The Walking Dead seizoensfinale heeft eindelijk een releasedatum

  Fans van The Walking Dead kijken al maanden uit naar de seizoensfinale van seizoen 10. Volgens bedenker en schrijver Robert Kirkman is er eindelijk een releasedatum bekend, al blijft die voor het publiek nog even geheim.

  AMC

  Op 6 april is aflevering 15 van The Walking Dead uitgezonden. Normaliter zou die week erna de seizoensfinale volgen, maar dat is niet het geval. Door de uitbraak van het coronavirus werd het kantoor van Warner Bros. namelijk tijdelijk op slot gedaan.

  De opnames van de seizoensfinale zijn allang al ten einde, maar de post production was nog niet klaar. Doordat het kantoor op slot ging, kon er niemand werken aan de special effects van de serie. In tegenstelling tot LucasArts en Disney is het voor Warner Bros. namelijk niet mogelijk om dat vanuit huis te doen.

  Seizoensfinale komt eraan

  Volgens Robert Kirkman is de aflevering nu gelukkig wel klaar en kan die worden uitgezonden voor het publiek. Dat liet de schrijver weten in een lang interview met YouTuber Cartoonist Kayfabe.

  “The Walking Dead zal eindelijk uitkomen en we gaan de seizoensfinale uitzenden. Ik weet de data, maar die zijn volgens mij nog niet bekendgemaakt, dus die verklap ik niet.”

  Robert Kirkman, bedenker The Walking Dead

  De productie kon weer worden hervat op 12 juni, want toen heeft de studio de deuren weer geopend. Na de laatste aflevering van seizoen 10 zal er ook sowieso nog een volgende seizoen komen laat Kirkman weten. Een twaalfde seizoen voor The Walking Dead is nog niet bevestigd.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.