Beste nieuwe seizoenen voor bestaande tv-series van 2020

  Op het gebied van cinematografie was 2020 een zeer matig jaar. Voor de streamingsdiensten was het op zich nog wel positief en nam het aantal nieuwe abonnees enorm toe, maar verder was het niet om over naar huis te schrijven. Zo’n beetje elke opname leek door corona te worden uitgesteld. De bioscopen waren maar de helft van de tijd open en als ze open waren draaien er amper films en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar gelukkig was er ook stiekem best een veel moois te zien en zeker op het gebied van series. Dit waren de beste nieuwe seizoenen van bestaande tv-series in 2020.

  Undercover - Tweede seizoen

  We beginnen dit overzicht met een stukje Nederlands trots en dan hebben we het natuurlijk de Netflix Original Undercover. Begin vorig jaar verscheen het eerste seizoen op Netflix en in dit najaar mocht Tom Waes opnieuw het boevenpad op. Eerlijk is eerlijk het eerste seizoen viel over het algemeen iets meer in de smaak, maar het bleef al met al toch een ijzersterk tweede seizoen.

  Het blijft gelukkig ook niet bij deze twee seizoenen, want het derde seizoen van Undercover is alweer in productie. En om het allemaal nog wat rooskleuriger te maken: er is ook een film in productie.

  After Life - Tweede seizoen

  En van ons koude kikkerland gaan we naar het regenachtige Engeland, naar Ricky Gervais. Dit jaar verscheen op Netflix namelijk het tweede seizoen van de Britse drama/komedie serie After Life. De arthouse serie verscheen in 2019 voor het eerste op Netflix, begin dit jaar kwam het tweede seizoen en het derde en laatste seizoen is nu in productie.

  Gervais werd bij het grote publiek bekend met zijn shows als komiek en zijn acteerwerk in films als: The Invention of Lying, The Office (UK) en Muppets Most Wanted. Maar met deze serie liet Gervais de wereld echt zien wat hij in huis heeft. De serie laat de worsteling zien van een plaatselijke journalist die worstelt met het overlijden van zijn vrouw. De serie kan je op bepaalde momenten helemaal meetrekken, maar er is ook ruimte voor de nodige Britse humor.

  Vikings - Zesde seizoen

  En van het regenachtige Engeland gaan we naar het misschien wel nog koudere Scandinavië, en we gaan ook nog eens een stukje terug in de tijd. We komen namelijk aan bij het zesde en tevens laatste seizoen van Vikings. Begin dit jaar was het zesde seizoen van deze succesvolle serie te zien, maar we hebben gelukkig nog het tweede deel van dit seizoen tegoed. De serie was in eerste instantie al een groot succes op de Amerikaanse kabel bij de televisiezender History, maar werd door Netflix ook in Nederland een groots succes.

  Ben je nou al bijna door Vikings heen en baal daar een beetje van? Goed nieuws! De maker van Vikings, Micheal Hirst is momenteel bezig met een nieuwe duistere serie.

  La Casa de Papel - Vierde seizoen

  En van het koude Scandinavië trekken we naar het warme zuiden van Europa, we gaan naar Spanje naar het vierde seizoen van La Casa de Papel. Want jawel je zou het inmiddels bijna vergeten zijn, maar begin dit jaar verscheen alweer het vierde seizoen van de successerie La Casa de Papel. Het blijft toch mooi dat de Spaanse cinema een serie van dit niveau weet te maken. Overigens kwam dit jaar ook iets minder leuk nieuws over de serie naar buiten. We hebben namelijk nog één seizoen tegoed, maar het vijfde seizoen wordt ook meteen het laatste seizoen van de serie.

  (Bonus) Cobra Kai - Tweede seizoen

  Tot slot eindigen we met een bonus. Het tweede seizoen van Cobra Kai kwam namelijk vorig jaar al uit en het derde seizoen verschijnt begin in de eerste week van 2021. Maar toch vonden we dat Cobra Kai met een ‘wildcard’ ook een plekje in dit overzicht verdiende. De serie is namelijk gewoon ijzersterk en hoewel het al wat langer bestaat brak het dit jaar pas door bij het grote publiek. De serie zat in eerst namelijk ‘verstopt’ bij YouTube Premium, maar werd eind deze zomer pas een succes nadat Netflix de serie overnam.

  En zoals je net al door de regels heen kon lezen, op 8 januari komt verschijnt alweer het derde seizoen van Cobra Kai en gaat de Karate Kid verhaallijn weer vrolijk verder.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.