De beste Netflix series van 2020 om naar uit te kijken

  Een jaar komt op zijn einde en dat betekent dat we vooruitblikken op wat 2020 te bieden heeft. Er komen in 2020 weer onwijs veel Netflix series uit en dus is het tijd om de pijlen op 2020 te richten. Dit zijn de beste Netflix series van 2020 om naar uit te kijken.

  Netflix

  In deze lijst met beste Netflix series van 2020 zetten we de series op het rijtje waarin we extra naar uitkijken. Net als alle andere artikelen waarin we vooruitblikken op 2020 is deze lijst een samenstelling van verschillende elementen die we meenemen. De publieke opinie en waar we over praten is meegenomen, maar zijn niet de enige pijlers waarop we deze lijst baseren.

  10. Ares

  We moeten dit lijstje natuurlijk aftrappen met de eerste (echte, sorry Toon) Nederlandse Netflix Original, Ares. Deze serie van Hollandse bodem gaat over een student die ingewijd wil worden bij een exclusieve elite-groep. Wat de student niet weet is dat de elite-groep een duister geheim waarborgt.

  Zoals je misschien al vermoedt draait de serie volledig om spanning en mysterie met een klein horrorrandje. Wie nog niet verkocht is, gaat misschien wel kijken vanwege het talent voor en achter de camera. Zo wordt de serie gemaakt door Giancarlo Sanchez, het brein achter Mocro Maffia, en kun je Jade Olieberg, Tobias Kersloot en Minne Koole verwachten voor de camera. Als Nederlanders kunnen we deze serie niet uit het oog verliezen en vanaf 17 januari 2020 kunnen we de serie massaal met z’n allen gaan streamen.

  Ares is vanaf 17 januari 2020 te zien op Netflix. Hoeveel afleveringen het eerste seizoen bevat is nog onbekend.

  9. Spectros

  Als we het over de beste Netflix series van 2020 hebben kunnen we Spectros natuurlijk niet vergeten. De naam zegt je nu misschien nog niets, maar dat komt nog wel. Deze serie gaat over een groep jongeren in Sao Paulo die in een wereld vol superkrachten belanden. Daar bovenop komt ook nog eens dat deze wereld vol superkrachten op een of andere manier verbonden is met 1908.

  Hoe de vork in de steel steekt is nog maar de vraag, maar de productieverhalen rondom de serie geven alvast een beeld. Zo doet de serie inspiratie op van Braziliaanse volksverhalen en zouden Japanse spookverhalen ook een invloed hebben. Misschien is de grootste reden om naar de serie uit te kijken wel de showrunner: Douglas Pertrie. Hij werkte eerder aan Buffy The Vampire Slayer en dat is een goed voorteken!

  Spectros is ergens in 2020 te zien op Netflix met een seizoen van 8 afleveringen.

  Netflix

  8. Cursed

  Op plek acht in deze lijst met beste Netflix series in 2020 om naar uit te kijken komen we uit bij Cursed. De serie schotelt een alternatief verhaal van Prins Arthur voor, maar dan wel vanuit het perspectief van Nimue. Wie het verhaal van King Arthur kent weet dat de toekomstige Lady of the Lake een machtig en tragisch figuur is en ze zal dan ook gespeeld worden door Katerine Langford (bekend van 13 Reasons Why).

  Samen met Arthur gaat Nimue op reis om Merlin en het bekende zwaard te vinden, waardoor de serie tevens aan zal voelen als een coming-of-age verhaal. De serie krijgt tien afleveringen en is gebaseerd op het boek van Frank Miller (The Dark Knight Returns, Sin City) en Tom Wheeler. We kunnen dan ook niet wachten om dit avontuur te beleven!

  Cursed brengt op 24 januari acht gloednieuwe afleveringen met zich mee.

  Diyah Pera/Netflix

  7. The Chilling Adventures of Sabrina (Part 3)

  Naast compleet nieuwe series nemen we ook nieuwe seizoenen van bestaande Netflix-series op in deze lijst met beste Netflix series in 2020 om naar uit te kijken. Vandaar dat we op plek zeven The Chilling Adventures of Sabrina treffen. Part 3 van de serie (wat eigenlijk de eerste helft van seizoen 2 is) staat voor 24 januari 2020 op de planning en men hoopt dat de serie de hoogtes van seizoen 1 weer weet te halen.

  Destijds werd de eerste helft flink geprezen wegens de duistere verhaallijnen in combinatie met de dikke, vette knipogen richting de kijker. De serie weet dondersgoed hoe bizar het allemaal wel niet wordt en gebruikt dit juist voor komedie en om je nog meer in de serie te trekken. Hierin slaagt The Chilling Adventures of Sabrina vaker dan dat het faalt en het derde seizoen moet dit opnieuw gaan doen.

  Cursed komt ergens in 2020 op Netflix met een seizoen van 10 afleveringen.

  6. Ghost in the Shell: SAC_2045

  Gezien Netflix de laatste tijd heeft bewezen dat de streamingdienst weet wat het doet is het geen wonder dat de Ghost in the Shell: SAC_2045 in deze lijst met beste Netflix series in 2020 om naar uit te kijken zetten. De eerste beelden waren misschien controversieel, maar gezien de kwaliteit van eerdere anime kunnen we deze serie gewoon niet links laten liggen.

  Het is tevens een anime rondom een geliefde film, namelijk Ghost in the Shell (1995). De serie wordt geregisseerd Shinji Aramaki (bekend van Appleseed) en is gebaseerd op de Ghost in the Shell manga. Genoeg redenen om in ieder geval de serie in de gaten te houden en mogelijk in een keer te bingen.

  Ghost in the Shell: SAC_2045 moet ergens in 2020 verschijnen op Netflix. Een afleveringenaantal is nog niet bekend.

  Netflix

  5. Ozark (Seizoen 3)

  Het derde seizoen van Ozark weet het nog net binnen de top vijf van deze lijst met beste Netflix series van 2020 te schoppen. De serie over de familie Byrde die in de problemen komt door een mislukte witwas-poging. Aan het roer van de familie staat Marty Byrde (gespeeld door Jason Bateman) samen met zijn vrouw Wendy Byrde (Laura Linney).

  Waar het eerste seizoen misschien ietwat een false start kende, wist het tweede seizoen kijkers om te ver te blazen met een uitmuntend verhaal en diepgaande, vrouwelijke personages. Al snel doken vergelijkingen met The Sopranos en Breaking Bad op en hopelijk weet het derde seizoen de serie naar een nog hoger niveau te tillen.

  Het derde seizoen wordt verwacht in 2020, maar wanneer is nog maar de vraag. Ook het afleveringenaantal is nog niet bekend.

  4. Locke & Key

  Plek 4 gaat naar Locke & Key, de nieuwe Netflix-serie over drie kinderen die na de moord op hun vader verhuizen naar een familiewoning waarna ze magische sleutels vinden. Met deze sleutels verkrijgen de kinderen ineens superkrachten, maar de sleutels hebben ook een keerzijde. Een kwaadaardige demon is namelijk op zoek naar de sleutels en doet er alles aan om ze in handen te krijgen.

  Locke & Key belooft een mix van drama en gothiek en wordt mede ontwikkeld door Andy Muschietti, de regisseur van de recente IT-films. Daarbij is de serie gebaseerd op een populaire stripboekenreeks die bekend staat om haar fantastische verhaal dus kunnen wij niet wachten. De serie komt dan ook al snel en dus gaan we er alvast lekker voor zitten.

  Locke & Key verschijnt op 7 februari met een seizoen van tien afleveringen.

  Netflix

  3. Bojack Horseman (Seizoen 6, Deel 2)

  Wie nog niet begonnen is aan Bojack Horseman heeft een taak deze winter, namelijk de serie bingen voor de laatste afleveringen verschijnen op 31 januari. Dan komt de fenomenale animatieserie tot zijn einde en als die de kwaliteit van het eerste deel weet te waarborgen wordt dat een seizoen waarvoor je klaar moet gaan zitten. Het eerste deel van seizoen 6 werd namelijk bekroond met een 100 procent Certified Fresh op Rotten Tomatoes vanwege het briljante verhaal en de diepgaande wijze waarop de serie omgaat met haar personages.

  De serie is iedere seizoen alleen maar beter geworden en dat terwijl we het hebben over een pratend paard met een drankprobleem. Het klinkt als een bizar idee voor een serie, maar de wijze waarop de makers van de serie de problemen van Bojack verkennen is briljant en precies de reden waarom je verder blijft kijken. Met de laatste acht afleveringen op de planning voor 31 januari kunnen we niet wachten om te zien hoe deze moderne klassieker tot een einde komt.

  Bojack Horsemans zesde seizoen eindigt met acht afleveringen op 31 januari 2020.

  Netflix

  2. Sex Education (Seizoen 2)

  Na een onwijs succesvol eerste seizoen kan vrijwel niemand wachten op nieuwe afleveringen van Sex Education. Gelukkig komen deze dan ook al vroeg in 2020 en dat is dan ook precies waarom de serie zo hoog staat in onze lijst met beste Netflix series in 2020 om naar uit te kijken. Op 17 januari 2020 is het namelijk al zover.

  De serie over ongemakkelijke tiener Otis en zijn seksadviezen werd een daverend succes dankzij de sterke dialogen, de goed ontwikkelde personages en hilarische taferelen. Hopelijk wordt dit doorgezet in het tweede seizoen en kunnen we wederom lachen tot we erbij neervallen.

  Het tweede seizoen van Sex Education verschijnt op 17 januari 2020, maar hoeveel afleveringen deze bevat is nog niet bekend.

  1. La Casa de Papel (Seizoen 4)

  Natuurlijk is er maar een serie waar we in 2020 het meeste naar uitkijken en dat is natuurlijk het vierde seizoen van La Casa de Papel. Eerder dit jaar konden we allemaal genieten van het langverwachte derde seizoen en nu staat seizoen 4 alweer snel voor de deur. Deze komt namelijk al op 3 april uit.

  Over het seizoen zelf zijn nog maar weinig details bekend en om spoilers te voorkomen hebben we het alleen over het overkoepelende verhaal van de serie. La Casa de Papel gaat namelijk over een stel bankrovers dat zichzelf samen met honderden gijzelaars opsluit in de Spaanse munt. Hoe dat allemaal verder gaat zie je in de drie seizoenen die je al kunt zien en het vierde seizoen dat nabij is.

  La Casa de Papel seizoen 4 verschijnt op 3 april 2020, maar hoeveel afleveringen er zijn deze keer is nog onduidelijk.

  Het beste van 2020 om naar uit te kijken!

  Nu 2019 op haar einde loopt is het weer tijd om terug te blikken. Dit jaar doet XGN dat met een scala aan artikelen over het beste van 2019! Houd de site in de gaten voor dagelijks om 16.00 uur een nieuwe lijst met het beste van wat 2019 ons heeft gebracht en artikelen om 12.00 uur waarin we vooruitblikken op 2020!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.