Hyrule Warriors Definitive Edition Review - Driemaal is Scheepsrecht

  Na een uitgave op de Wii U en 3DS ziet Hyrule Warriors nu ook het licht op de succesvolle Nintendo Switch. Maar is deze Dynasty Warriors Zelda spin-off de moeite waard om (nogmaals) te spelen? Je leest het in onze Hyrule Warriors Definitive Edition review!

  Iedereen is dol op een goede cross-over. Mensen zweren al jaren bij de Marvel vs Capcom games, en ook dit jaar kijken we met z'n allen uit naar Kingdom Hearts 3 en Super Smash Bros voor de Nintendo Switch. Voordat deze unieke cross-over spellen onze game consoles bereiken beloond Nintendo ons nog met de Zelda Dynasty Warriors cross-over Hyrule Warriors, die op de Switch haar derde uitgave ziet.

  Hyrule Warriors Definitive Edition is een versterkte port van Hyrule Warriors (Wii U, 2014) die alle inhoud bevat dat ooit is uitgekomen voor de spelserie. Dit maakt Hyrule Warriors Definitive Edition, zoals de naam al zegt, de definitieve editie van het spel.

  Hyrule Warriors Definitive Edition Review - Driemaal is Scheepsrecht

  Pretpakket

  Maar wat krijg je precies met Hyrule Warriors Definitive Edition? De Dynasty Warriors spelserie staat bekend om de over de top hack 'n slash actie waarin personages soms wel honderden vijanden tegelijkertijd aan de kant slaan. Speelbare personages kunnen talloze aanvallen combineren door simpelweg op verschillende knoppen te drukken om vervolgens de grootste schade aan te richten.

  Dit doe je om je kamp te beschermen, want Hyrule Warriors Definitive Edition is een tactische hack 'n slasher. Zowel jij als je tegenstander krijgen ieder een thuisbasis die je moet beschermen, want als die valt en wordt veroverd heb je verloren. Daarnaast zijn er nog talloze tussen kampen en uitkijkposten die jij of je vijand kan veroveren om je positie te versterken.

  Tenslotte wordt dit hele pretpakket prachtig gepresenteerd in een Zelda-esque jasje. 29 verschillende Zelda personages wagen zich op het strijdveld om zich te mengen in een strijd vol met wapens, voorwerpen en eindbazen uit verschillende Zelda spellen. Je begrijpt het dus wel, Hyrule Warriors Definitive Edition is één grote Zelda cross-over!

  Hyrule Warriors Definitive Edition Review - Driemaal is Scheepsrecht

  Zelda door alle jaren heen

  Bij een cross-over hoort uiteraard een verhaal waarvan fans altijd al droomde. In het verhaal van Hyrule Warriors voegt de kwade heks Cia verschillende tijdperken van de Zelda serie samen om Hyrule te veroveren. Dit doet zij door de Poort der Zielen te openen. Het is aan Link en zijn kameraden door alle jaren heen om deze poort weer te sluiten voordat de koning van het duister opstaat.

  Het verhaal van Hyrule Warriors is eigenlijk flinterdun, maar functioneert ook niet meer dan als een reden om al deze Zelda personages samen te brengen. De arena's en omgevingen die het spel biedt zijn een stuk spannender, want die refereren naar verschillende locaties uit Zelda spellen. Een feest van herkenning voor de Zelda fan dus! Daarnaast bevat het spel naast het hoofdverhaal ook nog twee kleine optionele verhaallijnen.

  Ondanks dat Hyrule Warriors voor de derde keer wordt uitgebracht, bevat het spel helaas geen optie om alle uitleg aan het begin over te slaan. Voor nieuwe spelers is deze uitleg duidelijk en handig, maar wanneer je Hyrule Warriors misschien wel voor de derde keer aanschaft, heb je besturing wel door en haalt de uitleg al snel het tempo uit het spel.

  Daarnaast is de tekst van het spel ook wat aan de kleine kant, wat niet echt heel ideaal is voor een spel dat informatie doorgeeft via tekst.

  Hyrule Warriors Definitive Edition Review - Driemaal is Scheepsrecht

  Charmante Chaos

  Gelukkig zijn er ook enkele verbeteringen in het spel! Zo is het nu bijvoorbeeld mogelijk om tussen actieve personages te schakelen tijdens de strijd. Het spel kreeg in het verleden nog wel eens vaak kritiek dat de gameplay nogal snel in herhaling viel, maar het spel lost dit deels slim op door tijdens het spelen verschillende personages aan te bieden. Dit is ook nog eens handig om verschillende fronten in de gaten te houden en vraagt de speler strategisch na te denken.

  Ook kan je dankzij het voorwerp de fee Ocarina teleporteren naar verschillende plekken van het strijdveld. Dit gecombineerd met de mogelijkheid om tussen personages te schakelen maakt het overzien van het strijdveld een stuk toegankelijker. Dat is maar goed ook, want Hyrule Warriors is vaak een chaos.

  Talloze personages rennen over je schermen en het spel toont vaak veel vijanden tegelijk, inclusief gigantische bazen. Het is een chaos, maar wel een charmante chaos.

  Aangezien Hyrule Warriors Definitive Edition de definitieve uitgave is, bevat het spel gigantisch veel content. In het spel zitten namelijk de verschillende avontuur mappen die de afgelopen jaren uitgegeven werden als DLC. Deze mappen spelen als een soort simulatie van de allereerste The Legend of Zelda waarin je verschillende missies moet voltooien om te vorderen. Dit is zeker de moeite waard, want hierdoor ontgrendel je nog meer wapens en personages.

  Hyrule Warriors Definitive Edition Review - Driemaal is Scheepsrecht

  Bloedpompend

  Daarnaast zijn er nog de Challenge modus waarin de speler verschillende uitdaging krijgt voorgeschoteld voor Rupees en sterkere wapens, de My Fairy modus waarin spelers hun eigen feeën grootbrengen die je zullen ondersteunen tijdens het vechten en de Free Mode, waarin spelers vrij zijn om elk scenario opnieuw te spelen met welk personage dan ook.

  Team Ninja had al een knap stukje werk afgeleverd toen Hyrule Warriors voor de Wii U uitkwam, maar met Hyrule Warriors Definitive Edition komt de volledige potentie van het spel naar voren. Het spel presenteert zich het best door vele speelbare personages en modi om deze personages in te gebruiken.

  Daarnaast is presentatie nog altijd even charmant. Het spel is nu volledig in 1080p en oogt nog geen dag verouderd. Het belangrijkste is nog wel dat het spel nu nooit meer hapert of daalt in kwaliteit aangezien de Switch alles met gemak kan draaien.

  Ook de muziek van het spel is één grote adrenalinebom. Verschillende bekende Zelda tracks zijn geremixed tot over de top rock tracks die je bloed doen pompen. Ze weten de sfeer er echt in te krijgen en het iconische Eclipse of the Sun geeft ons nog steeds kippenvel. Het zal ons niet verbazen als sommige tracks uit dit spel later terug te horen zijn in Super Smash Bros.

  Hyrule Warriors Definitive Edition Review - Driemaal is Scheepsrecht

  Hyrule Warriors Definitive Edition review - Driemaal is Scheepsrecht

  Hyrule Warriors Defintive Edition is een adrenaline gedreven tactische hack 'n slasher die refereert naar allerlei Zelda's van de afgelopen jaren. De kracht van dit spel is dat het zo ontzettend veel inhoud en uitdagingen biedt, dat het spel bijna niet de kans krijgt om in herhaling te vallen. Wij hopen dat Hyrule Warriors Definitive Edition bij veel speler zal opvallen, want aangezien de cross-over nu eindelijk compleet is heeft het spel het meer dan verdiend. Zo zie je maar weer, driemaal is scheepsrecht!

  Hyrule Warriors Defintive Edition ligt vanaf 18 mei bij ons in de winkel! Ben jij klaar voor de strijd? Ren dan als een malle naar de winkel op de dag van release of pre-order het spel nu om er op tijd mee aan de slag te gaan!

  8

  De plus- en minpunten

  • Nog geen moment verouderd
  • Ontzettend veel inhoud
  • 29 Speelbare personages!
  • Toffe omgevingen uit Zelda spellen
  • Meerdere verhaal lijnen
  • 9 avontuur speel mappen!
  • Geen optie om de uitleg over te slaan
  • Tekst van het spel erg klein en moeilijk te zien

  Hyrule Warriors: Definitive Edition

  Verkijgbaar vanaf 18 may 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.