Cobra Kai seizoen 3 op Netflix - Wat willen we in het nieuwe seizoen?

  Cobra Kai is momenteel één van de populairste series op Netflix. De serie is de opvolger van de blockbuster Karate Kid, de mega populaire film uit de jaren ’80. Vorige weekend schreven we al over deze geweldige serie en waarom je Cobra Kai moet kijken. Begin 2021 komt er gelukkig een derde seizoen van deze serie en dit is wat wij van Cobra Kai seizoen 3 willen zien.

  Netflix

  Verhaallijn

  Dit artikel bevat spoilers voor Cobra Kai seizoen 1 en 2. Een spoiler alert is van toepassing!

  Laten we eerst even de verhaallijn oppakken. Seizoen twee eindigde met een behoorlijk open einde. Miguel ligt zwaargewond in het ziekenhuis en de relatie lijkt voorbij tussen Samantha en Robby. Ook tussen Miguel en Tory is het een lastig verhaal en je vraagt je af of er weer iets kan opbloeien tussen Samantha en Miquel, mits Miguel herstelt natuurlijk.

  Misschien wel de belangrijkste vraag: krijgt Johnny Cobra Kai terug of kiest hij ervoor een andere weg in te slaan en wat voor ‘slechte’ plannen heeft John Kreese allemaal in petto? Het zijn allemaal vragen die beantwoord moeten worden in het komende seizoen. Al met al zijn er dus genoeg dingen om naar uit te kijken als het op het plot aankomt.

  Verwachtingen

  Het is bij deze serie erg lastig om je verwachtingen uit te spreken. Bij de originele Karate Kid film was het duidelijk wie de de held en schruk van het verhaal was. In de serie zitten er veel meer mensen in een grijs gebied. Veel personages weten sympathie te winnen, maar zijn allen zeker niet heilig.

  De enige persoon die zich wellicht niet in dit grijze gebied bevindt, is John Kreese. Begin seizoen 2 leek hij voor de kijker wat good will te winnen, maar gooide daarna zijn eigen ruiten in door Johnny te belazeren. De cliffhanger aan het einde van seizoen 2 maakte dit er alleen maar erger op.

  Om deze reden is het erg lastig te voorspellen wat er in januari gaat gebeuren. Natuurlijk hopen we allemaal dat Miquel er weer bovenop komt en weer terugkeert in de serie. Tevens hopen we dat Johnny er weer bovenop komt en dat het goedkomt met Cobra Kai maar verder hangt er veel onzekerheid in de lucht.

  Muziek

  Los van de verhaallijn hopen wij op zeker dat de heerlijke muziek weer terugkomt in seizoen 3. In de eerste twee seizoenen werden we met grote regelmaat getrakteerd op flashbacks uit de originele film en gingen we terug in de tijd met de 80’s rock. Iets wat goed in de smaak viel en meer dan welkom is in seizoen 3.

  Ijzersterke cast

  We moeten toch nog onze complimenten geven aan de ijzersterke casting van Corba Kai. Het is erg mooi om William Zabka, Ralph Macchio en Martin Kove weer in hun oude rol te zien schitteren. Naast het feit dat het goede acteurs zijn, blijven hun personage ook goed in het verhaal passen.

  Naast de ‘oude sterren’ is ook de casting van de jonge garde erg sterk. Relatief onbekende acteurs als Xolo Mariduena (die Miguel Diaz speelt), Mary Mouser (Samantha LaRusso) schitteren in de serie. Wat dacht je van Jacob Betrand (Hawk) die zijn rol tevens erg goed speelt. Zullen we in het derde seizoen nieuwe personages mogen verwelkomen die zich bij deze klasse cast aansluiten?

  Lovende reacties

  Naast het feit dat wij erg enthousiast waren over de nieuwe serie, kreeg de serie ook op andere kanalen veel lof. Zo krijgt de serie een 8,8(!) op IMDb. De serie daarnaast krijgt 4 sterren van The Telegraph en een score van 94 procent op Rotten Tomatoes.

  Dit artikel is op 1 oktober 2020 bijgewerkt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.