LEGO The Incredibles Review - Voel je een superheld

  Het is klein en het staat in vuur en vlam. Je denkt waarschijnlijk aan Spyro the Dragon, maar we hebben het over een monstertje in de poepluiers. Terwijl we met baby Jack Jack een poging doen om de staart van een wasbeer weg te branden, spelen we met een grijns op het gezicht voor deze LEGO The Incredibles review.

  Van begin tot het einde neemt LEGO The Incredibles je mee naar de fantastische wereld van LEGO. Al je kinderlijke fantasieën worden met een paar kleine steentjes werkelijkheid. Jarenlang zorgen al die gekleurde blokjes ervoor dat je de ene na de andere creatie kunt neerzetten en op creatieve wijze puzzels kunt oplossen.

  De lopende band start

  Opnieuw wordt de bekende LEGO gameplay voorgeschoteld. Je bouwt waanzinnige LEGO bouwwerken, sloopt het nodige en doorstaat maar liefst 12 verschillende levels die zijn gebaseerd op beide The Incredibles films. Iedereen die wel eens een LEGO game heeft gespeeld, weet precies wat hij krijgt voorgeschoteld. Het gaat hier om de LEGO formule die aan de lopende band kan worden herhaald: pak een bekend franchise en bouwen maar!

  Dit keer speelt LEGO met het superheldengezin The Incredibles. New Urbem wordt onveilig gemaakt door schurken en de krachten van deze krachtige capeloze superhelden zijn het enige wat al het kwaad kan stoppen. Allemaal hebben ze hun eigen unieke superkrachten die hen verder brengen in de bekende LEGO-puzzels. Met veel plezier geniet je van superhelden die een gave parodie vormen op de bekende Marvel-superhelden.

  LEGO The Incredibles Review

  De krachten gebundeld

  Het toffe is dat je voornamelijk in de levels de krachten van al die superhelden bundelt. Waar de sterke Mr. Incredible een enorm bouwwerk voor anderen op kan optillen, kan vervolgens Ms. Incredible haar sierlijke elastische lichaam in de strijd gooien om een brug of ladder te vormen. Ook de kinderen Violet en Dash kunnen laten je even voelen hoe het is om een hamster in een bol te zijn. Violet vormt een krachtveld en door de supersnelheid van Dash laat je deze naar alle hoeken van het level rollen.

  En als je het meeste uit het spel wilt halen dan bundel jij je krachten met een vriend. Alhoewel je het spel met heel veel plezier solo kunt ervaren, is dit één van de spellen die toch het tofst is als je samenwerkt met iemand anders. Aan de hand van ouderwetse couch co-op gaan jij en je vrienden op avontuur. Via het ondertussen bekende drop- in drop-out systeem kan er elk moment een tweede speler meedoen aan dit spel.

  LEGO The Incredibles Review

  Schattig babygelach

  Die tweede speler kan samen met jou in de huid van de meest komische superhelden springen. Zo wordt zelfs de schattige baby Jack Jack speelbaar in iconische scenes uit de Incredibles films. Samen met Jack Jack ram je een wasbeer volledig in elkaar omdat zijn vacht wel heel veel weg heeft van een boevenmasker. De arme warbeer maakt geen maakt schijn van kans als Jack Jack een monstertje wordt, een laserstraal uit zijn oog schiet of zijn hele lichaam in vuur en vlam zet.

  Al snel wordt duidelijk dat deze samenwerkingen voor grappige momenten zorgen. Al die samenwerkingen tonen een vette knipoog naar de films. De bekende scenes worden ge-LEGO-ficeerd en hier en daar toch wat aangepast om een toffe ervaring te bieden voor zowel jong als oud. Waar GazerBeam in de film enkel een skelet was, is hij nu springlevend om Mr. Incredible met zijn laserstralen door dit LEGO avontuur te helpen.

  LEGO The Incredibles Review

  Het Pixarhart gaat tekeer

  LEGO The Incredibles haalt alles uit de kast om je een toffe superhelden ervaring voor te schotelen. Niet alleen haalt LEGO The Incredibles gave superhelden erbij die soms maar een seconde screenplay in de films kregen, ook is deze game de droom van elke Pixar-fan. Dorry was één van de eerste 13 Pixar karakters die in haar waterbubbel op het land bleef zwemmen: ¨just keep Swimming, Just keep swimming.¨

  Maar het is wel overduidelijk dat de makers er alles aan hebben moeten doen om het spel maar vol te kunnen krijgen met personages. Je kunt maar liefst 113 LEGO personages vrijspelen, al bestaat deze verzameling voor een groot deel uit duplicaten en personages die er willekeurig bij zijn gesleurd. Het voelt alsof de makers zelf al merkten dat de twee films eigenlijk te veel om maar vijf echte hoofdpersonages draaien.

  Dit tekort wordt op een wat karige wijze opgelost door een Hotdog man, zeven versies van Mr. Incredible en de vrouw wiens kat je toevallig één keer redde toe te voegen. Jammer, want TT Games heeft een rijke geschiedenis met superhelden LEGO games. LEGO Marvel Super Heroes 2 wist ons eerder al te overtuigen met 300+ personages.

  LEGO The Incredibles Review

  Uren speelplezier

  Na het uitspelen van de levels, moet je het dus voornamelijk hebben van het vinden van andere collectibles. In ieder geval weet de game hier van voldoende content te voorzien. Je zult nog uren bezig zijn om al die Golden Bricks, Red Bricks, Family Builds en Crime Waves te voltooien. Wanneer je het verhaal hebt uitgespeeld, heb je nog niet eens de helft van het spel uitgespeeld en je kunt toch wel tegen de twintig uur speelplezier aantikken.

  Uiteindelijk kun je ook alle levels natuurlijk opnieuw spelen, want binnen de levels zijn er ook nog Minikits die je alleen kunt vrijspelen als je personages hebt met de juiste eigenschappen. Gaandeweg speel je LEGO karakters vrij die wel de juiste eigenschappen hebben om alles uit het level te kunnen halen. Tijd om alles nog eens in Free Play te spelen, dus!

  LEGO The Incredibles Review

  Toch een beetje lui

  Jammer genoeg werden we tijdens de LEGO The Incredibles review ook om andere redenen geforceerd om een level toch eens volledig opnieuw te doen. Eerder lieten we al merken dat het lijkt alsof LEGO games aan de lopende band worden ontwikkeld. Dit blijkt ook maar weer uit het feit dat elke game dezelfde bugs maar terug blijven keren: switches die niet werken, het vast komen te zitten in objecten, rechtstreeks door de fundering van een level vallen.

  Soms voelt het alsof de makers de kassa al hoorden rinkelen en dus het testen minder hoog op de prioriteitenlijst stond. In ieder geval is het zeker dat er alweer een nieuwe game uit die fabriek komt rollen. Net als dat je er vergif op in kunt nemen dat er elk jaar wel een FIFA-game verschijnt, maakt ook de lopende band van LEGO overuren.

  LEGO The Incredibles Review

  LEGO The Incredibles Review - Blokjes bouwen

  Uiteindelijk is en blijft het tof om te zien hoe je favoriete franchises worden ge-LEGO-ficeerd. Ondanks de eeuwenoude bugs die de LEGO-serie kent, is LEGO The Incredibles een game voor jong en oud om van te genieten.

  De personages uit de film zijn ontzettend charmant en grappig en het voelt dan ook totaal niet aan als straf om in hun schoenen de gekste acties uit te voeren in een game. Met een grijns op je gezicht zul je regelmatig blokjes bouwen en diverse filmomgevingen verkennen. Verwacht alleen wel een herhalingstrucje, want LEGO The Incredibles is een game die de simpele LEGO-formule nog steeds niet loslaat. Maar waarom iets fixen wat (nog) niet gebroken is?

  7.5

  De plus- en minpunten

  • Het bekende LEGO plezier
  • Leuk om samen te spelen
  • Vette knipoog naar de films
  • Een warm bad voor Pixar fans
  • Uren speelplezier
  • Vrij weinig personages
  • De typische LEGO bugs

  LEGO The Incredibles

  Verkijgbaar vanaf 27 june 2018

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2024 Alle rechten voorbehouden.