Zo werken de Jomsvikings in Assassin's Creed Valhalla!

  Sinds de toevoeging van River Raids in Assassin’s Creed Valhalla, zal je verspreid door Engeland norse, krachtige vikingen tegenkomen: de Jomsvikings! Wij leggen je haarfijn uit wat deze krijgers precies zijn en hoe je ze kan gebruiken.

  Je eigen Jomsviking in elkaar zetten

  Ubisoft is zeker niet klaar met Assassin’s Creed Valhalla na de release van de game. Zo is de ontwikkelaar gekomen met de Wrath of the Druids DLC en staat er voor later dit jaar ook de Siege of Paris DLC gepland, waarbij spelers de Franse hoofdstad kunnen plunderen. Maar naast de aangekondigde uitbreidingen komt Ubisoft soms ook met plotselinge nieuwe features die worden geïntroduceerd in een patch.

  Eén van die updates heeft de River Raids aan Assassin’s Creed Valhalla toegevoegd, waarna je een optie krijg om een nieuw gebouw in Ravensthorpe te bouwen, namelijk de Barracks. De barakken zijn gelegen aan de steiger van je dorp, waar je ook de nieuwe Quartermaster kan vinden.

  Je wil zo snel mogelijk een gesprek aangaan met de kersverse dorpeling, want bij de Quartermaster Vagn kan je namelijk je eigen Jomsviking maken en customizen. Je kan daarbij kiezen tussen de verschillende wapens en armor sets die je zelf al in Engeland bij elkaar hebt weten te vinden. Je hoeft trouwens niet te vrezen dat de Jomsviking er met jouw spullen vandoor gaat, want je blijft al je gear gewoon houden. Zorg er voor dat je Jomsviking er zo indrukwekkend mogelijk uitziet, want als jouw krijger wordt ingehuurd door een andere speler, dan krijg je daar een mooie som geld voor terug.

  Stel je eigen crew bij elkaar

  Inderdaad, het is mogelijk om Jomsvikings in te huren en dat kan je zelf dan ook doen. Assassin’s Creed Valhalla is altijd verbonden met het internet en dit is dan ook één van de redenen daarvoor. Wanneer je aan het rijden, rennen of varen bent in Engeland - of Ierland als je de Wrath of the Druids DLC hebt - dan zal je geregeld een stoere viking zien staan, vaak langs de kust en op steigers. Deze staan ook aangegeven met een viking-icoon op de map als je niet het hele land al wil speuren.

  Wanneer je een Jomsviking aanspreekt zal je te zien krijgen welke speler het personage heeft ontworpen. Ben je onder de indruk van de viking in kwestie, dan kan je die inhuren voor 100 zilverstukken en hem of haar toevoegen aan de crew van je schip. Dat bedrag is ook precies wat de maker van de Jomsviking zal ontvangen, net zoals wanneer jouw creatie wordt ingehuurd.

  De bemanning van je schip kan je aanpassen door terug te gaan naar Ravensthorpe. Bij de Barracks kan je weer de Quartermaster aanspreken en daar kiezen voor de optie ‘I want to manage my crew’. Er zal standaard al een paar personages zijn geselecteerd, maar in het menu kan je zelf kiezen welke generieke bemanning of Jomsvikings je meeneemt op avontuur.

  Plunderen als een echte viking

  De avonturen waar je de Jomsvikings voor kan gebruiken zijn de standaard werkzaamheden voor je crew, zoals het bestormen van kloosters en zwaarbewapende kampen - je moet natuurlijk toch je dorp upgraden. Je kan je gloednieuwe vikingen alleen ook gebruiken voor de River Raids.

  Deze missies kan je beginnen bij, je raad het waarschijnlijk al, de Quartermaster in Ravensthorpe. Vertel Vagn dat je een raid wil beginnen en je kan vervolgens één van de rivieren kiezen om te plunderen. Elke rivier verschilt weer in het aantal settlements die je kan vinden en de beloningen. Je kan er unieke rewards vinden zoals nieuwe abilities, dus vergeet zeker niet om de bevolking van Engeland lastig te vallen als een echte Noorse krijger betaamt!

  Wil je niks missen van al het nieuws omtrent Assassin’s Creed Valhalla en allerlei content lezen over de titel van Ubisoft? Check dan nu onze Assassin’s Creed Valhalla hub op XGN.nl, waarin we je op de hoogte van alles omtrent de game!

  Assassin's Creed Valhalla

  Verkijgbaar vanaf 10 november 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.