvel-helden, maar kun je met diezelfde helden ook missies spelen samen met vrienden.

  Laatstgenoemde missies vullen het achtergrondverhaal in en zijn bedoeld om je personages sterker te maken. Op deze manier lijkt de game ietswat op Destiny en The Division, waarbij het belangrijk is om je personages steeds sterker te maken en waarbij je constant nieuwe dingen te doen hebt. Wat de endgame precies is, moet nog blijken, want er is nog veel wat we niet weten over Marvel’s Avengers.

  Marvel’s Avengers verschijnt op 15 mei 2020 op de PlayStation 4, Xbox One, PC

  9. Godfall

  Op de negende plek zien we Godfall zijn intrede maken. Officieel gezien is het de eerste PlayStation 5 titel waarvan we het bestaan weten en dat is tevens de grootste reden waarom de game in deze lijst staat. Halsreikend wordt er uitgekeken naar de volgende generatie consoles en toen de trailer tijdens The Game Awards werd getoond keek men met volle verbazing naar de titel.

  Godfall belooft een fantasiewereld waarin je als ridder probeert om een apocalypse te voorkomen. Dit doe je met wapens en armor in overvloed, want de game draait om het verzamelen van de beste loot. In dat aspect lijkt de game op Borderlands, wat logisch is gezien deze titel van dezelfde uitgever komt. In plaats van schieten ben je alleen wel constant aan het kontschoppen met zwaarden of je vuisten.

  Godfall verschijnt ergens in 2020 op de PlayStation 5 en PC.

  8. Resident Evil 3 Remake

  Als je onze lijst met beste games van 2019 hebt gelezen, zal het je niet verbazen dat de remake van het derde deel nu opduikt. Resident Evil 2 Remake is een van de beste games van 2019 en hopelijk wordt het derde deel een van de beste games van 2020. Dat de game draait op de geliefde RE engine is in ieder geval al een groot pluspunt en dat de controls van RE 2 worden aangehouden is eveneens top.

  Het verhaal van deel drie draait om Jill Valentine, een STARS agent die Raccoon City probeert te ontvluchten. Ze wordt alleen opgejaagd door een groot gevaarte dat bekend staat als Nemesis die juist op STARS agenten jaagt. In de game spelen we een stuk meer in de buitenlucht in tegenstelling tot de remake van het tweede deel.

  Resident Evil 3 Remake verschijnt op 3 april 2020 op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  7. DOOM Eternal

  Op de zevende plek van onze lijst met beste 2020 games om naar uit te kijken zien we een oude bekende. We hebben het natuurlijk over DOOM Eternal, een game waar we in 2019 ook al onwijs naar uitkeken. De game werd helaas vertraagd en staat daarom nu wederom in dit lijstje.

  De toffe gameplay voelt sneller en strakker dan in DOOM (2016) en bevat een aantal verbeteringen. Zo kun je nu gebruikmaken van een toffe grijphaak shotgun en is klimmen en klauteren makkelijker. Alles om de gunplay nog beter te maken en om je sneller door de toffe omgevingen te manoeuvreren.

  DOOM Eternal verschijnt op 20 maart op de PlayStation 4, Xbox One, PC en Google Stadia. De Nintendo Switch versie heeft nog geen releasedatum.

  6. Ghost of Tsushima

  Zo vlak buiten de top vijf strandt Ghost of Tsushima. Deze nieuwe actiegame van Sucker Punch (makers van inFamous) belooft je mee te nemen naar het oude Japan. Specifiek gaat het om het eiland Tsushima waar jij als samurai het moet opnemen tegen het Mongoolse leger.

  Gedurende de game leer je ‘the way of the Ghost’, een vechtstijl waarmee je de Mongolen moet verslaan. De gameplay ziet er nu al tof uit en het vechten lijkt bruut te worden, waarbij het de vraag is of de moeilijkheidsgraad op standje Sekiro staat. De game oogt in ieder geval al als een pareltje, dus kunnen we niet wachten op deze titel.

  Ghost of Tsushima verschijnt in de zomer van 2020 op de PlayStation 4.

  5. Animal Crossing: New Horizons

  Van het realisme van Ghost of Tsushima gaan we door naar de schattige animatiedieren van Animal Crossing. Op de vijfde plek in onze beste games van 2020 om naar uit te kijken zien we Animal Crossing: New Horizons verschijnen. Het nieuwste deel is langverwacht gezien de laatste hoofdtitel alweer uit 2013 stamt.

  De nieuwe game belooft een genot te worden op de Switch gezien de hybride zowel console- als handheld-opties heeft. Tevens is het mogelijk om de game lokaal of online samen met vrienden te spelen waardoor er al snel een onderlinge competitie kan ontstaan. Wie het mooiste eiland heeft is de vraag en daar wil jij natuurlijk je beste beentje voor zetten.

  Animal Crossing New Horizons verschijnt op 20 maart 2020 op de Nintendo Switch.

  4. Halo Infinite

  Op de vierde plek in deze lijst met beste 2020 games om naar uit te kijken zien we Halo Infinite verschijnen. Het nieuwe avontuur van Master Chief weet om verschillende redenen hoge ogen te gooien. Zo wordt het verhaal van Halo 5: Guardians vervolgt en komt de game uit op de Xbox Series X.

  Daarmee is Halo Infinite een van de eerste officieel onthulde next-gen Xbox titels. Natuurlijk is er ook nog Hellblade II, maar die titel is lang niet zo bekend of bekroond als de Halo-serie. de vraag is alleen of 343 Industries een parel van een game af weet te leveren, gezien het vijfde deel niet door iedereen even goed werd ontvangen.

  Halo Infinite verschijnt ergens in 2020 op de Xbox Series X, Xbox One en PC.

  3. Final Fantasy VII Remake

  Het brons in deze lijst met beste games in 2020 om naar uit te kijken gaat naar de remake van Final Fantasy VII. De titel werd al in 2015 onthuld tijdens de legendarische Sony E3 persconferentie en werd met veel applaus onthaald. Een staande ovatie volgde bij de eerste beelden van Cloud en zijn iconische Buster Sword.

  De game belooft een mix van de originele gameplay met dat van actie-RPG’s van vandaag de dag. Zo kun je net als in Final Fantasy XV in real time vechten, maar kun je ook de tijd bijna stil laten staan om via een tactische menu keuzes te maken. Deze mix lijkt nu al goed te werken en met de fantastische grafische kracht van de PS4 kunnen we niet wachten op het resultaat. Het is alleen wel jammer dat het slechts deel 1 van een nog onbekend aantal titels is, maar dat moeten we maar voor lief nemen.

  Final Fantasy VII Remake verschijnt op 3 maart 2020 op de PlayStation 4.

  t

  2. The Last of Us Part II

  Dat het avontuur van Joel en Ellie ooit een vervolg zou krijgen was nog maar de vraag in 2013 toen de game oorspronkelijk verscheen. Het einde leek juist perfect te zijn wegens de onzekerheid die het bij spelers achterliet. Nu, zeven jaar later, krijgen we alsnog een tweede deel waarin we dit keer spelen als een opgegroeide Ellie.

  We weten al lange tijd van het bestaan van de titel en men kijkt onwijs uit naar de titel omdat de kwaliteit van het eerste deel zo onwijs goed was. Het emotionele verhaal, de toffe gameplay waarbij je constant met geknepen billen op de bank zat en de soundtrack samen zorgde voor een bijna perfecte cocktail. Of The Last of Us Part II deze hoogtes weet te halen is nog maar de vraag, maar dat kunnen we binnenkort allemaal zelf gaan ontdekken.

  The Last of Us Part II verschijnt op 29 mei 2020 op de PlayStation 4.

  1. Cyberpunk 2077

  Het is geen verrassing dat je Cyberpunk 2077 in deze lijst treft. Na het uitmuntende werk van CD Projekt Red met The Witcher 3: Wild Hunt zijn de verwachtingen voor de eerstvolgende titel hoog. Tel daarbij op dat we dit keer een futuristische wereld via een FPS-RPG gaan ontdekken en alle neuzen kijken richting Cyberpunk.

  De game belooft onwijs veel vrijheid in het doen en laten van de speler met een verhaal dat altijd vooruit gaat, ook als je een missie faalt. Dan moet je maar leren leven met de keuzes en het feit dat Johnny Silverhand (gespeeld door Keanu Reeves!) je misschien niet meer zo aardig vindt. De game is al jaren in de maak en oogt iedere keer indrukwekkender en dat is de reden dat deze game met het goud aan de haal gaat in onze lijst met beste games van 2020 om naar uit te kijken.

  Cyberpunk 2077 verschijnt op 16 april 2020 op de PlayStation 4, Xbox One, PC en Google Stadia.

  Het beste van 2020 om naar uit te kijken!

  Nu 2019 op haar einde loopt is het weer tijd om terug te blikken. Dit jaar doet XGN dat met een scala aan artikelen over het beste van 2019! Houd de site in de gaten voor dagelijks om 16.00 uur een nieuwe lijst met het beste van wat 2019 ons heeft gebracht en artikelen om 12.00 uur waarin we vooruitblikken op 2020!

  Marvel's Avengers

  Verkijgbaar vanaf 4 september 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.