Krijgt The Queen's Gambit toch nog een tweede seizoen?

News
zaterdag, 02 januari 2021 om 11:30
the queens gambit season 1 end game 1755684 00 06 58 00 418020rf1614759981
Netflix heeft met The Queen's Gambit een goudmijn in handen. De miniserie is een regelrechte hit en is in de eerste vier weken al ruim 62 miljoen keer bekeken. Oorspronkelijk heeft de serie slechts één seizoen, maar het zou zomaar kunnen dat daar een tweede seizoen aan vast geplakt wordt volgens lekker Daniel Richtman.
Volgens Richtman wordt er namelijk gesproken over een vernieuwing van de serie. Hoewel het schaakavontuur van Beth er officieel op zit, biedt de verhaallijn nog ruimte voor een heel nieuw avontuur voor Beth na de zeven afleveringen die we nu gezien hebben. The Queen's Gambit is met haar cijfers een van de best bekeken series (én de best bekeken miniserie) op Netflix wat volgens Richtman al genoeg reden is om er een vervolg aan te breien. Netflix en showrunner Scott Frank hebben nog niets gemeld over een mogelijk The Queen's Gambit seizoen 2.

Actrice ziet wel wat in The Queen's Gambit seizoen 2

Elisabeth Harmon actrice Anya Taylor-Joy heeft inmiddels aangegeven dat er niets uitgesloten moet worden. Zij denkt dat de rest van het leven van Beth ook interessant kan zijn voor kijkers en staat open voor een vervolg. Niet alleen Taylor-Joy heeft aangegeven wel te strikken te zijn voor een vervolg op de serie. Ook Harry Melling, die in de serie Harry Beltik speelt, heeft wel oren naar een tweede seizoen.
Of The Queen's Gambit een vervolg krijgt, is nog maar afwachten. Intussen raden wij je aan om het eerste seizoen vooral te gaan kijken.