Beste co-op games uit 2018 - Samen gamen is veel leuker

Article
woensdag, 12 december 2018 om 18:02
xgn google image
Er zijn voldoende toffe games dit jaar uitgekomen. Veel van die games geven een gave single player ervaring. Maar de leukste games zijn toch die games die je samen kunt spelen. Dit zijn de beste co-op games uit 2018 om samen van te genieten.

LEGO The Incredibles

Superhelden doen het helemaal goed. Zeker als die superhelden toffe krachten hebben die allemaal een parodie vormen op bestaande superhelden. Dit jaar kwam LEGO The Incredibles uit die maar liefst twee superheldenfilms in een LEGO-game transformeerde. Samen met de familie Incredible kon je het opnemen tegen een heleboel kwaad. En het toffe is dat je dat niet alleen hoefde te doen, want LEGO-games zijn namelijk altijd het tofst om samen met anderen te spelen. Al jaren bewijzen LEGO-games zich als toffe co-op games.
LEGO The Incredibles wist ook dit keer voor veel co-op plezier te zorgen en kreeg daarom een 7.5 in de LEGO The Incredibles review. Dit avontuur kun je alleen spelen, maar dan mis je een hoop aan de ervaring. Het is leuker om samen met de schattige baby Jack Jack aan de staart van een wasbeer te trekken, omdat zijn vacht het patroon van een boevenmasker heeft.
143477

Pokémon Let's Go Pikachu en Eevee

Het is nieuw om een Pokémon game op een co-op-lijst terug te vinden. Normaal speel je Pokémon games namelijk tegen elkaar. Dit keer is het anders doordat Pokémon Let's Go Pikachu en Pokémon Let's Go Eevee couch-op aan de mix toevoegen. Hierdoor kun je elk moment beslissen om het spel in of uit te stappen. Mocht net een vriend langskomen dan kunnen jullie zo samen kennismaken met de wonderbaarlijke wereld van Pokémon.
Alhoewel de co-op modus het spel nog makkelijker maakt dan het al is, is het erg tof om zo samen de spelwereld te verkennen. Waar normaal één Pokémon achter je aan rent, heb je nu twee van je vriendjes in de spelwereld rondlopen. Uiteindelijk kregen beide spellen maar liefst een 7.5 in de Pokémon Let's Go Pikachu review. Het maakt niet uit of je de Pikachu- of Eevee-editie oppakt. Beide games zullen dezelfde co-op-ervaring bieden.
143478

The World Ends With You Final Remix

Ook een niche titel heeft het tot deze lijst weten te schoppen. The World Ends With You is een game die oorspronkelijk op de Nintendo DS verscheen en het verhaal vertelt van een jongen die is gestorven. Nu moet hij via een duister spel zijn leven terugverdienen. In deze JRPG speelde je oorspronkelijk alleen, maar de Switch-versie zorgt ervoor dat je samen met een vriend tegen alle monsters uit dit avontuur kunt vechten. Het spel in offline co-op spelen maakt dit avontuur niet alleen makkelijker, maar ook is het grappig om samen te doen.
Een goede toevoeging aan een spel dat op zichzelf al best goed is! Natuurlijk kent The World Ends With You wel kleine gebreken (en die zijn ook uitgebreid besproken in The World Ends With You review), maar uiteindelijk weet dit spel een ervaring te bieden die vrij uniek is. Het loont om zeker dit spel eens een keertje een kans te geven. Wie weet raak je ook helemaal verstrikt in het duistere spel dat je urenlang aan de Nintendo Switch gekluisterd houd.
143479

Hyrule Warriors Definitive Edition

Oorspronkelijk verscheen Hyrule Warriors al op de Nintendo Wii U. Dit jaar is de Definitive Edition van het spel ook op de Nintendo Switch uitgebracht. Doordat de Nintendo Switch haar Joy Cons beide als aparte controllers kunnen worden gebruikt, leent deze port zich perfect om het spel in co-op modus te spelen. Zo hoef je niet langer in je eentje op al die The Legend of Zelda-vijanden in te hakken. Dit typische hack-en-slash avontuur biedt voldoende mogelijkheden om samen met een vriend vanaf dezelfde bank op avontuur te gaan.
Het spel is verder nog net zo tof als het toentertijd op de Nintendo Wii U is. In de Hyrule Warriors Definitive Edition review wordt uitgelegd waarom dit een goede game is die uiteindelijk maar liefst met een 8.0 werd beloond. Al zin om Moblins in elkaar te timmeren?
143480

Donkey Kong Tropical Freeze Switch

Dit jaar zijn er flink wat ports naar de Nintendo Switch gekomen. Een van die ports is Donkey Kong Tropical Freeze. Alhoewel dit spel oorspronkelijk voor de single player-ervaring is gemaakt, kun je ook het avontuur van deze aap in co-op meemaken. Hierdoor kun je elkaar helpen om bananen en letters te verzamelen en obstakels te overleven. Samen is dit spel nog vele malen leuker dan alleen. De Nintendo Switch versie doet niet onder aan de Wii U-versie en geeft zelfs veel meer opties om makkelijk een tweede controller erbij te pakken.
Donkey Kong Tropical Freeze Switch kreeg maar liefst een 8 bananen op een schaal van 10 in de Donkey Kong Tropical Freeze Switch review. Deze hoge score is te danken aan de gameplay die gewoon erg goed in elkaar zit. Dit is misschien wel één van de betere Donkey Kong-avonturen die ooit op de markt is gebracht. En je kunt het nu ook onderweg spelen.
143481

FIFA 19

FIFA 19 kan niet ontbreken op deze lijst. Alhoewel niet iedereen even warm loopt van sportgames (je hebt ook mensen die allergisch zijn voor sport of liever de duck out warm houden), zijn er ook veel mensen die al de adrenaline door hun lijf voelen gieren als ze hun favoriete FIFA-spelers over het voetbalveld mogen laten rennen. Met deze nieuwe editie kun je spelers opnieuw de longen uit hun lijf laten rennen. En mocht je niet zo goed zijn? Geen probleem, speel het spel gewoon samen met iemand die wel weet wat hij doet. Ondertussen kun jij gewoon voor de oeroude tactiek gaan: veel op de schenen trappen.
Dit voetbalspel kreeg maar liefst een 8.0 in de FIFA 19 review. Als je een liefhebber bent van voetbalsimulatiegames, dan is deze nieuwste telg in de reeks zeker iets voor jou.
143482

Overcooked 2

Samen een maaltijd koken is nog nooit zo leuk geweest als in Overcooked 2. Dezelfde toffe gameplay die het eerste spel zo'n gave co-op ervaring maakte, keert terug. Dit keer alleen beter. Terwijl de één de sla staat te snijden, staat de ander burgers te bakken. De afwas moet worden gedaan, de hongerige gasten moeten een maaltijd krijgen en de tijd tikt dus je kunt samen maar beter door een haast worden gedekt om zo snel mogelijk alles te voltooien. Dit spel staat garant voor een knotsgek kookavontuur om samen enorm van te genieten.
Overcooked 2 kreeg maar liefst een 8.0 in de review. Het avontuur is nog beter dan het eerste avontuur. En als je al die levels hebt uitgespeeld, dan is er ook nog de Overcooked 2 Surf 'N Turf downloadbare content om nog voor een flinke dosis extra gameplay te zorgen.
143483

Unravel 2

Maak je klaar voor een avontuur met het wollige personage Yarny. Je bent vast niet de enige die graag met wol speelt, omdat het altijd mogelijk is om een vriend voor dit spel uit te nodigen. Samen probeer je dan naar het einde van een level te lopen en puzzels te voltooien, zonder elkaar in de weg te hoeven zitten. Het eerste avontuur had geen co-op maar doordat die optie er nu wel is, is Unravel 2 een toffe nieuwe ervaring.
Unravel 2 kreeg maar liefst een 9.0 in de Unravel 2 review. Het eerste pluspunt dat het spel onder andere deze hoge score gaf, was de fantastische co-op. Als je samen zulke slimme en uitdagende puzzels kunt meemaken, mag dit spel natuurlijk niet op deze lijst ontbreken.
143484

Super Mario Party

Mocht je gestrest raken van een race tegen de klok, dan is er natuurlijk ook nog de optie om voor het meer rustige Super Mario Party te gaan. Als er namelijk dit jaar één feestje op de Nintendo Switch was, dan was het wel in Super Mario Party. Opnieuw speel je met de bekende figuren uit het Mushroom Kingdom in knotsgekke minigames. Of je nu een biefstuk bakt, zo snel mogelijk een plant nat moet spuiten of weg moet rennen voor een heleboel spoken, elke keer weer word je een heleboel minigames voorgeschoteld die je samen en tegen je beste vrienden kunt spelen. Waar is dat feestje, hier is dat feestje!
Dit gave party-spel kreeg een 9.5 in de Super Mario Party review. Het spel heeft een heleboel toffe features, waar je urenlang samen van zult kunnen genieten.
143485

Super Smash Bros. Ultimate

Als laatste eindigen we met het grootste vechtavontuur op de Nintendo Switch. Verschillende figuren uit diverse series worden samengevoegd in een game met intens veel referenties naar andere games. Niet alleen de meest bekende figuren komen terug (denk aan Donkey Kong, Link, Mario, Samus et cetera), maar ook obscure en minder bekende personages worden toegevoegd. Hierdoor is het niet alleen tof om samen met anderen te vechten, maar ook samen te sparren wie die personages natuurlijk zijn. De kans is namelijk groot dat je niet eens alle figuren herkent die als Spirit allemaal terugkomen.
Dit ultieme Super Smash Bros. avontuur kreeg maar liefst een 9.7. Dit is het meest complete Smash spel dat ooit is uitgegeven. Het wordt moeilijk voor Nintendo dit te overtreffen. Dit wordt al duidelijk door alle positieve punten uit de Super Smash Bros. Ultimate review.

Beste co-op games uit 2018

Wat vond jij de Beste co-op games uit 2018? Laat jouw mening hieronder horen, zodat iedereen voldoende keuze heeft om te gamen.

Populair Nieuws