5 dingen die je nog niet wist over PlayStation

  Vandaag gaan we verder met de rubriek ‘5 dingen die je nog niet wist over…’. Eerder kwam op XGN.nl Facebook, Apple en Netflix al aan het bod, maar vandaag nemen we maken we een klein uitstapje. We gaan het vandaag namelijk hebben over één van de grootste spelcomputerseries ter wereld, PlayStation. De doorsnee bezoekers van XGN.nl zal ongetwijfeld veel over PlayStation weten, maar welke gekke, opvallende, leuke dingen weten we nog niet over de Sony PlayStation?

  Sony

  Medio november bracht Sony haar nieuwe vlaggenschip op het gebied van gaming, de PlayStation 5 uit. De afgelopen maanden is op XGN.nl veelvuldig gepost over de vijfde generatie PlayStation, dus dit nieuws kan je bijna niet ontgaan zijn. Maar ook voor de PlayStation 5 was PlayStation natuurlijk al erg populair met de PlayStation 4, 3, 2 en haar eerste model. Maar ook de Portable PlayStation’s mogen we zeker niet vergeten, de PSP, de PSP Go en de PSVita. Maar goed dit was allemaal al vrij bekend. Maar welke 5 dingen wist je nog niet over PlayStation?

  Ken jij de verborgen boodschap in het opstartscherm?

  Voor dit eerste vergeten nieuwtje over PlayStation moeten we even terug in de tijd, maar dan krijg je ook wat. Het is alweer even geleden, maar als je je PlayStation 2 ging opstarten verschenen er een soort torens. Je zag de ‘torens’ vanaf een bovenaanzicht, waarna ze omhoogkwamen. Maar wist jij dat er een verborgen boodschap achter deze torens zit? Hoe meer games je op je de PlayStation 2 had gespeeld, hoe meer ‘torens’ er in je opstartscherm verschenen. En hoe langer je een bepaalde game had gespeeld, hoe hoger zo’n toren kwam. Kijk zo leer je nog eens wat! Het zou in elk geval erg vet zijn als Sony in het startscherm van de PlayStation 5 weer zo’n verborgen boodschap brengt.

  Ken jij de mascotte van PlayStation?

  Als je iemand op straat zou vragen bij welke console Mario hoort, zal hij of zij 9 op de tien keer Nintendo antwoorden. Maar wist jij dat PlayStation ook een Mascotte heeft? PlayStation heeft het katje ‘Toro Inoue’. Dit poesje was eind jaren ’90 de mascotte van PlayStation en was vooral in Japan enorm populair. In het westen werd ‘Toro Inoue’ nooit echt een succes en rolden Sony het ook daarna veel verder uit. Toro Inoue kwam in de beginjaren met regelmaat ook in PlayStation games voorbij, maar is in de loop van de jaren langzaam in de vergetelheid geraakt.

  Ken jij de 'grote' concurrent van de PS1, de Apple Pippin?

  De eerste PlayStation was commercieel gezien een enorm succes. Wereldwijd zijn er ruim 100 miljoen exemplaren van verkocht en het maakte de weg vrij voor nog vier generaties. Maar wist je van het grote Apple ongeveer tegelijktijdig ook een gameconsole op de markt bracht? De Apple Pippin moest de grote concurrent worden van de PlayStation, maar dit lukte allesbehalve. Waar de PS1 ruim 100 miljoen keer over de toonbank ging, ging de Apple Pippin slechts 42.000 keer over de toonbank. Apple besloot dan ook in 1997 letterlijk en figuurlijk de stekker uit de Pippin te trekken. Anders had je naast de PlayStation 5, en de Xbox Series nu misschien wel de Apple Pippin 5 gehad.

  Wat waren de allereerste PlayStation games?

  De weken voordat de PlayStation 5 officieel verscheen waren veel mensen benieuwd welke games beschikbaar werden voor de PlayStation 5. Uiteindelijk kwamen er nog best wat leuke titels uit en een hoop ‘oudere’ PlayStation 4 games waren gelukkig ook gewoon speelbaar.

  Maar heb je je wel eens afgevraagd hoeveel games er tijdens de release van de PlayStation 1 uitkwamen? De eerste generatie PlayStation kwam op 4 december 1994 op de markt en werd uiteindelijk ruim 100 miljoen keer verkocht, alleen er waren slecht acht games die meteen beschikbaar waren. En zelf bij de release van de eerste PlayStation in de Verenigde Staten, aan het eind van de zomer van 1995 waren er slechts tien games beschikbaar. Deze games waren: Air Combat, Aquanaut’s Holiday, Battle Arena Toshinden, Jumping Flash!, NBA Jam Tourtament Edition, Rayman, Ridge Rider, Street Fighter: The Movie, Total Eclipse en Zero Divide.

  Rayman - PS1

  Op de bestverkochte PS1 game moesten we vijf jaar wachten

  Maar weet je ook wat de bestverkochte game op de eerste generatie PlayStation was? Gran Turismo! Het racespel werd voor de PS1 een kleine 11 miljoen keer verkocht. Wat inhoudt dat ongeveer één op de tien mensen met een PlayStation destijds de game aanschafte. Het spel liet overigens wel even op zich wachten, het duurde namelijk ruim 5 jaar voordat Gran Turismo op de PlayStation eindelijk af was. Qua dat betreft had die ook net zo anno 2020 kunnen uitkomen.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.