Apple geeft FaceTime betere beeldkwaliteit met update

News
donderdag, 03 december 2020 om 12:30
facetime 3f1588262441
Apple krijgt wel eens kritiek dat de peperdure iPhones relatief snel weer aan vervanging toe zijn. Apple is hierin zeker niet de uitzondering op de regel. Maar in deze coronatijd moet Apple hebben gedacht dat de oudere modellen toch wel een update konden gebruiken. Apple heeft woensdag namelijk FaceTime op de oudere iPhone modellen ook een lekkere update gegeven.
In november maakten Apple bekend dat de IOS 14.2 update er aan kwam, maar destijds werd er niks gezegd over een FaceTime update voor de oudere iPhone modellen. Als je op een iPhone 8, X, XR, XS, SE, 11 of 12 FaceTime gebruikt via de wifi is je beeldkwaliteit in 1080p.
Maar ben je nog in het bezit van een ouder iPhone model? Dan was je beeldkwaliteit nog in 720p. Dat heeft Apple nu dan ook aangepakt. Als je nu bijvoorbeeld op je iPhone 7 FaceTime gebruikt via de wifi heb je een gewoon die 1080p verbinding.

De opkomst van het videobellen

De huidige pandemie heeft ongetwijfeld een invloed gehad op deze update. In het pre-corona tijdperk werd er wel met regelmaat gebeld, maar sinds corona is het videobellen enorm populair geworden. Veel mensen hebben het afgelopen jaar veel moeten thuis werken en de kans bestaat dat dat ook nog wel even zo blijft.
Aan het begin van deze pandemie moesten werkgevers en scholen razendsnel opzoek naar een goed alternatief, en daar was de opkomst van het videobellen. Diensten als Microsoft Teams, Skype en dus ook Apple FaceTime worden de laatste maanden extreem veel gebruikt en mogelijk dacht Apple daarom dat de oudere iPhone’s nu ook wel eens een update konden gebruiken.

Populair Nieuws