Korte documentaire The Queen's Gambit te zien

News
zaterdag, 02 januari 2021 om 17:00
schermafbeelding 2020 11 25 om 084512f1613995905
De hele wereld was afgelopen jaar in de ban van The Queen’s Gambit. De serie werd ongelofelijk populair en werd zelfs wereldwijd de meest gestreamde Netflix serie van het jaar. Netflix uploadde hierom op YouTube een korte documentaire over de serie, waarin we een hoop te zien kregen van wat er allemaal gebeurt achter de schermen.
In deze documentaire krijgen we te zien hoe de serie en de personages in elkaar gezet werden, maar ook wat de medewerkers, regisseur en acteurs zelf van de rollen vonden. Het geeft een erg bijzonder randje aan de serie en laat je nog een extra keer nadenken over wat je eigenlijk gekeken hebt.

Erg bijzonder

Onder andere Anna Taylor-Joy, actrice die hoofdpersoon Beth spelt, en Scott Frank, de schrijver en regisseur van de serie, vertelden over hun ervaringen met het maken van de serie en hoe zij de personages zagen. Natuurlijk is The Queen’s Gambit een serie als geen andere en dit zien deze mensen van wel heel erg dichtbij. Ook Scott Frank kon zichzelf verbazen over hoe bijzonder de serie was, waarin hij zelf een enorme rol speelde bij de productie.

Betoverende sfeer

The Queen’s Gambit laat het verhaal zien van Beth Harmon. Een geniale vrouw die erachter komt dat ze ongelofelijk goed is in schaken. Dit is volgens Scott Frank alleen niet waar de serie over gaat. Hij zegt dat de serie niet gaat over hoe goed ze is in schaken, maar om hoe lastig het is om om te gaan met genialiteit. De documentaire heeft net als de serie een betoverende sfeer.
Hebben jullie The Queen’s Gambit al gezien? En zo ja, wat vonden jullie ervan?