5 dingen die je nog niet wist over Netflix

  In rubriek '5 dingen die je nog niet wist over…' nemen we de grootste tech bedrijven ter wereld onder de loep. Half november kon je op XGN.nl het artikel over Facebook lezen en één dezer dagen verschijnen er nog zulke artikelen over Microsoft, Apple en Google. Maar vandaag nemen we jullie mee op een bijzonder uitstapje, vandaag hebben we het niet over een gigantisch tech bedrijf, maar over één van ’s werelds grootste streamingsdiensten: Netflix. Dit zijn 5 dingen die je nog niet over Netflix wist.

  Anno 2020 is Netflix immens populair, ook in Nederland. Bij de laatste telling zat Netflix al tegen de 200 miljoen betalende gebruikers aan. De verwachting is dat dit aantal de komende jaren alleen nog maar toe zal nemen. Veel mensen weten tegenwoordig wel ongeveer welke films en series er op Netflix staan. En welke acteur of actrices in zijn of haar favoriete films spelen. Maar stiekem zijn er ook nog een heleboel dingen waar we geen benul van hebben. Daarom hebben wij speciaal voor onze trouwe lezers de leukste, gekste, opvallendste dingen over Netflix uitgelicht.

  Netflix bestaat al ruim 23 jaar

  Video streamen lijkt soms pas iets van de laatste jaren. De diensten groeien de laatste jaren enorm en lijken vaak ook pas kort te bestaan. Disney+ bestaat bijvoorbeeld pas sinds 2019. En een YouTube dat gevoelsmatig misschien al een eeuwigheid bestaat, bestaat ook ‘pas’ sinds 2005. Maar hoelang bestaat Netflix eigenlijk? Vijf, zes, zeven jaar? Mis! Netflix bestaat al sinds 1997. Hiermee is Netflix ouder dan een Google of sommige redacteuren van XGN.nl. Nu was Netfix in 1997 natuurlijk niet meteen zo groot als dat het nu in, maar toch had het in 2005 al 5 miljoen abonnees.

  352 keer Madagascar 3 kijken in één jaar

  Eerlijk is eerlijk, de animatiefilms van Madagascar zijn op zich best leuk. Een vrolijk luchtig verhaal over een stel beesten. Het kijkt lekker weg en het is leuk om Sacha Boran Cohen als King Julien XIII te zien.

  Maar er zijn ook mensen die de film misschien iets te leuk vinden. In 2017 was er namelijk iemand die Magadascar 3 maar liefst 352 keer helemaal heeft gekeken. Daarmee heeft hij/zij zo’n beetje elke dag in 2017 de derde film van Madagascar gekeken. Netflix kan van iedereen zien welke film/ serie hij/zij heeft gekeken heeft en kwam tot grote verbazing erachter dat iemand bijna elke dag in het gehele kalenderjaar de film in z’n geheel heeft gestreamd.

  Netflix was bijna overgenomen door een videotheek

  Het had niet veel gescheeld of Netflix had helemaal geen Netflix meer geheten. In 2000 waren er namelijk vergaande onderhandelingen tussen Netflix en de Amerikaanse videotheek Blockbuster. De deal ketstenop het allerlaatste moment af, anders had Netflix nu Blockbuser.com geheten. Met de videotheek Blockbuster is het trouwens ook iets minder goed afgelopen. Op het hoogtepunt had Blockbuster ruim 1700 verstigingen, anno 2020 is er nog maar één over.

  Waarom is Netflix begonnen?

  Met Netflix liep het dus iets beter af dan met de videotheken van Blockbuster. Maar wat veel mensen niet weten is dat Netflix indirect ook ontstaan is door Blockbuster. De CEO van Netflix moest was in 1997 vergeten de film Apollo 13 in te leveren. Vanwege deze fout moest hij een boete betalen van 40 dollar aan Blockbuster. Hij vond dit belachelijk en was van mening dat er een alternatief moest komen.

  "Example Show'', de eerste Netflix Original

  De allereerste Netflix Original ooit staat nog steeds online

  Tegenwoordig lijkt Netflix er soms een handje van te hebben alle films exclusief te maken, maar dit was niet altijd het geval. De eerste echt grote Netflix Originals kwamen in 2013 met Orange Is The New Black en House of Cards. Maar de eerste Netflix Original komt al uit 2010. Het was niet een Oscarwaardige speelfilm, maar meer een goofy film van slechts elf minuten. Voor de liefhebbers, de eerste Netfliix Original “Example Show” is nog steeds te zien.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.