5 dingen die je nog niet over Facebook wist

  Facebook is anno 2020 wereldwijd één van de meest belangrijke spelers in media-/techland. Het heeft ruim 2,5 miljard gebruikers en de overkoepelende organisatie Facebook Inc. heeft daarnaast ook nog WhatsApp en Instagram in handen. Maar toch is er best veel wat je helemaal niet van Facebook weet. Omdat wij ook wel wat luchtigheid kunnen gebruiken in deze rare tijden zullen we het niet te zwaar maken. Dit zijn de gekste, opvallendste dingen die je nog niet wist over Facebook.

  Mark Zuckerberg is kleurenblind

  Facebook is herkenbaar aan haar blauwe kleur. Al jaren komt de kenmerkende blauwe Facebook kleur overal op de website terug. Waar bij Whatsapp alles groen is, Twitter alles lichtblauw is Facebook donkerblauw. Maar heb je je eigenlijk wel eens afgevraagd waarom Facebook al jaren deze kleur heeft? Dit heeft grotendeels een hele bizarre reden. Facebook is namelijk bijvoorbeeld niet groen of rood omdat Mark Zuckerberg, de CEO van Facebook kleurenblind is. Zuckerberg is groen-rood kleurenblind en dan is het wel zo praktisch om een andere kleur te kiezen. En zo kijk jij vanwege Zuckerbergs slechte ogen indirect tegen Facebook blauw aan.

  Veel Facebookgebruikers zijn niet meer in leven

  Anno 2020 zijn er ruim 2,5 miljard Facebookgebruikers, een enorm aantal. Hier moet alleen wel een kanttekening bij worden geplaats, er is namelijk ook een grote groep die niet meer leeft. Als iemand overlijdt blijft in veel gevallen zijn of haar Facebookaccount wel bestaan. Momenteel zitten er naar verwachting zo’n 30 miljoen overleden mensen op Facebook, bijna twee keer de totale bevolking van Nederland. De verwachting is dat dit aantal op de lange termijn enorm gaat groeien. Hebben we op een zeker moment meer overledenen dan levende mensen op Facebook?

  De voorganger van de Like-button

  Anno 2020 kun je op iemands Facebook bericht reageren met verschillende emojicons, een hartje of een duimpje. Hiervoor was het jarenlang alleen het ‘vind ik leuk/ like’ duimpje, maar wat veel mensen niet weten is dat het in eerste instantie iets anders was. Facebook bestaat in februari alweer zeventien jaar, maar tot en met 2007 bestond kon je een bericht helemaal niet liken. In plaats van de like-button was er een awesome-button.

  Hoeveel is Facebook waard?

  De cijfers schommelen een beetje maar Facebook is anno 2020 naar schatting netto ruim 520 dollar waard (omgerekend 437,92 miljard euro). Hiermee kun je zo’n 875.840.000 keer de PlayStation 5 of Xbox Series X kopen, of 7.298.666.666 keer Spider-Man: Miles Morales voor de PlayStation 5. De beurswaarde van Facebook staat momenteel zelfs op ruim 830 miljard dollar.

  Mark Zuckerberg hoeft zelf trouwens ook zeker niet te klagen, zijn vermogen is anno 2020 ruim 100 miljard dollar.

  Welk bericht is het meeste gelikete?

  Het Facebook bericht met de meeste reacties komt uit december 2013. De eer is aan acteur Vin Diesel die eind 2013 een foto plaatste samen met vriend en acteur Paul Walker. Het bericht werd geplaats vlak na de dood van Paul Walker. Veel mensen wisten dit te waarderen en het bericht heeft inmiddels bijna 8 miljoen likes/ hartjes/ verdrietig reacties en is ruim 600 duizend keer gedeeld.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.