Dit zijn onze Gotham Knights verwachtingen

Article
zondag, 28 februari 2021 om 12:00
3724324 gotham knights logo 1f1598121549
Na lang wachten op een nieuwe Batman game is het eindelijk weer zover. Dit jaar kunnen we aan de slag met Gotham Knights, een twee-speler co-op game waar de sidekicks van Batman centraal staan. Dit zijn onze Gotham Knights verwachtingen!

Court of owls als grote focus

Batgirl, Nightwing, Robin en Red Hood hoeven zich in ieder geval niet te vervelen, ook al is Batman er niet meer. In de weinige informatie die we tot nu toe hebben kunnen krijgen over de game, kwamen in ieder geval al twee grote gevaren voor Gotham naar voren. Zo stond Mr Freeze centraal in de gameplay trailer die vorig jaar verscheen. Net als Mr Freeze zullen er waarschijnlijk meerdere bekende Batman schurken tijdens Gotham Knights de stad onveilig maken in hun eigen campaigns.
Onze verwachting is dat de mysterieuze Court of Owls het allergrootste gevaar gaat vormen. De Court of Owls is vooral bekend van de comics, maar in de serie Gotham kregen we een glimp te zien van waar ze toe in staat zijn. Deze geheime organisatie heeft veel invloed op Gotham en in Gotham Knights zullen ze ongetwijfeld vanuit de schaduw haar macht gebruiken om het de helden moeilijk te maken.
batman arkham knight batgirl dlc trailer onthuld 75259

RPG-elementen

Een groot verschil vergeleken met de Batman Arkham spellen, is dat Gotham Knights een grotere focus op RPG-elementen krijgt. Zo zullen vijanden door het verhaal heen ook steeds sterker worden. Daardoor zal je de personages moeten blijven upgraden om de sterker wordende vijanden bij te blijven. Het is daarom ook een van de meest logische Gotham Knights verwachtingen dat spelers zelf een grote rol krijgen in hoe ze hun personages willen upgraden.
De vier speelbare personages zullen elk hun eigen sterke punten en unieke skills hebben die je kunt benutten. Zo zou het ons niets verbazen als Red Hood met zijn pistolen uitblinkt in gevechten op afstand, terwijl Robin wel eens met zijn teleportatie ideaal zou zijn voor stealth. Het kiezen van je personage voor de specifieke missies kan dus wel eens een groot verschil maken. Ook gaan we ervan uit dat het upgraden en ontwikkelen van nieuwe technologie belangrijk wordt om een vuist te kunnen maken tegen de verschillende vijanden in Gotham Knights.
Warner Bros heeft al bevestigd dat je vrij kunt wisselen tussen de speelbare personages. Je zal dus met één personage (vrijwel) de hele campaign door kunnen spelen. Terwijl je met dat ene personage op pad bent, levelen de andere personages ook gelijktijdig mee. Daardoor blijft hopelijk het grinden van de personages beperkt.
mogelijke schetsen van geannuleerde batman game opgedoken 153580 1

Uitstapjes buiten Gotham

De game heet natuurlijk niet voor niets Gotham Knights. De game heeft in ieder geval vijf verschillende districten van Gotham om te ontdekken, zo werd eerder bekend gemaakt. In Batman Arkham Knight konden we ook al door Gotham reizen. Het is daarom de vraag hoe verschillend de stad gaat aanvoelen in Gotham Knights.
Het zou ons ook niets verbazen als we in de game ook korte uitstapjes gaan zien naar locaties buiten Gotham. Een voorbeeld hiervan is Nightwing, die onlosmakelijk is verbonden aan de stad Blüdhaven. Aangezien Nightwing een van de centrale personages is in de game, kan het bijna niet anders dan ook locaties als deze in de game zitten.
batman arkham knight 511

Batman

Het verhaal van Gotham Knights draait om de verdwijning van Batman zelf. Zijn verdwijning is ook de reden dat de sidekicks in Gotham Knights zijn aangewezen om de stad te beschermen. Het is een van onze Gotham Knights verwachtingen dat we toch de Batman in de game gaan tegenkomen. Daar is hij simpelweg een té belangrijk personage voor.
De vraag is alleen in welke vorm we hem gaan terugzien. Onze gok is in ieder geval in flashbacks aan het begin van de game. Wie is namelijk een betere mentor om de spelers voor te bereiden op de verschillende combat situaties in de game? Ook zou het ons niets verbazen als we een schurk krijgen die zich voordoet als Batman, maar niet helemaal de regels van de caped crusader in acht neemt. Het zou een interessante en bovendien confronterende verhaallijn zijn voor de vier helden in deze game.
batman arkham knight update geeft keuze uit verschillende personages 80100

DLC personages

Robin, Red Hood, Batgirl en Nightwing zijn natuurlijk niet de enige helden die verbonden zijn met Batman. In de loop van de jaren heeft Batman samengewerkt met een groot aantal helden en het is een van onze Gotham Knights verwachtingen dat we enkele van deze helden wel eens terug kunnen gaan zien in DLC. Deze extra personages kunnen elk weer hun eigen unieke vaardigheden meebrengen, die tijdens de missies van pas kunnen komen.
Denk bij mogelijke DLC-personages bijvoorbeeld aan Damian Wayne, die met zijn zwaard een hele andere vechtstijl heeft dan anderen. Of misschien Batwoman, die met haar eigen serie afgelopen jaar wat meer bekendheid heeft gekregen onder het publiek. De keuze is reuze wat dat betreft.

Populair Nieuws