5 redenen waarom we singleplayer games spelen!

  Het is geweldig om je vrienden een jantje te geven tijdens een potje FIFA 18 of ze compleet radeloos te maken met jouw killstreak in Call of Duty WW2, maar soms wil je ook even in alle rust alleen kunnen gamen. Singleplayer games spelen is nog altijd mega populair, dus daarom zijn hier vijf redenen waarom jij ze doet.

  Kijk alleen al naar het succes van Assassin’s Creed Origins, Wolfenstein 2 en Super Mario Odyssey en je weet genoeg: in de toekomst kun je echt nog wel singleplayer games spelen! EA mag de verhalende games en diens studio’s dan wel een halt toegeroepen hebben, laat alle multiplayer games eerst maar eens met een antwoord komen op de volgende vijf redenen.

  5. Je hebt zelf in de hand hoe je speelt

  Heerlijk die rust aan je hoofd! Ga je singleplayer games spelen, dan hoef je even geen rekening te houden met andere mensen en hun gezeur. Niet iedereen zit er ’s avonds op te wachten om telkens te moeten socializen wanneer je juist lekker wil ontspannen achter je pc of console. Bij Assassin’s Creed Origins hoef je tenminste geen uitleg te geven waarom je solo ging en je teammaat achterliet. En bovendien bepaal jij het tempo waarin je speelt!

  4. Minder frustraties

  In het heetst van de strijd kan het er soms behoorlijk fel aan toe gaan tussen gamers onderling. De een zijn overwinning is de ander zijn afgang en dat kan leiden tot schurende situaties. Ben jij niet zo goed in een game, dan wordt dat er soms ook lekker ingewreven door niet-zo-sportieve gamers. Als je Uncharted 4 speelt, zul je hoogstens de kreten van de weerloze baddies horen wanneer je ze als eenmansleger naar het hiernamaals schiet en als je het te moeilijk of juist te makkelijk vindt, verander je toch gewoon het niveau?

  3. Binding met personages en verhaal

  Voor modi als team deathmatch en capture the flag ga je naar multiplayer games als Star Wars Battlefront 2. Dat kan leuk zijn en gezellig om met vrienden te doen, maar qua verhaal krijg je vaak niets (bijzonders) voorgeschoteld. Daarvoor kun je terecht bij singleplayer games, een goed verhaal met een schokkende ontknoping blijft toch vaak beter hangen dan een regulier online potje FIFA of Call of Duty. Singleplayer games zoals The Last of Us en The Witcher 3 weten daadwerkelijk mensen te raken en een emotionele band tussen hen en de hoofdpersonages te creëren.

  2. Geen serverproblemen

  Als je online aan het spelen bent, is het te hopen dat jij geen problemen met de verbinding hebt of wordt gekickt. Er is niets frustrerender dan met een goede score voorstaan en er dan zonder pardon uit worden geknald. Daarnaast komt het ook wel eens voor dat een ontwikkelaar met onderhoud van de server bezig is en je maar even wat anders moet gaan doen. Of je moet eerst de nieuwste updates downloaden wanneer je een tijd je console niet hebt aangeraakt.

  Bovendien verouderen games en naarmate de jaren verstrijken zullen er minder spelers overblijven om online de strijd mee aan te gaan. De ene game is populairder dan de andere, dus bij een Battlefield zal je er niet zo snel last van krijgen dat je geen goedgevulde servers meer kan vinden. Daarentegen zijn er ook veel games waar dat wel het geval is, games waarvan je soms niet eens kan zien hoe dunbevolkt de multiplayer wel niet is en het zoeken naar een match eeuwig duurt te lijken.

  In het ergste geval zegt de uitgever of ontwikkelaar: "het is leuk geweest, we kappen ermee." Ze sluiten de servers en je kan de game überhaupt niet meer online spelen. Op de PC kan je eventueel nog terecht bij diensten als Hamachi, maar het werkt vaak niet vlekkeloos en dan blijft het nog de vraag of je andere spelers kunt vinden. Op de console ben je simpelweg gedoemd, tenzij je dat prachtige singleplayerverhaal start dat nog precies zo werkt als vroeger.

  Nikon D7200

  1. Het is goedkoper

  Singleplayer games spelen is simpelweg een stuk goedkoper dan multiplayer. Je koopt de game en je bent klaar om te gaan met die banaan! Voor multiplayer games ben je op de consoles alweer verplicht een extra abonnement te nemen, wat al gauw op de prijs van een gloednieuwe game neerkomt. Bovendien wil je ook met je vrienden kunnen chatten en een beetje verstaanbaar zijn, dus tel daar het hebben van een degelijke headset bij op.

  Om nog maar te zwijgen van alle ingame aankopen die je voornamelijk bij multiplayer games in je gezicht geduwd krijgt. Elite skins en wapens die er bijzonder mooi uitzien of juist een extra voordeel meegeven, de keuze om tientallen uren te moeten grinden óf wat geld te besteden; microtransacties blijven een controversieel onderwerp in moderne games.

  Singleplayer games spelen - waarom zou jij ze spelen?

  Dit waren dan de vijf redenen. Ze zullen wellicht niet voor iedereen even belangrijk zijn, maar samen tonen ze toch duidelijk aan waarom er in singleplayer games wel degelijk toekomst zit. Nu zitten er in een aantal van de beste titels van de afgelopen jaren zowel een goed singleplayer verhaal als een online gedeelte, maar als het erop aankomt, wat weegt dan voor jou mee? Laat het ons weten in de reacties.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.