5 dingen die je nog niet wist over James Bond

  Eerder namen we onder andere PlayStation, Microsoft, Netflix, Google, Facebook en Apple onder de loep, maar vandaag maken we met hoge uitzondering een uitstapje naar de wereld van de cinematografie. Begin volgend jaar komt na lang wachten namelijk eindelijk de nieuwste Bondfilm No Time to Die naar de bioscoop en dat leek ons een mooi moment om 007 eens onder het vergrootglas te leggen. Dit zijn 5 dingen die je nog niet wist over James Bond.

  Universal Pictures

  Wie is de dodelijkste James Bond ooit?

  No Time to Die is de laatste film waarin Daniel Craig de eer heeft om de rol van James Bond te mogen spelen. In totaal heeft Craig in vijf Bond films gespeeld, maar wie is jouw favoriete Bond? Daniel Craig? Daniel Brosnan? Roger Moore? Of juist de allereerste Bond, Sean Connery?

  Goed, bijna iedereen heeft wel z’n favoriete Bond, maar heb je je wel eens afgevraagd wie de gevaarlijkste, dodelijkste Bond ooit was? Het is namelijk ‘good old’ Pierce Brosnan. Brosnan had tussen 1995 en 2002 de eer om 007 te vertolken en was als Bond te zien in GoldenEye, Tomorrow Never Dies, The World Is Not Enough en Die Another Day. In bijvoorbeeld zijn eerste film, GoldenEye schoot Brosnan al een kleine 50 mensen dood, hiermee is Brosnan met afstand de dodelijkste 007.

  Seven Nation Army van The White Stripes was eigenlijk bedoeld voor een Bondfilm

  Bijna iedereen kent wel het nummer Seven Nation Army van The White Stripes. Het nummer is in zo’n beetje elke sportstation wel een keer gezongen en ook het nummer zelf was een grote hit. Maar wist je dat dit nummer oorspronkelijk bedoeld was voor een James Bond film? Althans, Jack White van The White Stripes had het zeer herkenbare rifje eigenlijk bewaard voor een Bond film. Uiteindelijk vond White het toch te lang duren en besloot hij er maar een eigen nummer omheen te maken, en met succes.

  Wat het allemaal wel een beetje pijnlijk maakt is het feit dat Jack White uiteindelijk wel gevraagd werd voor een Bond titelsong. Voor de Bondfilm Quantum to Solace maakten hij samen met Alicia Keys in 2008 de titelsong Another Way to Die. Dit nummer werd alleen nooit zo’n succes als het oorspronkelijke Bondnummer Seven Nation Army.

  Sir Sean Connery droeg een groot geheim tijdens de Bondfilms

  De onlangs overleden James Bond-acteur Sir Sean Connery mocht James Bond spelen in de eerste 007films. Connery is misschien we de beste James Bond ooit en liet menig vrouwenhart sneller kloppen. Met zijn acteerwerk als James Bond liet Connery aan de wereld zien wat hij in huis had en later schitterde hij nog in films als The Untouchables en Indiana Jones and the last Crusade.

  Maar Connery droeg in zijn Bond-tijd ook een groot geheim bij zich. Connery werd namelijk al erg vroeg kaal en droeg daarom als James Bond altijd een haarstukje.

  De bijzondere band tussen JFK en Bond

  John F. Kennedy was tussen 1961 en 1963 de president van de Verenigde Staten. Kennedy was erg populair, maar is misschien wel het meest bekend vanwege zijn dood. Maar wist jij al dat JFK een enorm grote fan was van 007? Helaas overleed hij al in 1963, en heeft hij maar twee officiële Bondfilms kunnen zien. Maar hij keek op 21 november 1963, de avond voor z’n overlijden ‘From Russia with Love’ vanuit het Witte Huis in Washington. Overigens was dit erg uniek, omdat deze pas een paar maanden later in de Verenigde Staten in Première ging.

  EON Productions

  Door deze deal leeft Daniel Craig als een echte 007

  Tot slot gaan we weer van de vroege jaren ’60 weer terug naar het heden. We zijn weer terug waar we begonnen waren, bij Daniel Craig. James Bond staat natuurlijk bekend om zijn mooie vriendinnen, huizen en auto’s. Craig moet het hier helemaal mee eens geweest zijn en vond blijkbaar dat hijzelf ook wel een beetje als Bond door het leven mocht gaan. Craig heeft namelijk vanwege zijn acteerwerk als Bond een deal lopen waarmee hij levenslang gratis in een Aston Martin rijdt.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.