De Grootste Film Flops van 2018 - Kansloze kaskrakers

Article
donderdag, 13 december 2018 om 11:58
Wekelijks zien we hoe de filmindustrie miljoenen binnen sleept met grote biscoopfilms. Toch kan niet elke film even goed zijn als de ander. Dit zijn de grootste film flops van 2018, de films die dit jaar het witte doek het meest bevuild hebben!

10. Slender Man

Veel internetgebruikers kennen de ‘legende’ van Slender Man wel. Het gezichtsloze wezen zou eeuwenoud zijn en op allerlei oude foto’s in de achtergrond verschijnen. Slender Man zou zich vooral op kinderen richten en ze met zijn tentakels ontvoert. Je zou denken dat een film gebaseerd op deze creepy verschijning zou werken, maar jammer genoeg bleek dit niet zo te zijn.
De film werd oorspronkelijk voorgesteld als begin van een nieuwe horror-icoon. Omdat de filmstudio schijnbaar geen vertrouwen had in de film voor de camera’s überhaupt begonnen met draaien en al helemaal toen de film eigenlijk al klaar was. Hierdoor werden verschillende scènes uit de film gehaald, met als resultaat dat het de continuïteit volledig uit het raam gegooid werd.
Qua recensies deed Slender Man het dan ook niet goed. De film heeft gemiddeld een score van 3 op Metacritic. Recensenten vonden de film saai en bovenal helemaal niet eng. Het lijkt er dus op dat Slender Man voorlopig alleen op het internet mensen de stuipen op het lijf jaagt en het is nummer 10 op deze lijst met grootste film flops van 2018.
142985

9. Skyscraper

Je kan veel zeggen over Dwayne ‘The Rock’ Johnson, maar één ding is zeker: hij speelt in z’n eentje in meer films dan welke andere acteur op dit moment. Het lijkt wel of er elke maand wel een nieuwe film uit komt met Johnson in de hoofdrol. Zo ook Skyscraper.
In de film speelt Johnson een voormalig FBI-agent, die zijn familie moet zien te redden uit een gigantische wolkenkrabber die ook nog eens in brand staat. Het klinkt als een verhaal dat vooral geïnspireerd lijkt door de actieklassieker Die Hard. Jammer genoeg voor de makers houden de vergelijkingen met Die Hard daar ook op, want de film wist geen indruk te maken.
Vooral het gebrek aan originaliteit en vernieuwingen viel niet goed bij recensenten van de film. het was een moderne versie van iets wat de meeste mensen al talloze keren beter gezien hadden. De wolkenkrabber in Skyscraper van dan wel heel hoog zijn, het verdient desondanks een plek op deze lijst met grootste film flops in 2018.
142989

8. The Nun

Wanneer we het hebben over een succesvol cinematic universe, dan denk je misschien aan Star Wars of Marvel. Toch is er ook nog een ander filmuniversum dat ook van veel succes geniet, namelijk The Conjuring Universe van filmstudio New Line Cinema. Het bestaat uit de Conjuring films en de Annabelle films.
Hoewel de films flink wat geld in het laatje brengen, laat de kwaliteit van de films zelf vaak te wensen over. Zo ook The Nun, een film die het begin van het Conjuring Universum moet vertellen. Het gaat over een non, een priester en een noviciaat die het mysterie van een demonische bezitting van een Non proberen op te lossen.
Critici van de film waren niet blij met het overmatige gebruik van jump scares in de film, die vaak op dezelfde manier ingezet werden. De film kruipt dus niet onder je huid zoals een goede horrorfilm dat moet doen en als resultaat werd de film dus niet goed ontvangen. The Nun verdient een weerzinwekkende plek op de lijst met grootste film flops van 2018.
142990

7. Winchester: The House That Ghosts Built

We blijven in de horrorsfeer met de film Winchester die in Nederland de subtitel 'The House That Ghosts Built' kreeg. De film is gebaseerd op het beruchte Winchester House, het huis van Sarah Winchester. Zij was de weduwe van William Winchester, die kort eigenaar was van de wapenproducent Winchester Repeating Arms Company. Zij geloofde dat haar huis was bezeten door de geesten van mensen die waren gedood door Winchester wapens, waardoor ze met haar erfenis steeds meer kamers aan het huis bouwde.
De film Winchester neemt dit idee nogal letterlijk over. Het gaat niet over een geesteszieke Winchester die langzamerhand gek wordt in haar eigen huis, maar brengt het in plaats daarvan als een standaard verhaal over geesten. Het gebrek aan originaliteit en de cliché schrikmomenten deden het verhaal van Winchester geen eer aan. De potentie voor een goed verhaal a lá The Shining was zeker aanwezig, maar jammer genoeg was het resultaat benedenmaats. Daarom staat Winchester: The House That Ghosts Built op onze lijst met grootste film flops van 2018.
142992

6. Rampage

Hadden we al gezegd dat Dwayne ‘The Rock’ Johnson in heel erg veel films speelt? Dat is ook de reden waarom zijn films twee keer op deze lijst voorkomen; wanneer je naar een willekeurige film in de bioscoop gaat is de kans groot dat je in een film met Dwayne Johnson terecht komt. Hier hoort Rampage dus ook bij, een film gebaseerd op de gelijknamige arcadegame.
In de originele Rampage games bestuur je één van de twee grote monsters die een stad volledig moeten verwoesten, terwijl het leger je probeert tegen te houden. Dit simpele verhaal werkte goed voor een simpele game uit 1986, maar in een bioscoopfilm verwacht je toch wat meer. Helaas had Rampage naast het geweld met gigantische monsters weinig anders te zeggen.
Critici van de film waren geen fan van de hersenloze actie en de saaie momenten er tussenin. Alleen de goede visuele effecten en het charisma van Johnson wisten de film nog te redden van een absolute ramp. Benieuwd naar waarom wij vinden dat dit één van de grootste film flops van 2018 is? Check dan ook onze Rampage review.
142993

5. Robin Hood

De legende van Robin Hood dateert al uit de 14e eeuw. Het feit dat er nog steeds films worden gemaakt over de held die steelt van de rijken en geeft aan de armen, moet wel iets betekenen. Jammer genoeg garandeert dit geen kwaliteit voor de grote bioscoopfilms gebaseerd op Robin Hood en zijn er in de laatste jaren talloze films uitgekomen die stuk voor stuk om te huilen waren.
Dat ze ook nog eens allemaal exact dezelfde titel hebben, helpt ook niet bepaald mee. Deze nieuwste Robin Hood-film werd geregisseerd door Otto Bathurst en is pas heel recent uitgekomen. Toch is de film op tijd om op deze lijst met grootste film flops van 2018 te belanden.
Recensenten waren niet blij met de verschillende actiecliché’s die in de film te vinden waren, evenals de verschijning van het oude Engeland en het algehele gebrek aan creativiteit in de film. Het lijkt er dus op dat Robin Hood dit keer het geld direct uit je portemonnee steelt, als je besluit om het in de bioscoop te zien. Zeker een verdiende plek in deze special met grootste film flops van 2018.
142994

4. The Happytime Murders

The Happytime Murders heeft een interessant concept. De film gaat over een wereld waarin mensen en muppet-achtige poppen samen leven, maar waarin deze poppen duidelijk ondergeschikt zijn aan de mensen. Dit idee lijkt op een volwassen versie van ‘Who Framed Roger Rabbit’, een mogelijk gouden idee waar veel hilarische situaties uit konden ontstaan.
De 10-jarige productiecyclus van de film heeft The Happytime Murders alleen geen goed gedaan. Recensenten slachtten de film massaal af, waardoor het een gemiddelde score van 27 kreeg op Metacritic. Veel van hen merkten op dat de shock van een Muppet iets grofs zien doen in eerste instantie werkt, maar dat wanneer het effect afgewerkt is er niets anders overblijft. De hele film is op één grap gebaseerd en dat bleek uiteindelijk het grootste struikelpunt.
Ook qua verdiensten wist de film geen succes te behalen, met een verlies van meer dan 10 miljoen dollar. Hierdoor scharen wij The Happytime Murders onder één van de grootste film flops van 2018. Zonde, omdat het idee potentie had.

3. Fifty Shades Freed

De ‘climax’ van de Fifty Shades of Grey-trilogie kwam uit in 2018, maar jammer genoeg was dit voor veel bioscoopbezoekers niet bepaald bevredigend. Fifty Shades Freed volgt de eerdere delen Fifty Shades of Grey en Fifty Shades Darker. De films, gebaseerd op de boeken van auteur E. L. James, hebben Dakota Johnson en Jamie Dornan in de hoofdrol. Dit laatste deel werd net als de eerste film geregisseerd door James Foley.
Het is niet alsof de eerste twee films succesvol waren bij de recensenten, maar dit laatste deel bleek nog het minst populair. Net als de voorgaande delen werd het verhaal niet goed ontvangen en waren critici ook niet blij met subplots die nergens heen gingen. De film was overigens wel populair onder de bioscoopgangers; net als de vorige delen harke Fifty Shades Freed flink wat geld binnen.
Ook wij waren niet echt tevreden met Fifty Shades Freed. Je leest on onze 4K Blu-ray Review van Fifty Shades Freed waarom wij de film een 'nachtmerrie' vonden. Een verdiende plek op deze lijst met grootste film flops van 2018 dus.
142996

2. A Wrinkle in Time

Disney kennen we allemaal als de kolos die jaarlijks veel films uitbrengt en die het ook nog eens ontzettend goed doen op financieel gebied. Toch kan zelfs Disney niet altijd alles succesvol maken. A Wrinkle in Time is hier het bewijs van. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Madeleine L'Engle uit 1962, en gaat over een meisje dat op een transversaal avontuur gaat om haar verloren vader te vinden.
Hoewel iedereen het er wel over eens was dat de visuele effecten in de film uitstekend waren, vonden veel critici ook dat er wat te veel van was. Zo werd de film vaak vergeleken met de Disney-film Tomorrowland uit 2015, die op een vergelijkbare manier een verhaal groots aanpakte maar geen emotioneel raakvlak had bij het publiek. A Wrinkle in Time werd daarom ook niet goed bezocht en leverde Disney rond de 80 miljoen dollar verlies op.
De film deed het zelfs zó slecht dat Disney besloot de film helemaal niet in Nederland uit te brengen. Ja, dat lees je goed. Het lijkt erop dat wij de teleurstelling van A Wrinkle in Time al konden ervaren zonder de film überhaupt gezien te hebben. Misschien ook maar beter dat ons dit bespaard werd.

1. Gotti

De meeste films op deze lijst waren niet populair onder de recensenten, maar wisten desondanks toch flink wat geld binnen te slepen voor de filmstudio’s. Gotti heeft de eer van de slechtst gerecenseerde film op deze lijst die ook nog eens nauwelijks geld verdiende. Deze film is gebaseerd op het leven van de New Yorkse gangster John Gotti, die hier werd vertolkt door John Travolta.
Jammer genoeg wist regisseur Kevin Connolly het turbulente leven van een maffiabaas niet overtuigend te vertalen naar het witte doek. Bijna alle recensies vielen over het slechte schrijf- en camerawerk, de verheerlijking van een beruchte crimineel en het gebrek aan spanning. Alleen het acteerwerk van Travolta leek nog de moeite waard te zijn. Het zorgde er alleen niet voor dat Gotti een 0% goedkeuringswaardering op website Rotten Tomatoes bespaard bleef. Van alle grootste filmflops van 2018 is dit toch echt de állergrootste.

Welke grootste filmflops van 2018 heb jij gezien?

Laat het gerust weten in de comments, want wij zijn benieuwd naar jullie meningen over deze films. Hebben jullie ze gezien en zijn jullie het eens met de lage scores van recensenten?

Populair Nieuws