Beste handheld games van 2018 - Perfect voor onderweg

  Dit jaar zijn er ontzettend veel toffe games uitgekomen. Het is alleen jammer dat wanneer je op een console gamet het niet altijd mogelijk is om overal waar je maar bent te gamen. Gelukkig heb je handhelds zoals de Switch, 3DS en de Vita. Dit zijn de beste handheld games van 2018. Veel gameplezier onderweg!

  10. Scribblenauts Mega Pack Switch

  Schattige met de handgetekende figuren zijn het handelsmerk van Scribblenauts. In de Scribblenauts Mega Pack ga je spelenderwijs op pad met Maxwell en Lilly. Samen met deze hoofdpersonages doorloop je verschillende levens waarbij je met woorden moet puzzelen. Wanneer je pad bijvoorbeeld door een auto wordt geblokkeerd, dan frutsel je wat met woorden om te zorgen dat die auto toch weer even netjes aan de kant wordt gezet.

  Scribblenauts Mega Pack kreeg een 7.5 in de Scribblenauts Mega Pack review. Dit komt omdat je eigenlijk twee Scribblenauts games voor de prijs van één krijgt. Je wordt ondergedompeld in een heleboel leuke gameplay en zult niet snel klaar zijn met het spel. Deze verzameling is op Switch, PS4, Xbox One beschikbaar en is makkelijk om op te pakken.

  9. WarioWare Gold

  We kennen allemaal wel Mario. Maar het slechte alterego van Mario beleefd zo nu en dan ook zijn avonturen. In een minigame verzameling kun je op de Nintendo 3DS verschillende avonturen met WarioWare Gold beleven. Dacht je in Mario veel munten te verzamelen? Dan ken je Wario nog niet: dit is misschien wel het meest bezitterige personage uit het Mushroom Kingdom. WarioWare Gold is vergelijkbaar met soortgelijke spellen als WarioWare: Smooth Moves voor de Wii en WarioWare: Twisted voor de Gameboy Advance.

  Dit Nintendo 3DS-avontuur kreeg een 8.0 in de WarioWare Gold review. De beste elementen van de vorige games worden gecombineerd in een spel vol verslavende korte minigames. In de review wordt de game geprezen om haar orginaliteit en de hoge kwaliteit. Dit spel leent zich perfect om als party-spel met vrienden te spelen. Er is maar één beter feestje dit jaar!

  8. The World Ends With You Final Remix

  Sinds Nintendo met de Switch kwam is de grens tussen een console en een handheld wat vager. The World Ends With You Final Remix is een game die zich perfect leent om op een console te spelen, maar zichzelf ook prima bewijst als handheldwaardige game. In deze niche anime-achtige game ga je op een avontuur waarin je een medogenloos spel moet spelen om je leven terug te verdienen. Terwijl een interessant verhaal wordt verteld, neem je het tegen verschillende vijanden opneemt en verschillende opdrachten uitvoert in een race tegen de klok. Dit spel zal niet voor iedereen geschikt zijn, maar was wel erg tof.

  The World Ends With You Final Remix is een remake van een Nintendo DS-game. Beide games zijn ontzettend goed ontvangen, want in The World Ends With You Final Remix review gaven we dit spel maar liefst een 8.0. Je kunt veel tijd kwijt in dit te gekke avontuur.

  7. Luigi's Mansion 3DS

  Ook Luigi mocht dit jaar stralen. Of nou ja, hij mocht zeven kleuren in zijn broek poepen omdat hij veel te bang was voor alle spoken om hem heen. Gelukkig ben jij er als speler om hem te ondersteunen en hem wat moed in te praten om een heleboel spoken op te zuigen. Met de remake van de GameCube-klassieker is zeker een van de betere Nintendo 3DS games van dit jaar geboren. Als je hebt genoten van de GameCube-versie of Luigi's Mansion 2: Dark Moon, dan is dit zeker een handheld game die je dit jaar niet mocht missen.

  In de Luigi's Mansion 3DS review kreeg dit spel een 8.0. De besturing is even wennen als de je de GameCube-versie gewend bent, maar dit is een prachtig avontuur met heel veel spoken met elk hun eigen persoonlijkheid. Samen met Luigi verken je een enorm spookhuis waarin jij je als speler niet hoeft te vervelen. Tijd om professor E. Gadd te helpen!

  6. Octopath Traveler

  Dit jaar kwam ook de niche titel Octopath Traveler uit. In deze Japanse RPG kroop je in de huid van verschillende personages om een grote spelwereld te verkennen. Tof was dat je zelf kon bepalen welke verhaallijnen je nu eerst wilde verkennen. Het spel heeft zeker onze aandacht getrokken. Niet alleen is het spel leuk voor de mensen die echt helemaal weg zijn van JRPG, maar ook de niet standaard JRPG-spelers kunnen toch menig uur kwijt in deze game. Sowieso heb je dit spel niet zomaar uitgespeeld. Je bent gerust 100 uur bezig.

  Juist omdat er zoveel te beleven is, kreeg het spel een 8.0 in de Octopath Traveler review. In de review werden verder de kleurrijke personages, de prachtige artstyle en het diepgaande gevechtsysteem benadrukt. Er is voldoende om te ontdekken in een ontzettend grote open wereld. Niet alleen aan gameplay maar ook aan prachtige muziek.

  5. Overcooked 2 Switch

  Als je het tof vind om knotsgekke spellen met andere spelers te spelen, dan is Overcooked 2 toch wel één van de beste handheld games van 2018. Hoewel de game niet enkel op een handheld uitkwam, is de Nintendo Switch toch wel uitermate geschikt om dit kookavontuur te beleven. Beide Joycons zijn namelijk een aparte controller en iedereen kan meedoen. Terwijl je samen met vrienden sla snijd, burgers bakt en bestellingen afrond, zul je merken dat je ook wel de nodige hulp van anderen kunt gebruiken in je race tegen de kookwekker.

  Overcooked 2 kreeg een 8.0 in de review. Het avontuur is nog beter dan het eerste avontuur. Opnieuw krijg je ontzettend veel toffe gameplay voorgeschoteld. En als je al die levels hebt uitgespeeld, dan is er ook nog de Overcooked 2 Surf 'N Turf downloadbare content om nog voor een flinke dosis extra gameplay te zorgen. Samen met al de andere games op deze lijst, hoef jij je als handheld-gamer geen seconde te vervelen.

  4. Captain Toad Treasure Tracker Switch

  Het is ook een optie om op avontuur te gaan met de herkenbare Captain Toad en zijn roze vriendinnetje Toadette. Er is bijna geen discussie mogelijk over hoe schattig ze zijn. Je zou er toch bijna bij wegsmelten. Daarnaast mogen ze ook nog eens op avontuur in een game die op de Nintendo Wii U al menig harten wist te winnen. Dit keer kon je het klassieke puzzelavontuur op zowel de Nintendo 3DS als de Switch meemaken.

  Hoewel de Nintendo Switch-versie de betere is, is de Nintendo 3DS-versie ook zeer geschikt voor mensen die geen Switch bezitten. We hebben zowel een review voor de Nintendo 3DS-versie al de Nintendo Switch-versie geschreven. Beide versies leveren een schattig avontuur waarin je maar liefst uren bezig bent met toffe puzzel-gameplay. Het spel leent zich voornamelijk om korte sessies elke keer weer een level tussendoor te spelen.

  3. Mario Tennis Aces

  En na ondertussen al meerdere personages uit het Mushroom Kingdom voorbij te hebben zien komen, is de eer nu aan Mario zelf om op de lijst met beste handheld games te mogen schitteren. Mario is namelijk niet alleen de held die telkens Prinses Peach uit de handen van Bowser moet redden, maar ook een sporter die tussen al zijn avonturen door aan zijn conditie werkt. Dit keer verscheen Mario Tennis Aces, wat een verslavend tennisspel is voor jong en oud. Mario Tennis Aces laat zich niet uitleggen als een realistische tennissimulatie, maar eerder als een knotsgekke game waarbij de baan zich regelmatig tegen je keert.

  In de Mario Tennis Aces review kreeg dit spel maar liefst een 9.0. Dit spel is zeer casual, waardoor iedereen mee kan spelen. Zelfs als je niet per se een gamer in hart en nieren bent. De gameplay levert zich perfect om met het hele gezin, of met al je vrienden, voor de televisie te kruipen en elkaar helemaal af te maken op de tennisbaan. Maar zelfs als het niet lukt om van je fanatieke opa te winnen: het gaat niet om winnen, maar om het meedoen.

  2. Super Mario Party

  En uiteindelijk komen we aan bij nog een titel die je eigenlijk niet alleen zou moeten spelen. Ook Super Mario Party is het perfecte spel voor heel het gezin. Eerder schreven we al dat WarioWare Gold een waar Party-spel is, maar de echte Party game is Super Mario Party. Mario en zijn vrienden vieren een waar feestje met wederom weer een heleboel toffe minigames en uren aan grappen en grollen. De minigames zijn stuk voor stuk creatief en zorgen regelmatig dat je met een glimlach op je gezicht speelt. Ook als je niet wint.

  Dit maffe party-spel kreeg een 9.5 in de Super Mario Party review. Het spel heeft een heleboel toffe features, geeft met de Toad's Rec Room een nieuwe manier van spelen en laat je al je oude vrienden optrommelen om het gaaf feestje te vieren. En jij kunt dat feestje overal beginnen door simpelweg je Switch neer te zetten.

  1. Super Smash Bros. Ultimate

  Maar er is maar één beste handheld game uit 2018. Dat is natuurlijk Super Smash Bros Ultimate voor de Nintendo Switch. De ultimate in de titel wordt helemaal waargemaakt. Niet alleen krijg je het grootste rooster aan personages ooit, ook zit het spel door de enorme hoeveelheid spirits vol met verwijzingen naar andere games. Niet alleen de meest bekende games komen aan de orde, maar ook heel veel obscore en minder bekende games. Hoewel de game draait om het in elkaar slaan van je medespelers, wordt je met Super Smash Bros. Ultimate met genoegen in elkaar geslagen. Of mep je graag rake klappen uit aan spelers.

  Super Smash Bros Ultimate kreeg maar liefst een 9.7 in de review. Dit is de beste knokpartij van het jaar. Met een enorme lading aan gameplayopties en heel veel toffe muziek is dit de ultieme verzameling om onderweg of thuis met vrienden te spelen. Je kunt honderden uren in dit spel stoppen en zelfs dan ben je er waarschijnlijk nog niet op uitgekeken.

  Beste handheld games van 2018

  Deze handheld-titels sprongen er voor ons het meeste uit. Natuurlijk zijn we ook benieuwd wat jullie nu de beste handheld games van 2018. Deel in de reacties je ervaringen zodat handheld-gamers voldoende keuze hebben. Zo hoeft niemand zich te vervelen.

  WarioWare Gold

  Verkijgbaar vanaf 27 july 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.