Groei abonnees Netflix neemt stevig af

  Dankzij het coronavirus is het aantal nieuwe Netflix-accounts opnieuw gestegen. Het aantal is alleen wel een stuk minder toegenomen dan begin dit jaar. Waar Netflix in het eerste kwartaal van 2020 nog groeide met 15,77 miljoen gebruikers, zijn dat er dit kwartaal naar verwachting slechts 2,5 miljoen.

  Maakt Netflix haar verwachtingen niet waar?

  Het gaat hier om en aantal nieuwe gebruikers minus het aantal gebruikers dat hun abonnement heeft opgezegd. Het eerste kwartaal wist Netflix dus met 15,77 miljoen bezoekers te groeien. Het tweede kwartaal was dit aantal nog maar 10,09 miljoen en dit kwartaal is Netflix naar verwachting met slechts 2,5 miljoen gebruikers gestegen.

  In het rapport van Netflix valt te lezen dat ze hiermee hun doel voor dit kwartaal niet hebben gehaald. Er was al een kleine daling van het aantal nieuwe gebruikers verwacht, maar het doel van Netflix was om onderaan de streep 6 miljoen nieuwe gebruikers te trekken.

  Als je dit vergelijkt met vorig jaar wordt het nog pijnlijker. Toen hield Netflix onder de streep in het derde kwartaal bijna 9 miljoen nieuwe gebruikers over.

  Recordjaar voor Netflix?

  Netflix hoeft zich nu niet meteen super veel zorgen te gaan maken. Vanwege corona heeft het bedrijf in het eerste halfjaar bizar veel nieuwe abonnees aangetrokken en na negen maanden hebben ze hun jaarlijkse record al bijna verbroken.

  In het recordjaar 2018 wist Netflix te groeien met maar liefst 28,6 miljoen abonnees. Nu zit Netflix na negen maanden op een groei van 28,36 miljoen abonnees. Zolang er in de laatste maanden niks geks gebeurt, gaat Netflix haar eigen record met afstand verbreken. Netflix is momenteel actief in 190 landen wereldwijd, waarin het 195 miljoen abonnees heeft.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.