Vikings maker komt met nieuwe duistere serie

  Inmiddels zijn we alweer bij het zesde en laatste seizoen van de Iers-Canadese historische dramaserie Vikings. Oorspronkelijk kwam de serie uit voor de televisiezender History, maar in Nederland is het vooral op Netflix een enorm succes geworden. Helaas is de serie na zes seizoenen alleen tot een einde gekomen (al krijgen we hebben we nog de tweede helft gelukkig tegoed), maar er is vandaag wel groot nieuws! Micheal Hirst is grotendeels de man achter Vikings en laat hij nou bezig zijn met een groot nieuw project. Wordt dit net zo’n succes als Vikings?

  Twentieth Century Fox Home Entertainment

  Deze nieuwe serie speelt zich alleen niet af bij de Vikingen, maar in de Engelse hoofdstad Londen. Het blijft natuurlijk wel een historische serie, maar ditmaal speelt het zich af in de 17e eeuw. De serie speelt zich af rond 1665 en de hele oplettende lezer heeft de link nu misschien wel al gelegd?

  Van 1665 tot 1666 was er namelijk een grote pestepidemie in Londen. Deze epidemie was een stuk kleiner vergeleken met de grote pestepidemie een paar eeuwen daarvoor, maar deze epidemie is wel een stuk recenter en liet ook zeker haar sporen na. In die jaren zijn er in Londen vele mensen gestorven aan builenpest en het was dan ook de ergste builenpest uitbraak ooit.

  Kort maar krachtig?

  Hoe mooi dit nieuwe historische project dan misschien ook wel wordt, het wordt niet zo lang als Vikings. Deze nieuwe miniserie zal namelijk slechts twee afleveringen gaan bevatten.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.