Top 10 beste game trailers 2017 - Een lust voor het oog

  Of een game nu leuk is of niet, over één ding kunnen we het eens zijn: game trailers zijn episch. In de beste game trailers 2017 zetten we er tien in de schijnwerpers.

  Game trailers zijn geweldig om steeds maar opnieuw te kijken en te ontdekken of je iets hebt gemist. Een geweldige manier om de hype voor een nieuwe titel te starten. En hoe maak je iemand geïnteresseerd in je console of game? Nou, door een hoop trailers te droppen natuurlijk!

  10. Okami

  In 2006 kwamen Clover Studios en Capcom met Okami op de PlayStation 2, een game die gebaseerd was op Japanse mythologie en kunst. De game werd geprezen om zijn artistieke stijl en kreeg hoge cijfers door recesenten. De game won zelfs een aantal awards. Ondanks dat ging de verkoop van de game niet goed, maar dat hield Capcom gelukkig niet tegen om de game later ook voor de Wii uit te geven.

  En nu krijgt Okami een 4K versie voor de PlayStation 4 Pro, de Xbox One X en de PC! Voor iedereen die de game nog niet heeft gespeeld is dit een goed moment om ermee te beginnen. De trailer die is uitgegeven om de 4K versie van Okami aan te kondigen herinnert ons er aan dat de game een unieke visuele stijl heeft die je in geen enkele andere game zult zien. Een unieke stijl die er prachtig uitziet in 4K.

  9. Cuphead

  Cuphead lijkt op een ouderwetse animatiefilm en klinkt ook zo. De game is uniek in zijn stijl, want het lijkt alsof Cuphead al jaren oud is, terwijl de game pas dit jaar is uitgekomen. Sterker nog, de animatietechniek die wordt gebruikt in Cuphead komt uit de jaren dertig! De aparte en volgens sommige mensen enge stijl is dus al meer dan tachtig jaar oud!

  In deze launch trailer wordt de sfeer van de game perfect uitgelicht. StudioMDHR, de ontwikkelaar van Cuphead, wilde dat spelers het idee hadden dat ze een ouderwetse cartoon aan het kijken waren en met deze trailer lijkt Cuphead ook zeker een animatieserie. Maar de trailer laat ook zien dat de game niet makkelijk is, ondanks het uiterlijk van Cuphead. Het is niet makkelijk om alles te laten zien in een trailer, maar in deze trailer zie je alles van Cuphead.

  8. Super Mario Odyssey

  Niet vaak heeft een trailer een liedje dat zo ontzettend lang in je hoofd blijft zitten als deze trailer van Super Mario Odyssey. Maar niet alleen het liedje is leuk, ook de beelden in de trailer geven weer hoe vrolijk de game is. Natuurlijk zul je in de game niet dansend door de werelden spelen, maar de opgewekte sfeer in de trailer is hetzelfde als in Super Mario Odyssey.

  Super Mario Odyssey kwam in oktober uit en was meteen een hit. We gaan er van uit dat deze trailer hier zeker aan heeft meegewerkt, ook al is de game zelf zeker niet verkeerd. Ben je de trotse eigenaar van een Nintendo Switch, dan raden we je aan om deze game in huis te halen. Het maakt je gegarandeerd een stukje vrolijker!

  7. Destiny 2

  Er is de laatste tijd veel te doen over Destiny 2, maar we kunnen in elk geval niet zeggen dat Bungie en Activision de game niet goed hebben aangeprijsd. Destiny 2 kreeg de ene na de andere goede trailer, dus het was voor ons best moeilijk om er eentje te kiezen. Onze keuze is uiteindelijk gegaan naar de live-action trailer.

  Razendsnel legt Cayde-6, één van de favoriete personages van Destiny spelers, het plot van Destiny 2 uit aan ons en aan een aantal Guardians. En dan is het vooral actie, zoals je verwacht van een game zoals Destiny 2. Live-action trailers doen het niet altijd even goed, maar deze trailer laat toch succesvol zien waar de game om draait. Destiny 2 draait om actie, grote geweren en puppies.

  6. Call of Duty WW2

  Als we goede live-action trailers in dit lijstje gaan zetten, dan kunnen we de trailer van Call of Duty: WW2 niet overslaan! Deze trailer is bijzonder, want je ziet iets dat belangrijk is voor de game maar wat vaak vergeten wordt. Call of Duty is eigenlijk pas echt leuk als je het speelt met een vaste groep aan vrienden. En nu Call of Duty terug gaat naar zijn roots, is het ook tijd om die oude groep vrienden weer bij elkaar te brengen en een goed potje te gaan gamen.

  Call of Duty gaat om actie en samenwerken is de sleutel tot succes in deze games. Daarom is het goed om het groepselement van de game uit te lichten in de trailer. Uiteindelijk breng je de meeste tijd toch door in de multiplayer van Call of Duty: WW2 en niet in de verhaalmodus. Of je raapt je vrienden bij elkaar om zombies af te knallen, het kan allemaal.

  5. The Last of Us 2

  De laatste trailer van de Sony PlayStation show tijdens de Paris Games Week was het wachten waard, want het was een trailer van The Last of Us 2. Velen van ons wachten met smart op deze nieuwe game en waren bijzonder blij met deze nieuwe beelden, ondanks dat fans er niet veel wijzer van werden. Want wie waren deze nieuwe personages en waar waren de hoofdpersonages van de game?

  Gelukkig werd dat later een klein beetje uitgelegd. Deze nieuwe personages zijn belangrijk voor het verhaal van Ellie en Joel in The Last of Us 2. Het zal nog wel even duren voordat The Last of Us 2 uit gaat komen. Wij kunnen in elk geval niet wachten tot de nieuwe game eindelijk uitkomt, of in elk geval tot de volgende trailer die we zullen zien.

  4. Anthem

  Anthem is de nieuwe titel van Bioware en EA, met een open wereld waar spelers alleen of met een groep missies kunnen gaan doen. Hoe dat er uit zal gaan zien, zagen we tijdens de E3 van dit jaar. In een lange trailer kregen we de eerste gameplaybeelden van Anthem te zien, en het was magisch.

  De trailer laat zien dat de game eigenlijk compleet open ligt voor spelers en dat je kunt doen wat je wilt. Ook kun je zien dat je mechsuit, een Javelin genoemd, volledig aanpasbaar is naar jou wensen. Volgens Bioware zal de game na release nog jarenlang updates krijgen, misschien wel tien jaar lang. Wij moeten nog bijna een jaar wachten voordat Anthem uit zal komen, maar gelukkig komt er een beta die we kunnen spelen!

  3. Spider-Man

  In 2018 komt er een nieuwe Spider-Man game uit voor de PlayStation 4 en als we van de trailers uitgaan wordt het een fantastische game. De trailer toont ons snelle actie, een spannend verhaal en personages die we kennen en waar we van houden. Het gebeurt niet vaak dat we vrolijk worden van een Spider-Man game, maar we zijn toch wel echt benieuwd naar deze.

  Wat bijzonder is aan deze Spider-Man game is dat het een compleet nieuw verhaal is, dat niet gebaseerd is op een film of een stripboek. Ook is Spider-Man ouder en heeft hij meer ervaring, iets dat kan leiden tot interessante gameplay. Deze game wordt ontwikkeld door Insomniac Games, de studio achter de Ratchet & Clank games.

  2. Assassin’s Creed Origins

  Soms valt alles op zijn plek in een trailer en dit gebeurt er in deze Assassin’s Creed Origins trailer. De beelden en de muziek scheppen een perfect beeld van de sfeer van de game. Als je deze trailer kijkt, krijg je een goede indruk van Assassin’s Creed Origins en het verhaal van deze game.

  Wat de nieuwe Assassin’s Creed Origins zo anders maakt is natuurlijk dat het zich afspeelt in het Oude Egypte en dat je belangrijke historische personages zoals Cleopatra en Julius Caesar ontmoet tijdens het spelen. Heb je de game nog niet gespeeld, maar makt deze trailer je wel geïnteresseerd, dat raden we je aan om Assassin’s Creed Origins toch nog te gaan spelen.

  1. Detroit: Become Human

  In 2012 zagen we de tech demo Kara, gemaakt door Quantic Dream voor de PlayStation 3. In deze demo wordt een android per ongeluk gemaakt met gevoelens. Meteen al werd er op het internet gesmeekt dat deze demo uiteindelijk een game zou worden. In 2015 werd Detroit: Become Human aangekondigd, een game die inderdaad op de tech demo gebaseerd was.

  Tijdens de Sony conferentie van de Paris Games Week werd er voor het eerst een uitgebreide trailer getoond van de gameplay van Detroit: Become Human. Net als de eerdere titels van studio Quantic Dream, heeft deze game veel dialoog en draait het vooral om de keuzes die jij als speler maakt. De trailer laat zien dat één situatie op een hoop verschillende manieren kan eindigen. De game komt in 2018 uit voor de PlayStation 4.

  Beste game trailers 2017 – Op naar het volgende jaar!

  Hebben jullie al zin in 2018? Wij in ieder geval wel, zeker als we terugkijken op dit lijstje. Hopelijk worden al deze trailers in 2018 overtroffen door nog betere trailers. En hopelijk zijn alle games die ons nu zo vrolijk maken door goede trailers ook echt geweldig. We zien het allemaal in 2018!

  Super Mario Odyssey

  Verkijgbaar vanaf 27 october 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.