De top 10 films om in 2020 naar uit te kijken

  Het jaar 2019 was met films als Joker, Avengers: Endgame en The Irishman er niet eentje om snel te vergeten. Inmiddels is het jaar 2019 bijna afgelopen en staat het nieuwe jaar alweer voor de deur. Daarom is het tijd voor een top 10 films om naar uit te kijken in 2020.

  DANJAQ, LLC AND MGM.

  In deze lijst met beste films van 2020 om naar uit te kijken zetten we de films op het rijtje waarin we extra naar uitkijken. Net als alle andere artikelen waarin we vooruitblikken op 2020 is deze lijst een samenstelling van verschillende elementen die we meenemen. De publieke opinie en waar we over praten is meegenomen, maar zijn niet de enige pijlers waarop we deze lijst baseren.

  10. No Time To Die - 2 april 2020

  Na lang speculeren over welke acteur de rol van James Bond gaat vertolken, krijgen we in 2020 gewoon weer te maken met Daniel Craig. De Britse acteur kruipt dan in No Time to Die voor de vijfde en laatste keer in de huid van de agent.

  In No Time to Die zien we hoe een oude vriend van Bond de agent om hulp vraagt. Hierdoor krijgt Bond te maken met een superschurk die voor gevaar zorgt met zeer geavanceerde technologie. Aan 007 om zijn leven in de strijd te gooien en hem tegen te houden.

  Sony Pictures

  9. Venom 2 - 2 oktober 2020

  Venom was zéker niet de beste film van 2018, maar wel een hele leuke. De film was dan ook dusdanig succesvol in de bioscoop dat Sony heeft besloten om er een vervolg aan te geven. Wat betekent dat we in 2020 Tom Hardy nog een keer de rol van Eddie Brock en Venom zien vertolken.

  Aan het einde van de eerste film zagen we hoe Eddie Brock op bezoek gaat bij een gevangenis en daar met een niet genoemde gevangenen spreekt. Wanneer hij de zin: ‘’There’s going to be carnage.’’ uitspreekt, weten we genoeg. In het aankomende deel gaan we zien hoe Venom het opneemt tegen zijn vijand Carnage.

  Universal Pictures

  8. Dolittle - 16 januari 2020

  Waar we de afgelopen jaren Robert Downey Jr. hebben bewonderd met zijn rol in het universum van Marvel als Iron Man, gaan we hem in de film Dolittle voor het eerst sinds jaren weer in een andere rol zien. In januari zien we hoe de acteur de rol van dokter Dolittle vertolkt.

  In Dolittle zien we hoe Dr. John Dolittle erachter komt dat hij met dieren kan praten. Wat de film verder allemaal te bieden heeft zien we pas in januari. Het belooft in ieder geval een magische film te worden die leuk is voor zowel jong als oud.

  Warner Bros

  7. Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn - 6 februari 2020

  Met de release van Suicide Squad kreeg DC vanuit allerlei hoeken negatieve kritieken. De film zat volgens velen niet goed in elkaar en de fans waren vooral teleurgesteld over hoe het personage The Joker werd neergezet. Toch kreeg DC ook complimenten, namelijk over de casting van Margot Robbie voor het personage Harley Quinn. Het lijkt alsof het personage op het lijf is geschreven van de actrice.

  Al met al genoeg reden voor DC om Harley Quinn en Margot Robbie een eigen film te geven. In Birds of Prey zien we dat Harley afscheid heeft genomen van The Joker en samenwerkt met twee superhelden om een klein meisje te redden.

  Warner Bros Entertainment

  6. Wonder Woman 1984 - 4 juni 2020

  In 2017 verscheen de film Wonder Woman en voor DC bleek het een schot in de roos. De meeste superheldenfilms die uit werden gebracht onder DC werden niet al te goed ontvangen door het publiek en de criticasters. Wonder Woman werd dat wel.

  Genoeg reden om deze vrouwelijke superheld haar verdiende tweede film te geven. Waar deze tweede film precies over gaat, weten we nog niet. Wel is het al bekend dat het gaat om een vervolg op het eerste deel.

  Walt Disney Studios Motion Pictures

  5. Black Widow - 29 april 2020

  Met Avengers: Endgame kwam er in 2019 een einde aan een jarenlange reeks van films die allemaal in hetzelfde universum afspeelde. Het eindspel mag dan geweest zijn, Marvel heeft nog veel meer voor ons in petto in dit universum.

  Zo verschijnt er in april een film over Black Widow. Hier staat Natasha Romanoff, gespeeld door Scarlett Johansson, centraal. De film speelt zich af tussen de gebeurtenissen van Captain America: Civil War en Avengers: Infinity War.

  Warner Bros

  4. Godzilla vs. Kong - 20 november 2020

  Voor de liefhebbers van spektakel is dit een film die zeker bovenin de top 10 films om naar uit te kijken in 2020 lijst moet staan: Godzilla vs. Kong. Het is het vervolg op Godzilla: King of the Monsters en brengt dit monster samen met Kong uit Kong: Skull Island.

  In dit nieuwste deel zien we hoe de twee monsters het gevecht aangaan met elkaar. De monsters hebben de hele wereld in hun greep en kijken toe wie er als winnaar uit de strijd komt en de ‘King of the Monsters’ wordt. Net als in Godzilla: King of the Monsters speelt Millie Bobby Brown een belangrijke rol in deze film.

  3. West Side Story - 18 december 2020

  Wanneer Steven Spielberg een film regisseert, is er altijd wel een plekje te vinden in de lijst van top 10 films om naar uit te kijken in 2020. De film die de Amerikaan regisseert is West Side Story, een musical uit 1957 die voor de tweede keer wordt verfilmd.

  Het verhaal van West Side Story is als dat van Romeo en Julia. Twee mensen worden verliefd op elkaar, maar zijn lid van verschillende bendes. Deze twee bendes zijn in gevecht over de heerschappij van de straten van New York, wat hun liefde voor elkaar onmogelijk maakt.

  2. Dune - 18 december 2020

  Dune is een sci-fi roman van Frank Herbert die in 1965 werd uitgebracht. Het boek werd in 1984 voor het eerst verfilmd onder leiding van David Lynch en zal in 2020 opnieuw een verfilming krijgen. Ditmaal is de regie in handen van Denis Villeneuve, wiens laatste twee films Blade Runner 2049 en Arrival zijn; twee sci-fi films met enorm goede kritieken. Dune en Villeneuve lijken op het eerste gezicht dan ook een goed huwelijk.

  In Dune staat de woestijnplaneet Arrakis, in de volksmond Dune, centraal. Op deze planeet bevindt zich een waardevolle grondstof genaamd melange. Deze stof werkt bij mensen levensverlengend en zorgt voor visioenen. Doordat het verhaal van Dune vrij complex is, worden er van het eerste boek twee films gemaakt.

  1. Tenet - 16 juli 2020

  In de zomer van 2020 verschijnt er een film op het witte doek genaamd Tenet. Een film vol met actie, tijdreizen en spionage. Waar de film verder over gaat is nog niet helemaal duidelijk.

  Waarom kijken we dan uit naar deze film als we nog niet precies weten waar het over gaat? Dat komt door Christopher Nolan. De Britse regisseur heeft een manier van films maken die veel mensen aanspreekt en goed werkt. Kijk alleen al naar de films die er op zijn CV staan; The Dark Knight trilogie, Memento, Inception en ga zo maar door. Genoeg reden voor de eerste plek van de top 10 films om naar uit te kijken in 2020!~

  Top 10 films om naar uit te kijken in 2020 zonder releasedatum

  Er zijn een aantal films die gepland staan om in 2020 uit te komen, zonder nog een officiële releasedatum te hebben. Daarom zijn films als Chaos Walking, Mank en The Last Thing He Wanted niet opgenomen in de lijst van top 10 films om naar uit te kijken in 2020.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.