5 dingen die je nog niet over Google wist

Article
zaterdag, 28 november 2020 om 11:00
googlef1605528197
Google is anno nu één van de meest prominente spelers op het gebied van tech en allerlei randzaken daaromheen. Veel mensen googelen zich een ongeluk en bedrijven betalen zich suf om bovenaan de pagina te verschijnen. Daarnaast is bijvoorbeeld ook de populaire videowebsite YouTube eigendom van Google. En heeft Google anno 2020 ook haar eigen speakers en smartphones op de markt. Maar wat weten we eigenlijk nog niet over Google?
Zonder dat je het soms zelf door hebt weet Google een heleboel van jouw persoon. Zo weet Google bijvoorbeeld je naam, geslacht geboortedatum, waar je woont/werkt, mobiele nummer, exact waar je de afgelopen jaren bent geweest, vaak hoe je stem klinkt en zo kunnen we nog wel even door gaan. Maar wat weten wij andersom allemaal van deze grote gigant? Wij hebben de meest opvallende zaken speciaal voor jullie op een rijtje gezet.

Weet jij de originele naam van Google?

Wereldwijd kent ondertussen vrijwel iedereen de naam Google, maar heb je wel eens gehoord van de naam BackRub? Google werd ruim 22 jaar geleden in september 1998 opgericht door de mannen Larry Page en Sergey Brin. De mannen waren alleen al vanaf 1996 al bezig met een zoekmachine die in eerste instantie doorging onder de naam ‘BackRub’. Het had dus weinig gescheeld of jij ging straks even iets ‘BackRubben’.
backrubf1605527802

Hoeveel keer wordt er per dag gegoogeld?

Veel mensen gebruiken Google zoeken/ Google Search tegenwoordig voor de meeste kleine dingetjes. Het opzoeken van een website, wat het weer vandaag wordt, naar een lekker kookrecept, zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar hoeveel Googelen we nou met z’n allen? Vorig jaar werd er per dag (houd je vast) 3,5 miljard Gegoogeld. Dit houdt dus in dat er in 2019 pakweg 1.277.500.000.000 keer gegoogeld is. Een abnormaal groots aantal, zeker als je na gaat dat in 2020 nog meer mensen beschikking hebben over internet. En dat er afgelopen jaar vanwege de coronapandemie meer mensen thuis zaten en dit aantal naar verwachting nog vele malen hoger zal uitvallen.
pexels pixabay 270669f1605523554

Maar waar zochten we met z’n allen dan naar?

Er wordt dus door de meeste van ons ontzettend veel gegoogeld, maar waar zoeken we dan naar? In Nederland waren in 2019 de vijf meest gegoogelde zoekopdrachten:
  1. Ajax
  2. WK Voetbal Vrouwen
  3. Notre Dame
  4. Julen
  5. Duncan Laurance
Het meeste gegoogelde Tv-programma was in 2019 ‘Chateau Meiland’, de meest gegoogelde film ‘Joker’ en de meest gegoogelde sporter was Maarten van der Weijden. Wereldwijd zag het allemaal iets anders en werd er veelvuldig gezocht die naar zaken die in Nederland soms helemaal niet speelden. Wereldwijd gezien waren de meest gezochte zoekopdrachten:
  1. India vs South Africa
  2. Cameron Boyce
  3. Copa America
  4. Bangladesh vs India
  5. iPhone 11
fifa 20 ajaxf1603192378

Hoe zag de allereerste Google versie eruit?

Google werd dus in september 1998 officieel opgericht, twee jaar daarvoor in 1996 was er al een versie van Google online. Eerlijk is eerlijk het was nog niet helemaal zoals we het nu kennen, maar zo’n 24 jaar geleden was toch echt de eerste Beta versie van Google beschikbaar. De eerste versie van Google was beschikbaar voor de Universiteit van Stanford in California.

Wanneer is Google offline?

In de zomer van 2013, op 16 augustus lag Google er 5 minuten uit. De website was helemaal offline, voor 300 seconden. Na deze vijf minuten was het internetgebruik wereldwijd met 40% afgenomen. Dit laat nog maar eens zien hoe groot Google is, helemaal als je nagaat dat dit alweer ruim zeven jaar geleden was.

Populair Nieuws