Dit verwachten wij van Assassin's Creed Valhalla op E3 2021!

  Eivor is na zijn avonturen in Assassin’s Creed Valhalla nog zeker niet klaar met het plunderen van steden en dorpen in Europa. Op E3 2021 verwachten wij grote plannen voor de blonde viking!

  The Siege of Paris

  Sinds de release van Assassin’s Creed Origins heeft Ubisoft een duidelijk signaal afgegeven voor de franchise. De ondersteuning voor de games zal namelijk niet tot het nulpunt zakken na release, de titels in de Assassin’s Creed franchise krijgen juist extra content in de vorm van unieke evenementen, nieuwe modi en natuurlijk DLC-pakketten via de Season Pass!

  Dat hebben we ook weer gezien met Assassin’s Creed Valhalla. Sinds de lancering van vorig jaar hebben spelers kunnen genieten van River Raids met de hulp van Jomsvikings, zijn er festivals georganiseerd en kon Ierland bezocht worden via de Wrath of the Druids DLC. En daar houdt het ook niet bij op.

  Op de post launch roadmap van Ubisoft is namelijk te zien dat er ook nog The Siege of Paris DLC aan zit te komen. In deze uitbreiding mag Eivor de hoofdstad van Francia gaan plunderen, maar veel meer weten we er nog niet over. Wij verwachten dan ook meer informatie over The Siege of Paris te krijgen op E3 2021, inclusief de releasedatum voor de DLC. Ubisoft heeft dan ook al aangekondigd dat er tijdens Ubisoft Forward meer bekend zal worden gemaakt over Assassin’s Creed Valhalla.

  Een verrassende derde DLC

  Als we naar de roadmap kijken, dan lijkt het erop dat de ondersteuning via DLC-pakketten na The Siege of Paris klaar is. Assassin’s Creed Valhalla zal op dat moment ongeveer een jaar uit zijn en dat komt ook overeen met het patroon van de voorgaande games. Ook Assassin’s Creed Origins en Assassin’s Creed Odyssey kregen namelijk allebei in totaal twee nieuwe avonturen, waarvan de laatste een flink aantal maanden na release in uitgekomen.

  Betekent dat, dat we binnenkort naar een nieuwe Assassin’s Creed game moeten uitkijken voor nieuwe content in de franchise? Misschien niet. Assassin’s Creed Valhalla is namelijk extreem populair en het best verkopende deel in de serie ooit. Tel daarbij op dat het momenteel waarschijnlijk nog steeds lastig is om aan een nieuwe titel te werken door het coronavirus en Ubisoft heeft alle reden om nog even door te gaan met Valhalla. En wat is er nu een betere plek om dat aan te kondigen dan E3 2021?

  Het is niet alleen speculatie dat Assassin’s Creed Valhalla misschien een derde DLC gaat krijgen, er zijn ook aanwijzingen die in die richting wijzen. Magnus Bruun, die de stem inspreekt van de mannelijke Eivor in de game, heeft namelijk recent nog getweet dat hij in de opnamestudio stond voor Assassin’s Creed Valhalla. Dat is opmerkelijk laat voor een stemacteur, omdat zoiets vaak al vrij vroeg in het ontwikkelproces wordt gedaan - daarna moet immers nog de motion capture worden gedaan en kunnen de animaties pas in de game worden verwerkt. Mogelijk was Bruun daarom in de studio om zijn stem te verlenen voor een derde DLC voor Valhalla.

  Waar gaat Eivor heen in een nieuwe DLC?

  Er is dus zeker bewijs dat er nog een uitbreiding voor Assassin’s Creed Valhalla gaat komen, maar dan rest natuurlijk nog de vraag waar die over zal gaan. De belegering van Parijs is namelijk zo’n beetje het meest indrukwekkende wat de vikingen in die tijdsperiode hebben gedaan. Anderzijds zijn er natuurlijk ook nog andere plekken die de Noormannen hebben bezocht, zoals Spanje, Constantinopel en het Amerikaanse continent.

  Anderzijds is het ook mogelijk dat de derde DLC helemaal niet om Eivor zal gaan draaien. Tijdens het verhaal van Assassin’s Creed Valhalla krijg je namelijk meerdere keren de mogelijkheid om een avontuur te beleven met Odin, de Noorse oppergod. In de broncode van de game is namelijk de naam Muspelheim opgedoken. Dit is één van de negen werelden volgens de Noorse mythologie en de realm van de vuurreus Surtur.

  Er bestaat dus een kans dat we een bovennatuurlijke uitbreiding gaan krijgen. Dat zal ook niet verrassend in de oren klinken van doorgewinterde Assassin’s Creed fans. Ubisoft heeft immers al eerder de grenzen opgezocht met de avonturen in DLC’s. Zo konden we de Afterlife bezoeken in Curse of the Pharaohs en bood The Fate of Atlantis de mogelijkheid om een tripje te maken naar de verzonken stad. Wij houden de Ubisoft Forward show op E3 2021 in ieder geval scherp in de gaten!

  Wil je niks missen van al het nieuws omtrent Assassin’s Creed Valhalla en allerlei content lezen over de titel van Ubisoft? Check dan nu onze Assassin’s Creed Valhalla hub op XGN.nl, waarin we je op de hoogte van alles omtrent de game!

  Assassin's Creed Valhalla

  Verkijgbaar vanaf 10 november 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.