Top 10 beste game trailers van 2018 - Visueel vertoon van hoog niveau

  Voor velen is de gametrailer het eerste teken van een nieuwe titel en wat hij of zij ervan kan verwachten. En ook in 2018 waren er vele trailers die ons verlekkerd deden uitkijken naar de toekomst. Welke zijn dat precies? Je leest het in onze beste game trailers van 2018 special.

  10. Psychonauts 2

  Tim Schafers creaties zijn door veel gamers geliefd en de vraag om een tweede Psychonauts was dan ook groot. De game is een tijdje geleden al aangekondigd, maar tot aan The Game Awards van dit kalenderjaar waren er nog geen bewegende beelden van de titel. Die zijn er nu wel en die beelden verdienen een plekje in de beste game trailers uit 2018.

  De trailer belooft weer vele platformstukjes, enerverende en memorabele personages en veel humor. Als speler neem je de controle over Raz, het personage uit het eerste deel, die nu een volwaardig Psychonaut is en met zijn krachten de geest van andere in kan duiken.

  Psychonauts 2 moet in 2019 voor de PC, PlayStation 4 en Xbox One verschijnen.

  9. Doom Eternal

  Een terugkeer naar de hel is iets waar veel gamers graag naar uitkeken na het succes van de nieuwste Doom. Die game kreeg in onze review een 8 en de vraag om een vervolg is dan ook zeker aanwezig. Bethesda maakte Doom-fans wereldwijd lekker tijdens de E3 van 2018, maar liet daar slechts een fragment van Doom Eternal zien.

  Bij QuakeCon 2018 heeft id Software meer van de nieuwe Doom laten zien en Zo is de Doom Slayer een stuk leniger, hij kan dashen, en heeft hij in zijn linkerhand een zwaard waarmee hij vijanden moeiteloos kan doorklieven. De hel heeft zich verplaatst naar de aarde, maar voor de Doom Slayer maakt die verandering van omgeving weinig uit.

  Doom Eternal moet in 2019 voor de PlayStation 4, Xbox One en PC verschijnen.

  8. Anthem

  Het nieuwste project van BioWare laat ook steeds meer zijn smoel zien en tijdens The Game Awards 2018 is er een nieuwe trailer getoond. Die trailer gaat meer in op de wereld van Anthem en laat jouw toekomstige thuisbasis Fort Tatris zien, evenals enkele explosieve actiemomenten.

  Er waren nogal wat vraagstukken over de keuzes die je personage kan maken tijdens de strijd tegen de slechterik, de Monitor. BioWare heeft bevestigd dat er dialoogkeuzes in de titel zitten, maar deze zijn niet zo diepgaand als in Mass Effect of Dragon Age.

  Anthem komt op 22 februari 2019 uit voor de Xbox One, PC en PlayStation 4.

  7. Halo Infinite

  343 Industries heeft de teugels rondom de Halo-serie al een tijdje in handen en de aankondiging van de nieuwe Halo was enigszins te verwachten, maar zo’n visueel spektakel als bij de Halo Infinite trailer hadden weinig mensen aan zien komen. Enorme open vlaktes, grazende wilde dieren, een groep soldaten die onder enkele ringen doorlopen en dan eindigen met Master Chief die zijn kenmerkende helm in zijn hand vasthoudt.

  Halo Infinite draait op een compleet nieuwe engine en gaat uitkomen op de Xbox One en waarschijnlijk de PC, maar dat is het enige wat nog bekend is over de game. Een releasedatum is er ook nog niet.

  6. Death Stranding

  Er zijn al meerdere trailers van Death Stranding uitgekomen en de ene is misschien nog wel vager dan de andere, maar de hype rondom Hideo Kojima’s nieuwste project blijft alsmaar groeien. Ook tijdens de E3 2018, toen Kojima Productions nieuwe beelden van de mysterieuze game liet zien.

  Het verhaal is nog steeds onduidelijk, evenals een releasedatum, maar we weten wel wie er inmiddels in de game zitten. Jij bestuurt in ieder geval Sam (Norman Reedus) terwijl je met enkele onverklaarbare aspecten te maken krijgt, zoals onzichtbare monsters. Verder zitten Mads Mikkelsen, Léa Seydoux, Lindsay Wagner en Troy Baker ook in de titel.

  Een releasedatum is nog steeds niet bekend, maar het is inmiddels wel duidelijk dat Death Stranding een PlayStation 4 exclusive wordt.

  5. Devil May Cry 5

  Het is rondom de Devil May Cry-franchise een lange tijd stil geweest. In 2008 kwam Devil May Cry 4 uit en vijf jaar later volgde er een zachte reboot met DmC: Devil May Cry door Ninja Theory, maar bij het vijfde deel neemt Capcom de touwtjes weer in handen.

  De oorspronkelijke maker van Devil May Cry, Hideaki Itsuno, ontwikkelt met zijn team Devil May Cry 5 en met een uitspraak als “ik denk dat dit de beste Devil May Cry game tot nu toe zou kunnen zijn” zijn de verwachtingen niet bepaald laag. De trailer beaamt dit wel met de terugkeer van Dante en Nero.

  Devil May Cry 5 verschijnt op 8 maart 2019 voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  4. Beyond Good & Evil 2

  Michael Ancels liefdeskindje werd op de E3 van 2017 officieel uit de doeken gedaan en tijdens het entertainmentevenement dit jaar zagen we iets meer van het tweede deel. De trailer licht slechts een klein tipje van de sluier op, maar schonk ons wel een blik op het personage Jade, de hoofdpersoon uit het eerste deel en die in Beyond Good & Evil 2 een hele andere rol vervult.

  De titel belooft dan ook groots te worden en dat is iets wat wij tijdens onze Beyond Good & Evil 2 impressie ook al ervoeren. Een releasedatum is er nog niet. De game moet op de PC, PlayStation 4 en Xbox One verschijnen.

  3. Ghost of Tsushima

  Sony richtte zich tijdens haar E3-persconferentie van dit jaar op slechts vier titels en Ghost of Tsushima. Ontwikkelaar Sucker Punch Productions wilde na het afmaken van Infamous First Light nog een open wereld game creëren en het plot richt zich op de laatste samoerai op het eiland Tsushima, terwijl de Mongolen het eiland proberen in te nemen.

  De gameplaytrailer geeft dan ook een beeld van hoofdpersonage Jin Sakai en de combat lijkt in veel op zichten op die van Assassin’s Creed Odyssey. Aanvallen moet je timen en vijandelijke slagen moet je ontwijken. Ook liet de trailer enkele platformelementen zien als je met een grappling hook een gebouw probeert te beklimmen.

  Een releasedatum heeft Ghost of Tsushima nog niet gekregen.

  2. The Last of Us Part II

  Na de aankondiging van The Last of Us Part II tijdens de PlayStation Experience 2016 was het wachten op nieuwe beelden. En tijdens de E3 van 2018 kregen we die nieuwe beelden en wel volop. In de gameplaytrailer, die je hierboven kunt bekijken, zien we hoe Ellie gelukkige tijden beleeft, maar ook door een ware hel gaat.

  Want het rondsluipen en mensen geruisloos uitschakelen is iets wat Ellie niet verleerd is, en tegelijkertijd zien we hoe ze als personage ouder is geworden, aangezien ze niet bang is om degenen die haar pad versperren uit de weg te ruimen. De intro van de trailer werd ook veel besproken en de trailer behoort dan ook tot de beste game trailers 2018.

  The Last of Us Part II verschijnt op de PlayStation 4, maar een concrete releasedatum is er nog niet.

  1. Cyberpunk 2077

  Lang, maar dan ook heel lang, hebben fans van ontwikkelaar CD Projekt Red moeten wachten op enige vorm van leven betreffende Cyberpunk 2077. De eerste trailer verscheen in 2013 en beloofde een dystopische actie-game, maar na 2013 richtte de ontwikkelaar het vizier op The Witcher 3 en de bijbehorende DLC.

  Vijf jaar later is er weer een teken van leven tijdens de E3 2018 en CD Projekt Red laat vol trots haar toekomstige paradepaardje zien. En die beelden verdienen zeker een plekje in de beste game trailers 2018. Cyberpunk 2077 wordt een first-person actie RPG-titel en spelers nemen de rol op zich van het aanpasbare personage V en bevat diverse klassen, wapens en voertuigen om mee rond te scheuren. De trailer kreeg dan ook veel mensen uit de stoelen tijdens het tonen op de E3 2018.

  Cyberpunk 2077 moet uitkomen voor de PC, PlayStation 4 en Xbox One, maar wanneer is nog niet bekend.

  Dit waren de beste game trailers van 2018

  Het was weer een visueel wonderjaar voor de titels op deze lijst, maar natuurlijk waren er meerdere game trailers dit jaar. Hopelijk biedt 2019 ons ook weer enkele schitterende game trailers.

  Wat was jouw favoriete game trailer van 2018? Laat het ons hieronder weten in de reacties!

  Psychonauts 2

  Verkijgbaar vanaf 2021

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.