De beste PS4 games in 2020 om naar uit te kijken

  Een nieuw decennium is van start gegaan en dat betekent dat er weer een jaar vol toffe games op de planning staat. Welke games moet je dit jaar in de gaten houden voor de PlayStation 4? Wij zetten de tien beste PS4 games in 2020 om in de gaten te houden op een rijtje!

  Voor deze lijst bespreken we alleen games waarvan al duidelijk is dat ze in 2020 verschijnen op de PlayStation 4. Hierdoor vallen titels zonder releasedatum of releaseperiode af en ook titels die exclusief voor de PlayStation 5 verschijnen worden niet meegenomen. Tevens nemen we een aantal factoren mee in deze lijst, waaronder de publieke opinie en of de game exclusief voor het platform verschijnt.

  10. Iron Man VR

  We trappen deze lijst met beste PS4 games in 2020 om je oog op te houden af met Marvel's Iron Man VR. Zoals de titel al doet vermoeden betreft het een game die exclusief met PlayStation VR te spelen is. Dat wil alleen niet zeggen dat de game geen plekje verdient in deze lijst, gezien je PSVR alleen met een PS4 kunt gebruiken.

  Daarnaast blijkt de game onwijs tof te zijn als we de previewsessies van ondere andere gamescom 2019 mogen geloven. De game zou je daadwerkelijk laten voelen alsof je Iron Man bent. Nu de bekende superheld niet meer te zien is in het MCU is dit een tof goedmakertje, aangezien je ook een volledig verhaal voorgeschoteld krijgt!

  Marvel’s Iron Man VR komt op 28 februari uit op de PlayStation 4 en is alleen speelbaar met PlayStation VR.

  9. Resident Evil 3

  Op de negende plek treffen we een remake aan van Resident Evil 3. Waar 2019 een nieuw sausje gaf aan Resident Evil 2, gebeurt datzelfde nu voor het derde deel in de iconische horrorserie. Wederom wordt de RE Engine gebruikt om een nieuw leven te geven aan een al eerder uitgebrachte game.

  Ook voor het derde deel wordt de camera achter de schouder gehangen en worden de personages een beetje aangepast. Zo is de grote vijand, Nemesis, nu nog enger en ziet hoofdpersoon Jill er een stuk beter uit in HD. De game heeft daarnaast ook een multiplayer-aspect in de vorm van Resistance, maar daarover zijn details nog schaars.

  Resident Evil 3 komt op 3 april 2020 uit op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  8. Persona 5: Royal

  Plek acht van onze lijst met beste PS4 games in 2020 om naar uit te kijken wordt gevuld door Persona 5: Royal. Deze heruitgave van de geliefde JRPG bevat nog meer gameplay dan het meer dan 100 uur durende origineel. De game lijkt daarmee in een aantal opzichten op Persona 4 Golden, de PS Vita-titel die ook flink wat verbeteringen met zich meebracht.

  In deze nieuwe versie is een nieuw lid van de Phantom Thieves te vinden en is er tevens een nieuw paleis. Daarmee wordt het verhaal ook uitgebreid en kun je dus nieuwe muziek en sociale elementen verwachten. De reden dat deze PS4-exclusive niet hoger te vinden is in deze lijst met beste PS4 games in 2020 om naar uit te kijken heeft dan ook alles te maken met het feit dat dit een veredelde remaster is en niet een gloednieuwe titel.

  Persona 5: Royal verschijnt op 31 maart op de PlayStation 4.

  7. DOOM Eternal

  Van de Japanse sferen van Persona schakelen we over naar de keiharde actie van Bethesda’s DOOM Eternal. Het langverwachte vervolg op DOOM (2016) komt er dan eindelijk aan en belooft brute actie voor te schotelen. Met een aantal verbeteringen ten opzichte van de reboot is het aan de DOOM Slayer om iedere demoon af te slachten.

  Dit doe je met nieuwe wapens, een soundtrack waarvan je spontaan wil gaan sporten en meer bloed dan je bij de bloedbank kunt doneren. Zo heeft de shotgun nu een grijphaak waarmee je vijanden nog beter het leven zuur kunt maken en ben je tevens mobieler. Kortom; DOOM is terug en dat sneller en strakker dan ooit tevoren. Als de game nou ook nog de beste graphics en framerate kon garanderen op de PS4 hadden we de game misschien nog wel hoger gezet.

  DOOM Eternal verschijnt op 20 maart op de PlayStation 4, Xbox One, PC en Google Stadia. Een releasedatum voor de Switch is nog niet bekend.

  6. Yakuza 7: Like a Dragon

  Op de zesde plek is het tijd voor Rox’ favoriete serie aller tijden. We hebben het natuurlijk over het nieuwste deel in de Yakuza-reeks. Het zevende deel, Yakuza: Like a Dragon, gaat over een volledig nieuw personage en dient dan ook enigszins als een reboot voor de serie.

  Dit keer ga je niet met Kazuma Kiryu op stap om vijanden in elkaar te meppen, maar is het aan Ichiban Kasuga om het stokje over te nemen. Dit zal hij doen door veel veranderingen door te voeren, want ook het iconische vechtsysteem gaat op de schop. In plaats van real time vechten, krijg je te maken met een turn-based RPG-vechtsysteem. Hoe dat uitpakt is nog maar de vraag, maar de soft-reboot route is zeker intrigerend en dus staat de game op de zesde plek in onze beste PS4 games in 2020 om in de gaten te houden.

  Yakuza 7: Like a Dragon verschijnt ergens in 2020 op de PlayStation 4.

  5. Nioh 2

  Waar de nieuwe Yakuza-titel niet de top vijf wist te kraken, lukt het een andere Japanse titel wel. We hebben het natuurlijk over het langverwachte vervolg op Nioh dat simpelweg Nioh 2 heet. Ga met je zelfontworpen personage de strijd aan met bikkelharde vijanden die je het leven zuur proberen te maken.

  Hoewel we spreken van een tweede Nioh game, speelt de nieuwe titel zich af voor de gebeurtenissen van het eerste deel. Dit keer ga je namelijk op pad in de latere jaren van de 16e eeuw als huurling die de mytische krachten van de Yokai naar zijn hand buigt. Hoe dat afloopt is nog maar de vraag en gelukkig hoef je niet meer zo lang te wachten om het zelf te ervaren.

  Nioh 2 is vanaf 13 maart verkrijgbaar op de PlayStation 4.

  4. Cyberpunk 2077

  Het zal je misschien verbazen, maar op de vierde plek in deze lijst treffen we Cyberpunk 2077. Hoewel de titel goud wist te halen in onze lijst met beste 2020 games om naar uit te kijken, is dat nu niet het geval. De game zal er namelijk beter uitzien op andere platformen, want zowel de Xbox One X, PC en Google Stadia zijn in staat om een betere performance te leveren. In theorie ten minste.

  Dat wil niet zeggen dat we niet ontzettend uitkijken naar Cyberpunk 2077. De nieuwe titel van CD Projekt RED belooft een episch avontuur in het futuristische Night City dat er tot nu toe onwijs tof uitziet. Vooral de splitsingen in het verhaal zien er veelbelovend uit en de FPS-RPG gameplay belooft ook veel goeds. We vergeten bijna het tofste van allemaal, want Keanu Reeves heeft natuurlijk ook een rol in de game en dat is zeker een groot pluspunt!

  Cyberpunk 2077 is vanaf 16 april verkrijgbaar op de PlayStation 4, Xbox One, PC en Google Stadia.

  3. Ghost of Tsushima

  Op de derde plek treffen de PlayStation-exclusieve titel Ghost of Tsushima van Sucker Punch. Deze nieuwe titel van de ontwikkelaar van inFamous oogt ontzettend mooi en de uitgestrekte open wereld in de Japanse setting belooft een frisse wind voor het open wereld genre.

  Toch is er nog veel onduidelijkheid rondom de titel. Zo weten we van het verhaal alleen dat we het op gaan nemen tegen het leger van de Mongolen als laatste samurai van het eiland Tsushima. Hoe dat uit zal pakken is voor nu nog de vraag, maar daar krijgen we later dit jaar antwoord op.

  Ghost of Tsushima verschijnt in de zomer van 2020 op de PlayStation 4.

  2. Final Fantasy VII Remake

  Het zilver in deze lijst met beste PS4 games in 2020 om naar uit te kijken gaat naar de nieuwe titel van Square Enix. Final Fantasy VII Remake staat op de planning voor begin dit jaar en daar zijn vele gamers erg blij om. De iconische titel wordt in een nieuw jasje gestoken dat onwijs mooi oogt en tevens flink wat veranderingen belooft.

  Zo is de game geen turn-based RPG meer, maar een actie-RPG die qua vechtsysteem doet denken aan dat van Final Fantasy XV. Wel is er de mogelijkheid om de tijd te vertragen tijdens gevechten waardoor je meer de turn-based opties krijgt. Toen we zelf met de game aan de slag gingen voelde het als een heerlijk combinatie van twee tijdperken en dus kunnen we niet wachten op meer. Nu alleen nog hopen dat het splitsen in meerdere delen goed uitpakt.

  Final Fantasy VII Remake verschijnt op 3 maart op de PlayStation 4.

  1. The Last of Us Part II

  Natuurlijk is er maar één titel waar PlayStation-fanaten (lees: Sonypony's) nu al voor in de rij staan en dat is natuurlijk The Last of Us Part II. De nieuwe titel van Naughty Dog vervolgt eindelijk het verhaal van Ellie en Joel met bloedstollende gameplay en graphics van ongekende kwaliteit. Of de hoge verwachtingen waargemaakt kunnen worden is alleen nog maar de vraag.

  Sinds de aankondiging van de game in 2016 kijkt men alleen maar meer uit naar de titel. Combineer dat met het feit dat het origineel wordt gezien als één van de kroonjuwelen van PlayStation en je hebt hoge verwachtingen om waar te maken. Gelukkig zijn de eerste reacties positief en kunnen we dit jaar eindelijk zelf met de game aan de slag.

  The Last of Us Part II verschijnt op 29 mei op de PlayStation 4.

  Het beste van 2020 om naar uit te kijken!

  Natuurlijk hadden we graag titels als Marvel's Avengers en Godfall een plekje gegeven, maar niet iedereen weet de top tien te halen. Laat ons in de reacties weten naar welke PS4 games jullie uitkijken en vergeet niet dat nu 2020 is begonnen we vooruitblikken op het jaar. Er staat immers een fantastisch jaar op ons te wachten. We trappen het decennium af met een scala aan lijsten over wat je van dit jaar kunt verwachten.

  Hierboven vind je artikelen over allerlei vooruitblikken van 2020!

  Marvel's Iron Man VR

  Verkijgbaar vanaf 3 july 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.