5 verwachtingen voor The Queen’s Gambit seizoen 2

Article
zondag, 28 februari 2021 om 11:00
schermafbeelding 2020 11 25 om 084055f1632223363
Let op: dit artikel bevat spoilers
The Queen’s Gambit is een ongelooflijk populaire serie. Het was voor een tijdje de best bekeken serie van Netflix in 2020, totdat Bridgerton de serie opzij stootte met nog hogere kijkcijfers. The Queen’s Gambit was een limited serie en er is geen grote kans dat de serie terugkomt voor een nieuw seizoen. Toch zijn er een aantal dingen die een tweede seizoen zou kunnen gebruiken. Welke 5 dingen kunnen we verwachten als er ooit een seizoen 2 komt van de serie?

1. Heerschappij als nummer 1 schaakster

Aan het einde van de laatste aflevering van seizoen 1 kunnen we zien dat Beth Harmon na jaren strijden de nummer 1 schaker van de wereld, Vasily Borgov, heeft verslagen. Dit laatste schaakspel heeft gezorgd voor een gelukkig einde, wat we in de afleveringen daarvoor niet van konden spreken. Na het schaakpotje met Borgov is Beth de nummer 1 schaakster van de wereld. Wat kan haar nog tegenhouden?
In een eventueel seizoen 2 van The Queen’s Gambit kunnen we zien hoe Beth Harmon haar titel als nummer 1 verdedigt. Er kunnen nieuwe schaakvijanden opduiken die haar titel willen afpakken en het kan interessant zijn om te zien hoe Beth haar schaakspel evolueert om ervoor te zorgen dat haar nummer 1 titel niet afgepakt wordt. Ook kunnen we oud-vijand Borgov terugverwachten om zijn nummer 1 titel te heroveren. Het is ook een mogelijkheid dat we Benny Watts terug kunnen zien en hem als gegroeide schaker de titel van Beth probeert af te pakken.
Er zijn veel mogelijkheden met deze kwestie. Als er een seizoen 2 komt, gaat dit de grootste rol spelen.
schermafbeelding 2020 11 25 om 084512f1613995905

2. Hoe overkomt Beth haar alcoholgebruik?

In het gehele eerste seizoen zien we Beth’s problemen met alcohol en drugs voorbij komen. Vaak probeert ze het te weren, maar na een heftige partij met Borgov in Parijs slaat ze toe met de alcohol, waardoor ze bijna in coma raakt. In de laatste aflevering van seizoen 1 zien we dat, met behulp van Jolene, ze haar alcoholproblemen uiteindelijk overwint en haar epische strijd met de Russen keer op keer wint. Overwint ze haar problemen ook in seizoen 2?
We zagen in de laatste aflevering dat Beth klaar is met alcohol en drugs, maar het wel moeilijk blijft voor haar. Zo zei ze in de seizoensfinale dat ze behoefte had aan de pillen die ze vroeger veel innam. Het is dan ook een nieuw onderwerp dat besproken kan worden in seizoen 2. Hierin kunnen we zien hoe Beth blijft proberen haar problemen te overwinnen en we misschien een terugslag kunnen verwachten.

3. Beths jongere jaren

We hebben in de eerste aflevering Beth zien opgroeien in het weeshuis. Ook hebben we een glimps kunnen ontvangen van haar moeder en waarom ze haar auto expres laat crashen. Toch is het een interessant punt om te zien hoe de problemen rondom Beth als kind tot stand zijn gekomen.
Zo kunnen we in seizoen 2 van The Queens Gambit zien hoe de ‘relatie’ tot stand is gekomen tussen Beths moeder en vader en waarom haar vader hun heeft achtergelaten. Dit kan hetzelfde werken als de eerste aflevering van seizoen 1. Een gehele episode gerelateerd tot het begin vanaf Beth’s geboorte en eventueel korte flashbacks uit haar tijd in het weeshuis. Stukken die we in seizoen 1 niet hebben kunnen zien. Bijvoorbeeld ook meerdere scènes waarin we de relatie kunnen zien groeien tussen Beth en Jolene.
the queens gambit season 1 end game 1755684 00 06 58 00 418020rf1614759981

4. Seksuele oriëntatie

In de aflevering waarin Beth naar Parijs gaat zien we dat ze het erg leuk heeft met Cleo. Uiteindelijk zien we dat Cleo in hetzelfde bed ligt waarin Beth ook altijd ligt. Het is niet duidelijk te zien of ze daadwerkelijk met elkaar geslapen hebben, maar gezien de aantrekkingskracht tussen de twee en hoe ze met elkaar omgaan, is de kans groot dat Beth niet alleen aangetrokken is tot mannen.
In de loop van de afleveringen zien we Beth met meerdere jongens omgaan. Zo ook met Benny Watts en Townes. Alhoewel ze met beide geen relatie heeft, is er een duidelijke aantrekkingskracht tussen haar en Benny en haar en Townes. We konden in de laatste aflevering zien dat Townes bij Beth in Rusland was om haar aan te moedigen, waaruit we kunnen opmaken dat er iets gaande is tussen de twee. Het is dan ook een leuk onderwerp om te behandelen in seizoen 2 van The Queen’s Gambit. Wie gaat ze uiteindelijk kiezen? En is Beth daadwerkelijk aangetrokken tot beide geslachten?

5. Blijft schaken haar leven?

Schaken heeft de grootste rol gespeeld in de serie maar ook in Beths leven. Ze is wereldwijd nummer 1 schaakster en wordt beschouwd als beste schaakster van haar generatie. Toch heeft Harry Beltik gehint dat schaken ook zijn leven was, totdat hij begon te studeren en andere passies kreeg. Beth moest dit aanhoren en twijfelde zelf ook over haar schaakcarrière. Gaat schaken een grote rol spelen in seizoen 2?
The Queen’s Gambit is een schaakserie en gaat dan ook de grootste rol spelen in een eventuele seizoen 2, maar misschien wel in een andere vorm. Zo kunnen we Beth haar leven volgen en eventueel zien hoe ze andere passies begint te vormen en misschien realiseert dat ze schaken uiteindelijk los moet laten. Toch is die kans klein, aangezien Beth’s hele leven om schaken draait en dit niet opeens gaat veranderen in seizoen 2.
Zijn er denk je nog andere verwachtingen die een grote kans hebben terug te komen in een vervolg van The Queen’s Gambit? Laat het weten in de reacties!

Populair Nieuws

Laatste Reacties