De beste onthullingen van 2018 - Razende revelaties!

  Het einde van 2018 nadert snel en ook dit jaar zijn er weer veel games onthuld. Titels die dit jaar verschenen of ons doen verlangen naar de nabije toekomst. Tijd voor een terugblik met welke games dit jaar bekend zijn gemaakt. Lees het in de beste onthullingen van 2018!

  Devil May Cry 5

  Fans van de Devil May Cry-serie zitten al lang te wachten op een nieuw deel, maar het was lang stil rondom de avonturen van Dante en Nero. Tot aan E3 2018, toen Microsoft tijdens haar persconferentie bekendmaakte dat Devil May Cry 5 eraan komt. En dat zal snel zijn.

  Devil May Cry-veteraan Hideaki Itsuno staat aan het roer en probeert het klassieke DMC-gevoel naar het vijfde officiële deel te brengen. Gamers krijgen de keuze uit Dante of Nero als speelbaar personage, evenals een nieuw karakter genaamd V. Een vijfde deel van de serie werd lang niet verwacht en helemaal niet na de zachte reboot met DmC: Devil May Cry die in 2013 uitkwam.

  Mede daardoor verdient Devil May Cry 5 een plekje en behoort het tot de beste onthullingen van 2018. De game komt in maart 2019 uit voor de PC, PlayStation 4 en Xbox One.

  Battletoads

  Eén van de moeilijkste games aller tijden was Battletoads op de NES en dan vooral een specifiek level met bepaalde sprongen. Niemand had dan ook verwacht dat Microsoft tijdens haar E3-persconferentie een reboot van de game zou aankondigen.

  Battletoads komt in 2019 naar de Xbox One en heeft couch co-op met drie spelers, handgetekende 2.5D graphics en nog vele andere bijzonder foefjes die uitstekend bij Battletoads passen. Het lijkt om een volledig nieuwe Battletoads-game te gaan, maar voor de liefhebbers van een uitdaging is er altijd nog Rare Replay, waar het origineel en de arcadegame in zitten.

  Battletoads moet in 2019 voor de Xbox One verschijnen.

  Sekiro: Shadows Die Twice

  Tijdens The Game Awards 2017 lichte FromSoftware een tipje van de sluier van haar nieuwste project. Met alleen de tekst ‘Shadows Die Twice’ was er genoeg te speculeren rondom de game. Zou het het langverwachte Bloodborne 2 zijn of slaat Hidetaka Miyazaki een andere route in? Het blijkt het laatste te zijn, want tijdens de E3 2018 maakte de studio bekend dat het een compleet nieuwe titel is: Sekiro: Shadows Die Twice.

  Geheel verrassend is de onthulling van de game niet, maar dat Miyazaki en zijn team de grenzen blijven verleggen wel. De roep om een tweede Bloodborne is aanwezig, maar de ontwikkelaar richt zich nu op een ninja met een mechanische arm.

  De game komt op 22 maart 2019 voor de PlayStation 4, Xbox One en PC uit. Tijdens de E3 2018 zagen wij de game al van wat dichterbij in onze impressie.

  Mortal Kombat 11

  Tijdens The Game Awards wordt er altijd wel wat nieuws getoond, maar de trailer van NetherRealm Studios had niemand verwacht. In een epische een-op-een strijd tussen Raiden en Scorpion zien we al veel bloed vloeien en de meest gruwelijke doden vallen. Het kon dan ook niet anders dat Mortal Kombat terug was.

  De eerste nieuwe Mortal Kombat-game in vier jaar na het in 2015 verschenen Mortal Kombat X die van ons een 7 kreeg in de review. Fans van de franchise hoeven niet lang te wachten om met Scorpion, Raiden, Sub-Zero, Sonya Blade en Reptile de tegenstanders uit elkaar te scheuren met brute fatalities.

  Vanaf 23 april 2019 is Mortal Kombat 11 verkrijgbaar voor de Xbox One, PlayStation 4, PC en de Nintendo Switch.

  Wolfenstein: Youngblood

  In 2017 werd het succesvolle Wolfenstein II: The New Colossus aangekondigd en uitgebracht en één jaar later is er alweer een vervolg bekend. Dit is een soort standalone uitbreiding, maar in Wolfenstein Youngblood beheers je niet B.J. Blazkowicz maar zijn dochters Jessica en Sophia. Het decor verplaatst zich ook van Amerika in de jaren 60 naar Parijs in de jaren 80. De nazi’s beheersen nog steeds een groot gedeelte van Europa en aan de zussen de taak om hun vader te vinden en de nazi’s uit te schakelen.

  Aangezien je met zijn tweeën op nazi’s kan jagen, zal de game dan ook een co-op modus krijgen. In 2019 moet Wolfenstein Youngblood uitkomen en mede door het verrassende element, weinig mensen hadden de titel verwacht, behoort het zeker thuis in het rijtje met beste onthullingen van 2018.

  Fallout 76

  Er waren veel enthousiaste reacties toen Bethesda eind mei liet weten dat er een nieuwe Fallout-game zou verschijnen. Tijdens de E3 werd er meer bekendgemaakt rondom Fallout 76 en de visie die de ontwikkelaar voor ogen had; een open wereld multiplayer game met dat kenmerkende Fallout-sausje. Wat kon er mis gaan?

  In principe ging er veel mis, zoals een grote hoeveelheid bugs, tegenstrijdige mechanics en een verhaal wat tegenvalt. In onze Fallout 76 review kreeg de titel dan ook een 5.5, maar daarmee was de kous nog niet af voor Bethesda. Rondom de Power Armor editie is ook nog een grote heisa geweest met bepaalde tassen.

  Ondanks dat en het matige cijfer voor Fallout 76 is de hype toentertijd zeker een reden om de game van Bethesda toe te voegen aan het lijstje met beste onthullingen van 2018.

  Halo Infinite

  Microsoft heeft één van haar grootste titels uit haar stal weer in de spotlights gezet en natuurlijk was dat tijdens de E3. Ontwikkelaar 343 Industries staat wederom aan het roer en aan het begin van de persconferentie van Microsoft is de opvolger van Halo 5: Guardians op het scherm te zien: Halo Infinite.

  Er is nog vrij weinig over game bekend, behalve dat het inmiddels klassieke hoofdpersonage Master Chief weer terug is. Daarnaast is het enige wat wij weten dat Halo Infinite wel op een gloednieuwe engine van 343 Industries gaat draaien. Een releasedatum voor Halo Infinite is nog niet bekendgemaakt.

  The Elder Scrolls VI

  Bethesda maakte tijdens haar persconferentie op de E3 2018 volop grappen over Skyrim en dat de game op bijna elk denkbaar platform uit is gekomen. Maar het bedrijf weet ook wat de fans willen en waar zij naar smachten. De laatste volwaardige Elder Scrolls game, The Elder Scrolls Online niet meegeteld, kwam in 2011 uit en zeven jaar later maakt de ontwikkelaar dan ook bekend dat zij bezig is met de The Elder Scrolls VI.

  Liefhebbers van de serie moeten nog wel even geduld hebben, want een releasedatum is nog niet aangekondigd. Het is zelfs nog geeneens duidelijk of het zesde deel in de Elder Scrolls reeks op de huidige generatie consoles verschijnt. Bethesda zelf heet laten weten eerst een andere titel af te maken, het ook dit jaar aangekondigde Starfield, voordat The Elder Scrolls VI verschijnt.

  Super Smash Bros. Ultimate

  Vanaf de Nintendo 64 heeft het Japanse bedrijf elke Nintendo-console nog een Super Smash Bros. game geschonken. Een nieuwe Super Smash Bros. op de Switch kon dan ook niet lang uitblijven en tijdens de Nintendo Direct van maart was het hoge woord er eindelijk uit: er is een Super Smash Bros. Ultimate game in ontwikkeling voor de Switch. De grootste klap kwam aan het einde, want de game komt hetzelfde jaar nog uit.

  Naarmate het jaar vorderde, maakte Nintendo meer bekend over de game. Tijdens de E3 2018 liet het bedrijf weten dat alle vechters uit de voorgaande Smash-titels hun opwachting maken in Ultimate. Ook zitten er enkele nieuwe personages in Super Smash Bros. Ultimate, zoals Ridley (uit Metroid), Simon Belmont (uit Castlevania) en King K. Rool (uit Donkey Kong).

  De verwachtingen van Super Smash Bros. Ultimate en de bekendmaking, die je hierboven kunt zien, zorgen ervoor dat de titel een plekje krijgt in de beste onthullingen van 2018.

  Beste onthullingen van 2018?

  Wat vond jij de beste game onthulling van 2018? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

  Mortal Kombat 11

  Verkijgbaar vanaf 23 april 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.