James Bond-acteur Sean Connery overleden

  Schots acteur Sean Connery is op 90-jarige leeftijd overleden. Hij verkreeg wereldwijde faam door zijn vertolking van de iconische superspion James Bond in de jaren zestig.

  You Only Live Twice, EON Productions

  Het overlijden van Connery werd gemeld door de BBC. Over de gezondheid van de acteur werd de laatste jaren veel gespeculeerd. Zo ging het verhaal rond dat hij aan de ziekte Alzheimer leed. Hij begaf zich dan ook weinig in de schijnwerpers sinds hij in 2006 aankondigde met pensioen te gaan. Hij is op vrijdagnacht op de Bahama's in zijn slaap heengegaan.

  Een gelauwerd acteur

  Sean Connery was de eerste man die in de huid van James Bond kroop, met de film Dr. No uit 1962. Het bleek een schot in de roos. Ook nu nog - zes decennia later - is hij zeer geliefd onder fans van de filmreeks. In totaal heeft hij de rol van de geheim agent zeven keer op het witte doek gespeeld, voor het laatst in 1983 met zijn comeback in Never Say Never Again. Ook verleende hij zijn stem aan de game James Bond 007: From Russia With Love.

  Naast de James Bond-films speelde Connery in veel andere grote producties, zoals The Hunt for Red October, The Untouchables en The Rock. Een van zijn laatste films was The League of Extraordinary Gentlemen uit 2003. In zijn acteercarrière heeft hij veel onderscheidingen gekregen. Zo won hij een Oscar, twee BAFTA's en drie Golden Globes. In 2000 werd hij zelfs door Britse koningin Elizabeth geridderd.

  Diamonds Are Forever, EON Productions
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.